Chisturi hidatice

16-10-2010
stefanvlx
Nu este medic/terapeut
stefanvlx
Salutare am varsta de 19 ani ma numesc stefan si acum 1 luna si jumatate am facut o operatie de chisturi hidatice pe ficat si fiere ceva de genu. In fine am fost externat toate buna acum urmez un tratament de Zentel 2 pastile pe zi, tratamentu o sa dureze 3 luni am efectuat deja 1 luna jumatate si mai am 1 luna si jumatate.Tratamentu este 28 de zile cu 7 zile pauza :) Am un regim l-am respectat cu strictete si as dori sa va intreb daca in cazul meu pot face o hepatita cumva pentru ca medicul de familie asa mi-a spus ca pot sa fac hepatita de la un asemenea tratament.
3 comentarii
0
16-10-2010, ora 11:06
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Intr-adevar, Zentel este toxic hepatic, ca de altfel mai toate medicamentele luate pe termen lung...probabil ai avut un chist hidatic cu Echinococcus granulosus, forma cea mai frecventa la noi si mai putin agresiva.cealalta forma de boala este mult mai grava si rar se poate opera. Cand chistul hidatic nu se poate trata chirurgical atunci se da albendazol [ Zentel ] asa cum iei tu, 2cp/zi, maxim 6 luni.In cazurile operabile, Zentel se da inainte de operatie pentru prevenirea infectarii la distanta in cazul ruperii / scurgerii acestui chist in timpul interventiei.Iar interventia chirurgicala este curativa, adica te vindeca complet. Acum eu zic sa asculti chirurgul si sa iei Zentel asa cum ti s-a spus, respectand regimul alimentar protector hepatic.doar chirurgul stie ce a fost acolo, cum a decurs operatia, cat de mare era chistul, daca erau mai multe, unde erau localizate etc. si nu degeaba ti-a recomandat aceasta terapie spre completare. Doar daca ai mereu greata, dureri in partea dreapta sub coaste, ai mereu amar in gura, dureri de cap, intoarce-te la chirurg inainte de aceste 3 luni si vorbeste cu el...Te vei reface complet dupa ce termini tratamentul, treptat vei reveni la o alimentatie fara restrictii.Sa nu consumi sub nici o forma alcool si sa speli mereu mainile nu doar cu apa, ci si cu sapun.
0
16-10-2010, ora 14:26
stefanvlx
Nu este medic/terapeut
stefanvlx
Pai am avut 3 chisturi din care unu s-a spart in momentul in care am suferit o accidentare la fotbal. am fost de urgenta la spital si am fost operat a 2 zi :) O sa urmez normal tratamentul pana acum nu am avut dureri mari de cap sau altceva, durerei sub coasta nu am avut si ma simt foarte bine eu oricum imi urmam chirugu acest topic a fost doar informativ pentru a-mi creea o idee :) Va multumesc frumos pentru raspun si va urez o zi placuta :)
0
22-09-2011, ora 15:59
catymacesanu
Nu este medic/terapeut
catymacesanu
buna ziua! tatal meu in varsta de 74 de ani a fost internat azi 22.09.2011 la sp COLENTINA din Bucuresti cu diagnosticul de chist hidatc, va rog sa-mi dati cateva sfaturi cum sa-l ingrijesc, alimentatie, orice, va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Chistul hidatic