Chistul ovarian determina aparitia acneei?

04-09-2010
valentina18
Nu este medic/terapeut
valentina18
Buna ziua!

Am 18 ani.In urma cu un an de zile m-am confruntat cu o acnee puternica aparuta peste noapte.. si spun asta fara sa exagerez.Problema a fost rezolvata dupa multe tratamente, dintre care anticonceptionale Diane-3 luni, Isotrexin gel si doxicilina 6 luni, apoi Roaccutane si Brevoxyl fiind ultimul incercat.Tenul meu arata bine acum, cu exceptia faptului ca in ultimele doua luni mi-au mai aparut cateva cosuri(comedoame).Intrebarea mea este urmatoare.In urma consultatiei dermatologice mi s-au prescris mai multe tratamente fara sa mi se faca niste analize.La o ecografie facuta acum cateva saptamani mi-a fost descoperita o formatiune chistica la ovarul drept... si vreau sa mentionez ca am mai avut aceasta problema in urma cu aprox 2 ani.Este posibil ca acesta formatiune chistica sa fi declansat acneea?Daca da... ce ar trebui sa fac?Sa fac un tratament pentru a scapa de acest chist si poate astfel se va rezolva si problema cosurilor?Nu as vrea sa mai fac un alt tratament cu roaccutane in cazul in care as putea suferi din nou de acnee, tinand cont de faptul ca am si o gastrita acida de la atatea antibiotice, buzele extrem de uscate in utlimul timp, cu bubite albe pe buza superiora, lucru extrem de ciudat deorece in timpul trat cu roaccutane nu am suferit de aceasta prob ca restul pacientilor.Va multumesc
2 comentarii
0
05-09-2010, ora 02:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră Valentina,

Da, o astfel de formaţiune v-a putut afecta, vă poate afecta şi va putea să vă afecteze, în continuare, funcţionalitatea ovarului drept, generând efecte negative şi la nivelul pielii, printre altele. De cele mai multe ori, din cauza unor astfel de formaţiuni se dezechilibrează raportul optim dintre estrogen, progesteron şi testosteron - un raport destul de fragil, să-l numesc aşa (şi cele mai mici disturbanţe în pot afecta).
Ar fi indicat, în postura în care vă aflaţi, să consultaţi un medic endocrinolog. Cum medicul endocrinolog vă va prescrie o medicaţie alopată, cel mai probabil, dacă ştiţi că nu vă este pe plac (dacă o consideraţi nocivă, aşa cum şi este), vă rog să vă îndreptaţi atenţia către fitoterapie, api-fito-terapie sau gemoterapie. Un medic cu competenţă în fitoterapie, api-fito-terapie sau gemoterapie vă poate consulta şi vă poate prescrie un tratament naturist, de pildă: ovule Propolicium + Donavital, ambele administrate respectând dozajele prescrise, sau Sorbus domestica şi Rubus idaeus, la fel. Preparatele naturiste, cel puţin în cazul de faţă, sunt cu mult mai eficiente, ele neavând efecte adverse la doze terapeutice.
Şi totuşi, dvs. consultaţi medicul dorit! (dacă vă veţi trata problema ovariană, veţi elimina din start componenta hormonală, care poate sta, în esenţă, la baza producerii leziunilor acneiforme, prin mecanisme patologice variate).



În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
05-09-2010, ora 13:25
valentina18
Nu este medic/terapeut
valentina18
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.