Chist pleoapa

17-04-2010
adrianpreoteasa
Nu este medic/terapeut
adrianpreoteasa
Buna ziua,
Am un baietel de 3 luni care are un chist la spranceana stanga, pe care l-am observat abia dupa prima saptamana de la nastere.
Initial dimensiunile erau foarte reduse insa acum la 3 luni este incontinu vizibila umflatura. (aprox. 1cm diametru)

Am consultat 4-5 medici chirurgi dintre care jumatate au spus ca ar fi bine sa-l operam acum iar restu au spus ca e de preferat sa asteptam pana la cel putin 6 luni daca nu chiar un an. Diagnosticul pus a fost in general de chist sebaceu.
Unul dintre medici ne-a recomandat o ecografie a chistului, pentru a vedea clar structura lui. Dumnealui m-a trimis la Euroclinic la dr.Nedelcu Dana, motivand ca acolo exista un ecograf mai performant.
Problema este ca programarea cel mai curand este in iunie, pana atunci e ocupat. Am incercat sa aflam daca se poate face si in alta parte aceasta ecografie la chist, insa fara success.
DIn discutiile avut cu acestia am ramas cu cateva intrebari neraspunse:

Ce efect are anestezia totala asupra unui sugar de 3 luni? Ce efecte negative aduce, e de preferat din punctul de vedere al anesteziei sa asteptam pana la 6 luni 1 an?
Exista riscu sa apara complicatii la nivelul chistului? Aderente, prelungiri?
In afara de Euroclinic, mai sunt alte spitale sau clinici cu ecograf care poate "fotografia" acest chist?

Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
17-04-2010, ora 09:32
adrianpreoteasa
Nu este medic/terapeut
adrianpreoteasa
Imi cer iertare, am gresit titlul: Chist spranceana.
0
17-04-2010, ora 11:47
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
V-as sfatui sa mergeti la un medic homeopat cu experienta (de ex. Dr. SIlvia Nedelcu in Bucuresti) caci astfel de lucruri sunt niste banalitati in homeopatie care se pot vindeca cu un singur remediu homeopat. Si asta fara a avea nevoie de analize, de operatii, de echografie, de specialisti si alte lucruri inutile. Operatia inseamna intotdeauna incapacitatea de a vindeca ceva in alt mod si cauza bolii la astfel de probleme nu este eliminata ci indepartati nimai simptomul. Dupa aceea va veti trezi peste catva timp cu alta umflatura asa cum este cazul la polipi si alte chestii care operate reapar.
Tot ce faceti acum la copil alopat, mai ales anestezie ii dauneaza.
0
19-04-2010, ora 15:31
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste diagnosticul diferential, trebuie sa ne gandim si la chistul dermoid mai degraba decat la un chist sebaceu; pentru un diagnostic de certitudine, ne trebuie examenul histopatologic postoperator; si eu propun temporizarea interventiei pana dupa varsta de 6 luni si monitorizarea ecografica lunara a chistului( dimensiunile chistului; localizarea exacta ;creste repede? cresterea a produs ptoza secundara, caz in care trebuie sa intervenim mai repede pentru a evita ambliopia?); ecografii se pot face si la alte clinici, de exemplu, la clinicile de Oftalmologie din Spitalul Universitar, Spitalul Lahovari, Spitalul Militar Central, diverse clinici private; anestezia generala reprezinta un stress pentru organism si e bine sa fie facuta la o varsta mai mare; numai bine
0
24-08-2012, ora 15:27
huni
Nu este medic/terapeut
huni
Buna ziua!

Am o fetita de 2 luni, a fost diagnosticata cu chist dermnoid la spranceana.

Am vazut ca cele scrise anterior erau in 2010, as dori sa stiu cazul scris mai sus cum s-a rezolvat pana la urma.

Mentionez ca am observat 1 luna, am si mers la medic, a dat diagnosticul, a zis ca ramane sub supraveghere.
Chistul parca nu a crescut, si interesant dimineata e mai mica, in cursul zilei si seara parca se vede mai bine.

Si acum, la o luna dupa ce am observat, parca e putin mai mare ca suprafata, dar e mai moale.

Va rog sa-mi raspundeti cum s-a rezolvat problema, sper ca nu e o problema..


Multumesc



Cu stima Hunor
0
19-08-2016, ora 15:45
ioanad28
Nu este medic/terapeut
ioanad28
Buna ziua,

Am si eu o disperare mare. Fetitei mele i s-a pus diagnosticul de chist dermoid spranceana. Nu se stie exact pt ca este o zona atipica pt un chist dermoid. Cand a fost descoperit afetita avea 4 luni. Toti medicii au spus ca doar un RMN ne poate spune exact ce e, doar ca este prea mica sa fie anesteziata. Tot ce putem face e sa asteptam si sa monitorizam. La inceput chistul era moale, mobil si la palpare intra in orbita. Dupa nenumarate consultatii, acesta a crescut putin. Acum fetita are 5 luni si a crescut mai mult. Dimineata este mai putin vizibil, dar ziua si spre seara este mare. Mai mult decat atat, s-a intarit. Mentionez ca ochiul nu e afectat. Ptoza pleoapei nu s-a produs, nici vreo inflamatie, fundul de ochi e ok. Vreun sfat? Unde sa mai mergem:? Am luat toti oftamologii din Cluj la rand. O ecografie ne-ar putea ajuta sa nu ajungem la RMN?
Multumesc din suflet!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul