Chist paravaginal

03-08-2014
Malvina_
Nu este medic/terapeut
Malvina_
Bună ziua,

în urmă cu 5 ani mi s-a descoperit, la un control de rutină, un chist paravaginal destul de mare (diametru 5 cm). Având un istoric medical problematic (histerectomie subtotală, ca urmare a unei tumori uterine), medicul a considerat indicată examinarea chistului prin CT. Aceasta a fost însă neconcludentă, aşa încât la sugestia radiologului am făcut şi RMN cu substanţă de contrast, investigaţie prin care s-a conchis că nu este un chist periculos şi, atât timp cât nu am alte simptome, s-a recomandat doar monitorizare.

De atunci merg cu regularitate la control (la fiecare 6 luni), chistul e tot acolo, nu a crescut deloc, dar nici nu s-a micşorat. Nu iau niciun tratament, medicul neconsiderând că e cazul, atât timp cât nu am absolut nicio problemă. După 5 ani staţionari, este cazul să-mi fac griji? Chistul ar putea evolua în ceva periculos? Menţionez că nu mă deranjează cu absolut nimic, niciodată n-a fost cazul (cum spuneam, am aflat de el întâmplător...).

PS: nu ştiu dacă vârsta are vreo relevanţă în context - am 34 de ani.

Mulţumiri anticipate :)
2 comentarii
0
03-08-2014, ora 12:52
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
MALVINA eu sunt pacient de cancer si din cate cunosc timpul de recidiva in cancer este cam asa: pana intr-un an, trei cinci si dupa 5 sansele scad dramatic, si faptul ca nu creste este un mare castig atata timp cat localizarea lui nu afecteaza functionarea normala a organismului, sau nu apasa pe un nerv sau un vas mare de sange, de multe ori lasarea in pace a tumorii ii da sanse mai mari pacientului decat umblarea la ea, eu am trait toate variante pe care ti leam expus, inclusiv momentan tratamentul clasic si cu ajutorul naturismului.
0
06-08-2014, ora 09:07
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Este indicat sa urmati indicatiile medicului care va monitorizeaza situatia si sa nu va ingrijorati fara motiv.

O zi placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.