Chist osos, interpretare rmn

23-09-2014
2014Flory
Nu este medic/terapeut
2014Flory
Buna ziua!Ma numesc Florentina si va scriu deoarece ma aflu intr o situatie dificila.In anul2012 in urma unei investigatii rmn mi s a descoperit un parganglion de dimensiunea 2, 3 cm cranio-caudal, /2cmtrasversal/1, 2cm antero-posterior dezvoltat la nivelul bazei craniului in pars lateralis stanga a osului occipital cu punct de plecare posibil din peretele venei jugulare stangi, care determina osteoliza acestuia cu distrugerea peretelui anterior si posterior.
Recomandarea neurochirurgilor a fost sa repet rmn ul la 6luni.

La rmn ul din aprilie2014 am urmatoarea interpretare:Leziunea prezinta un aspect osteolitic, cu screloza marginala, cu prezenta catorva septuri in interior ce delimiteaza in prezent cateva cavitati cu nivel fluid fluid.Postadministrare de contrast se constata fina priza de contrast marginala.Fata de examinarea din 2012 leziunea prezinta progresie (2, 7 cm/1, 5cm/1, 1cm). Aspectul este in favoarea unui chist osos anevrismal.recomandare consult neurochirurgical.

RMN septambrie 2014:In completarea examinarii IRM a fost efectuata si o examinare CT nativa pentru o mai buna caracterizare a structurilor osoase implicate. Leziunea intraosoasa de la nivelul pars lateralis occipital de partea stanga apare in prezent cu dimensiuni aparent nemodificate (~27/15/11mm). Structural leziunea este osteolitica, cu scleroza margina, cu aspet de 'suflare' a corticalei oase. Mici septuri prezente in interior. Postadministrare de contrast se constata fina priza de contrast marginala, dar si in interiorul leziunii Se constata disparitia aspectului vizibil anterior, de nivel fluid-fluid, aspectul fiind in prezent superpozabil examinarii din 2013 Raporturile anatomice ale leziunii sunt: cu canalul carotidian intern spre anterior, al carui perete posterior este usor subtiat dar nu intrerupt, precum si cu peretele medial a golfului jugular stang. Spre inferior, formatiunea se apropie de canalul nervului glosofaringian, fara a prezenta raport direct cu acesta. Fara prize contrast cu caracter patologic la nivelul nervilor cranieni din regiunea scanata. Fara alte modificari comparativ cu examinarea precedenta la nivel parenchimatos supra sau infratentorial. Concluzie: Modificare structurala a leziunii osteolitice hemibazei craniale stanga descrisa la examinarile anterioare, in prezent cu disparitia nivelurilor fluid-fluid descrise anterior, cu pastrarea aparenta a acelorasi dimensiuni.
Recomandare consult neurochirurgical


Va rog sa ma ajutati sa inteleg ultima innterpretare, ce inseamna priza de contrast marginala dar si interioara? Este urgenta operatia? Inca nu am gasit un dr neurochirurg care sa ma poata ajuta in Romania.Va rog sa mi recomandati pe cineva care ma poate ajuta!

Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
29-09-2014, ora 18:19
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Va sugerez sa il cautati pe dl profesor Leon Danaila de la Institutul de boli cerebrovasculare din Bucuresti (este in aceeasi curte cu spitalul Obregia si spit Bagdasar-Arseni dar e institutie separata). Daca nu va poate ajuta el macar poate va recomanda unde ati putea merge in strainatate. Sanatate multa si astept vesti de la dvs!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: