Chist Reanal stang

22-01-2013
utilizator_139483
Nu este medic/terapeut
utilizator_139483
Buna ziua.am fost anul trecut la un control eco...si mi-a descoperit un chis renal de 3, 5cm...cortical! Ce ma sfatuiti sa fac in viitor am inteles ca se opereaza numai in anumite conditii!!! Va multumesc!
1 comentarii
0
20-09-2013, ora 20:07
remedii naturale
Nu este medic/terapeut
remedii naturale
Chistul renal

Chisturile renale reprezintă spaţii pline cu lichid situate în parenchimul renal, ce pot varia mult în diametru, de la unu până la 10 cm şi se situează de regulă în partea externă a rinichiului, în porţiunea corticală sau în porţiunea internă, medulară. Nu toate aceste chisturi renale sunt congenitale, unele dintre ele sunt ereditare, unele apar în cursul dezvoltării, iar altele sunt dobândite. Chistul renal este o afecţiune benignă ce nu prezintă indicaţie operatorie decât în situaţia în care tratamentul medicamentos a eşuat, iar volumul chistului depăşeşte media de 2-3 centimetri, caz în care acesta devine dureros şi nu mai este compatibil cu regimul de viaţă normal al pacientului, provocând dureri lombare şi astenie fizică.
Cu toate că cele mai multe persoane cu vârste de peste 50 de ani prezintă un chist renal depistat, această afecţiune extrem de frecventă poate fi întâlnită la pacienţi de orice vârstă. La pacienţii mai tineri sau la persoanele care intră în contact cu animalele este necesară precauţia, deoarece chistul renal poate avea şi o cauză parazitară ce poate fi depistată printr-un examen imunologic ce identifică prezenţa parazitului.
Chisturile renale multiple apar ca rezultat al unor afecţiuni diverse, cum ar fi bolile vasculare ale rinichilor, blocaj al vaselor limfatice, boli congenitale sau infestarea cu tenie.
Tratament natural :
-frunze tinere de brusture se spala, se usuca si se trec prin masina de tocat. Sucul se stoarce prin 2-3 straturi de tifon si se pastreaza intr-o sticla bine inchisa in frigider. Se bea strict dupa urmatoarea schema, timp de o luna. Prima si a doua zi se bea cate 1 lingurita de doua ori pe zi, a treia si a patra zi cate 1 lingurita de trei ori pe zi, in continuare cate 1 lingura de trei ori pe zi luata intre mese. Daca timp de o luna problema se rezolva doar partial, se repeta tratamentul inca o data.
-ceaiul de paducel.Se beau doi litri pe zi. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta oparita cu o cana de apa clocotita.
-se iau doua maini pline de coada-calului si se pun intr-o sita fixata peste o oala cu apa care fierbe. Coada-calului inmuiata si fierbinte se pune intr-o panza si se aplica pe locul unde se afla chistul. Compresa se lasa doua ore pe locul bolnav. Daca e posibil, se pune si dimineata, cat mai sta inca in pat, daca nu, dupa-amiaza si seara, inainte de a se culca. (Trebuie sa stea invelita, pentru a transpira.) Intern, dimineata si seara, cu o jumatate de ora inainte de a manca, se bea o cana de ceai de coada-calului (o lingurita la o cana de apa), iar peste zi, intre 1, 5-2 l de ceai facut dintr-un amestec de 300 g galbenele, 100 g coada-soricelului, 100 g urzica (toate bine amestecate). Se bea de-a lungul unei zile.
-macerat la rece din urmatoarele plante medicinale: muguri de plop, merisor, busuioc, coada-soricelului, coltii-babei, mesteacan si urzica alba moarta. Plantele se rasnesc usor, apoi se pun 2 linguri din amestec la 1 litru de apa, se lasa 6 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara, iar lichidul rezultat se bea in cursul unei zile, cu 30 minute inainte de mese.
-infuzie din: măcrişul iepurelui, mătase de porumb, urzică
moartă cu flori albe sau galbene. Se ia o lingură de amestec pentru o
cană cu apă. Se beau două căni pe zi, dimineaţa şi seara.

Adrian Udrea, fitoterapeut, nutritionist
Pentru retete personalizate:-*

(* modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.