Cerculet (picatura de apa) in campul vizual (ochiul stang) dispare in 1-2 luni apoi revine

08-01-2013
cata_user
Nu este medic/terapeut
cata_user
Buna ziua,

Acum 2 ani m-am trezit cu o problema la ochiul stang, imi apare in centrul campului vizual un fel de cerculet sau o 'lacrima' ce imi blureaza vederea, distorsioneaza orice (textul cand citesc, obiectele la distanta) dar numai in centru - in jurul lui vad perfect.

Mi-am facut acest test http://www.allaboutvision.com/conditions/amsler-grid.htm si vad liniile putin distorsionate plus acea 'lacrima' un pic gri.

Nu ma doare capul, nu imi lacrimeaza ochii, nu ma deranjeaza nimic in afara de ce am descris mai sus.

Am fost la un doctor care s-a uitat la ochi cu un aparat plus o solutie de contrast in vena. Mi-a spus ca aceasta afectiune nu se poate rezolva cu laser, din pacate am pierdut hartia cu diagnosticul dar din cate imi aduc aminte era scris ceva legat de...'macular...cauzat de UPC...'.

Mi-a dat niste vitamine, mi-a spus ca nu exista tratament si ca o sa dispara/reapara in timp.

Luna viitoare ma duc la al doilea doctor sa vad ce mai aflu. Am inceput sa ma interesez si am aflat ca exista o combinatie de vitamine foarte buna pentru problema asta. Am mai auzit ca se mai practica absoarberea acestei picaturi de apa cu o seringa, lucru care nu ma sperie DACA rezolva problema.

Poate mai dau de cineva pe aici care are aceeasi problema si as vrea sa stiu ce 'leacuri' sunt pe piata. Sunt hotarat sa incerc orice.
2 comentarii
0
08-01-2013, ora 17:28
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Simptomatologia si rezultatul testarii cu grila Amsler sunt sugestive pentru o maculopatie( afectare maculara). Asteptam un diagnostic sau rezultatul examenului angiofluorografic pentru a-ti sugera terapie corecta. Altfel, poti lua un supliment cu vitamine antioxidante si luteina, de exemplu, Difebiom cu luteina si omega 3 sau Vitalux Plus -1cpr pe zi, a la longue.De asemenea, iti recomand un regim alimentar bogat in fructe si legume, cel putin un mar zilnic. Numai bine
0
08-01-2013, ora 20:50
cata_user
Nu este medic/terapeut
cata_user
Imi aduc aminte ca si doctorul acela mi-a pomenit de luteina si fructe. Voi posta aici ce mai aflu de la urmatorul doctor, daca e ceva nou. Multumesc mult pentru raspuns. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.