Ce sa mananc pentru a creste in greutate? | Forumul Medical ROmedic

Ce sa mananc pentru a creste in greutate?

15-07-2016
Ramona89
Nu este medic/terapeut
Ramona89
Buna ziua, eu am 27 de ani, 1, 65 si 40 kg.As vrea sa ma ingras macar cu 10 kg.As avea si eu nevoie de sfatul unui medic nutritionist.Multumesc.
5 comentarii
0
15-07-2016, ora 14:25
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna Ramona!

Potrivit datelor oferite de tine, greutatea ta este foarte mica, comparativ cu intervalul greutatii considerate sanatoase 50 - 68 kg, avand un indice de masa corporala de 14, 7 kg/m2. Desigur, nu toti suntem la fel si nu este obligatoriu sa ne incadram in aceste valori, insa este indicat sa fim cat mai aproape totusi de ele.

Interventia nutritionala este dificila de realizat in mediul online in lipsa unei evaluari antropometrice amanuntite si a unui profil nutritional complet.

Care au fost variatiile de greutate in ultimii ani, din cate cunoasteti dvs? Ati pierdut in greutate in ultimele luni si cand v-ati cantarit ultima data?
De cand va situati la aceasta greutate?
Daca nu stiti valorile exacte ale greutatii, ati schimbat marimea la haine in ultimul timp?
Ati intampinat probleme de sanatate din pricina faptului ca aveti subpondere?
Orice informatie este pretioasa, pentru a stabili daca exista o potentiala cauza patologica a greutatii mici.
Ati efectuat un set de analize in ultimul an? Prezentati anumite patologii, deficiente nutritionale?

Este indicat un consult de specialitate efectuat de un nutritionist-dietetician sau un medic nutritionist, in vederea stabilirii unui diagnostic nutritional si stabilirea unui plan alimentar personalizat care sa asigure cresterea in greutate intr-un mod echilibrat si sanatos.

Eu v-as putea oferi o serie de recomandari care se pot plia pentru populatia generala. Insa am nevoie de mai multe informatii de la dvs. Aveti aici si un articol detaliat pe care il puteti consulta: http://dieta.romedic.ro/regim-de-ingrasare

Astept raspunsurile dvs. Multa sanatate!
0
04-01-2017, ora 14:03
Ramona89
Nu este medic/terapeut
Ramona89
Buna ziua, initial am avut 48 de kg.Am pierdut in greutate acum 6 ani, dupa operatia de apenticita si chist ovarian.Apoi in ianuarie 2014 am ramas insarcinata, am luat 13 kg pe parcursul sarcinii si am dat jos 10 kg dupa ce am nascut.Marimea hainelor n am schimbat o ptr ca si inainte gaseam greu haine pe marimea mea.Mi le modific eu.Probleme am, insa nu stiu daca sunt din cauza asta.Datorita faptului ca am fost racita si 2 luni consecutiv, doamna farmacista mi a recomandat niste pastile pentru imunitate.In rest sunt obosita tot timpul, nu ma pot concentra si nu prea am pofta de mancare.Analize am facut in tipul sarcinii si au iesit bune.Astept recomandarile dvs.Multumesc frumos.
0
05-01-2017, ora 10:38
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Greutatea s-a mentinut constanta din luna a 7-a pana acum in 2017?

Mai mult decat atat, 48-6+13-10= 45 kg, dvs. spuneti ca aveti acum 40 kg.
In cat timp estimati ca ati scazut cele 5 kg?

Consultati in primul rand medicul de familie pentru a declara aceasta modificare la nivelul organismului. Pierderea neintenționată în greutate cu mai mult de 5% din greutatea inițială este un semnal de alarmă. Aceasta poate semnaliza afecțiuni endocrine precum hipertiroidia, diabetul și multe alte posibile boli asociate care trebuie excluse obligatoriu inainte de a se formula recomandari nutritionale pentru cresterea in greutate. Nu vreau sa va sperii. Analizele au iesit bine in perioada sarcinii, insa aceastea trebuie refacute!! avand in vedere modificarile fizice, psihice si hormonale care urmeaza nasterii!

Daca acestea sunt excluse, atunci cel mai eficient mod prin care puteti obtine si rezultate pe langa raspunsuri este sa consultati un specialist in nutritie, sa realizeze masuratorile antropometrice si sa ia in calcul greutatea din prezent, sa interpreteze datele, sa evalueze aportul alimentar calitativ, dar si cantitativ pentru a identifica daca una dintre cauzele subgreutatii are origine alimentara si ulterior sa se intervina prin prescrierea unui plan alimentar.
0
23-08-2022, ora 12:54
Ramona89
Nu este medic/terapeut
Ramona89
Bună ziua, analizele sunt normale, singura mea problemă este chistul ovarian și endometrioza (parcă așa se numește). Cu greutatea nu îmi mai fac probleme, am rămas cu 40 dar nu îmi doresc să mă mai îngraș. Îmi este bine așa, mulțumesc frumos pentru sfaturi.
0
25-09-2022, ora 13:55
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Chistul ovarian arata ca mancati prost, sutenti subnutrita.
Chistul ovarian este semn ca mancati mancare cu valoarea nutritiva zero, chistul ovarian este semn care prevesteste cancerul pe termen lung.
Pariul meu este ca mancati mult zahar, cereale, paine, fructe dulci si uleiuri vegetale (ulei de folarea soarelui, ulei din seminte) si alte mancaruri procesate.
Eliminati mancarurile care le-am enumerat mai sus si mancati: oua, peste, vita, porc, pui, unt, legue fiertte, ceapa fiarta.
Faptul ca suntei racita arata ca sitemul imunitar este slab, nu asimilati grasimile, e posibil sa aveti diabet chira daca sunteti slaba si piatra la bila.
Renuntati la mancare dupa ora 6PM, definitiv, nu mancati pana a doau zi la 12 chira daca va este foame.
Eliminati faina alaba, fructele duliic si uleiurile vegetale imediat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fructul întreg vs. sucul natural din fructe pentru o greutate sănătoasă
  • Administrarea glucocorticoizilor È™i creÈ™terea în greutate (Studiu)
  •