Ce este bine sa mancam?

18-05-2015
costinburducea
Nu este medic/terapeut
costinburducea
Alimentatia, am mai scris-o, reprezinta punctul de plecare al majoritatii bolilor, din cauza ca este domeniul in care se fac cele mai multe erori.

Omul modern se hraneste nesanatos, consumand mai multa (deseori mult mai multa) hrana decat are organismul nevoie, iar preponderente sunt alimentele procesate industrial, care sunt saracite de principii nutritive, in schimb adaugandu-li-se o bogata gama de aditivi alimentari, cei mai multi daunatori sanatatii. Cu alte cuvinte, omul modern mananca mult si prost. Asa stand lucrurile, nu este de mirare ca o persoana din doua sufera de exces de greutate (ceea ce inseamna depasirea cu peste 10% a greutatii normale).
Cu cat excesul ponderal este mai mare, cresc efectele nefaste asupra organismului, avand de suferit aparatul motor, in special partea inferioara a corpului, inima si sistemul circulator (creste riscul maladiilor coronariene si vasculare); de asemenea, persoanele cu exces de greutate sunt mai expuse afectiunilor cancerigene. Statisticile arata ca peste 30% dintre obezi mor din cauza bolilor de ficat sau a diabetului. De asemenea obezii pot avea probleme mult mai mari decat cei cu greutate normala in cazul unor interventii chirurgicale.

-*

(*modificat de admin)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.