Ce credeti ca ar trebui sa fac de-acum incolo? M-am saturat si de starile de rau...

01-06-2010
florip
Nu este medic/terapeut
florip
Buna ziua!

Am observat din discutiile de pe forum ca stiti multe despre tratamentul depresiei si anxietatii.

Rugamintea mea este sa-mi dati un sfat: pe scurt povestea mea incepe cu o anxietate relativ usoara in perioada copilariei cand mi-am pierdut tatal.

Situatia s-a agravat si am fost diagnosticata de psihiatru cu depresie anxioasa dupa o iubire mare, care mi-a adus si suferinte. Am ajuns in ca. 4 ani la a treia cura de seroxat si incep sa cred ca nu sunt pe drumul cel bun.

Mi s-a recomandat de catre 2 psihiatrii sa iau seroxat o pastila si jumatate, insa desi au trecut 3 luni, nu ma simt cu mult mai bine (ma ingrijorez tot timpul, am o neliniste foarte mare in corp si ma simt foarte obosita). Am luat in paralel si anxiar, pe care acum mi l-au schimbat cu ansilan. Mi-am dorit sincer de fiecare data sa iau tratament naturist, dar am ajuns la psihiatrii care m-au convins ca nu de asta am nevoie si ca n-o sa aiba efect (am ajuns la ei cu respiratie superficiala agasanta). De multe ori regret ca am intrat in acest carusel de chimicale, dar am inteles ca trebuie sa ma tin de el cel putin 1 an.

Tardiv, am inceput si psihoterapia. Din pacate n-am facut decat o ora, suficienta pt diagnostic: anxietate generalizata.

Ce credeti ca ar trebui sa fac de-acum incolo? M-am saturat si de starile de rau, dar si de psihiatrii. Ce te scoate dintr-o altfel de stare? Sunt o persoana cu vointa mare, dar extrem de panicoasa si vointa nu prea-mi functioneaza cand ma simt rau.

Multumesc pentru ajutor.
1 comentarii
0
27-06-2010, ora 06:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
(îmi cer iertare pentru răspunsul foarte tardiv)

Stimată d-nă, nu ştiu câte ştiu, însă ştiu că vreau să folosesc tot ce ştiu, tocmai de aceea vreau să (încerc să) ajut cât mai mulţi oameni. Mă simt bine când (încerc să) ajut necondiţionat pe cineva, ceea ce mă determină să-mi doresc să continui până la trecerea în nefiinţa materială. Doamne ajută!

Situaţia prin care treceţi este foarte problematică. Tratamentul alopat nu vă oferă suficient de multă mulţumire, ceea ce vă micşorează şi gradul de siguranţă pe viitor, printre altele, şi nu are efectele scontate de medic şi de către dvs. Din păcate, medicaţia psihiatrică nu înlătură cauza profundă a destabilizării emoţionale, şi nu numai, ci doar atenuează efectele negative produse de aceasta.
După cum bine cred că ştiţi şi dvs., o decepţie în dragoste - prin decepţie includ suferinţa produsă de iubirea menţionată de dvs.; o suferinţă manifestată prin durere psihică, dezamăgire, deziluzie etc. - are abilitatea să producă destabilizări până la nivelul sistemului energetic al organismului dvs., ceea ce, din păcate, s-a şi întâmplat. O singură dezechilibrare energetică are în spate o destabilizare majoră la nivelul uneia dintre cele 7 chakre, ceea ce reprezintă doar un pas în plus către producerea unei afecţiuni fizico-mentalo-psihice, în funcţie de chakra afectată.
Pierderea fiinţei dragi în copilărie - a tatălui - v-a produs un stres posttraumatic, care, în majoritatea cazurilor, dvs. fiind unul dintre acele cazuri, se concretizează în anxietate moderată; cu trecerea timpului, acea anxietate se generalizează, aşa cum s-a întâmplat.
Trebuie să ştiţi că orice supărare, indispunere, emoţie negativă etc., produce un mic blocaj energetic. Mai multe astfel de supărări, indispuneri etc., conduc, în mod inevitabil, la dezechilibre masive.
Dacă aş fi în locul dvs., aş contacta-o pe d-na terapeut Ana-Maria Iliescu, pentru a face un tratament complementar, şi, bineînţeles, aş continua tratamentul psihiatric prescris de medicul dvs. curant. (discontinuarea tratamentului psihiatric v-ar înrăutăţi foarte mult starea). Tratamentul complementar constă în echilibrare energetică şi consiliere (tratamentul este naturist).

Prof. dr. ANA-MARIA ILIESCU
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)
.
(v-am recomandat-o pe dânsa pentru că este singura terapeută în care am încredere; o cunosc personal şi ştiu că este o persoană cu mult har).


Puteţi consulta şi un medic cu competenţă în homeopatie unitară. Există remedii homeopatice care, prin acţiune specifică, pot produce armonizări profunde la nivel energo-funcţional. Astfel de armonizări au nevoie de timp pentru a fi iniţiate, consolidate şi arhivate, să spun aşa, tocmai de aceea trebuie să ştiţi că un tratament homeopat vă ajută, dar după un anume timp de utilizare a remediilor prescrise, în conformitate cu indicaţiile medicului.
Sacroterapia - terapia prin post şi rugăciune - vă poate ajuta şi ea, chiar mai mult decât vă puteţi imagina. În acest sens, aveţi nevoie de o discuţie mai detaliată cu duhovnicul dvs. (aveţi nevoie de o confesare a păcatelor, din copilărie până în prezent), care vă poate îndruma către rugăciunile de care aveţi nevoie şi vă poate chiar citi anumite rugăciuni (există rugăciuni care pot fi citite doar de preot, aşa numitele rugăciuni de dezlegare). V-am recomandat această interacţiune între dvs. şi duhovnicul dvs. - o confesare sinceră - pentru că trebuie să aveţi grijă şi de suflet (noi, oamenii, avem obiceiul să uităm frecvent de latura spirituală, ceea ce nu ne face deloc bine; uităm că există şi boli morale, nu numai fizico-mentalo-psihice). Vă poate ajuta foarte mult (Medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă)!!!
Mai sunt şi ale terapii care vă pot ajuta - fitoterapia, de pildă, dar dacă vă veţi consulta cu d-na Iliescu şi cu duhovnicul dvs., cu siguranţă veţi găsi luminiţa de la capătul tunelului.
Eu mi-am făcut datoria să vă scriu ce am simţiţ că trebuie să ştiţi şi să faceţi. Dvs, la rândul dvs., veţi face ce veţi dori. Nu sunteţi obligată să-mi urmaţi sfaturile umile! Faceţi ce vă spune inima :-)


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul