Ce alte cai de transmitere mai pot exista ptr virusul hpv?

26-07-2009
-Mihaela-19
Nu este medic/terapeut
-Mihaela-19
Buna ziua.As vrea tare mult sa aflu prin ce cai se mai poate transmite visursul hpv. Sunt purtatoare a virusului hpv. Am o prietena care, ma tem sa nu ii fi transmis si ei acest virus. Specific, ca nu am facut schimb de lenjerie intima niciodata. Doar ca am baut una dupa cealalta, asta ar fi o problema? Sunt foarte ingrijorata.Va multumesc
10 comentarii
0
26-07-2009, ora 13:28
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Din cate stiu eu, acest virus se transmite in general pe cale sexuala!Se mai poate transmite si prin sange sau prin sexul oral, fiind infectata gura, se poate transmite daca beti apa una dupa cealalta!
0
26-07-2009, ora 17:53
-Mihaela-19
Nu este medic/terapeut
-Mihaela-19
Pe pagina asta, nu raspunde nici un medic intrebarilor? :(( Din cate am citit in ultimul timp trebuie sa ai o leziune, adica o rana de la care sa curga sange ca sa se i-a prin saliva la o alta persoana., nu?
0
26-07-2009, ora 19:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicii rsp foarte rar, un singur medic BUn rsp des, si anume Casa Drhouse (sper sa fii scris bine nickname-ul)...
Din cate se cunosc la ora actuala, 99, 9 % din cazurile de HPV sunt cu transmitere sexuala. 0, 1% fiind celelalte expuse si de jackie, ba chiar s-a emis ipoteza ca se poate transmite si transplacentar, dar nu-i nimci confirmat si nu-i nici cazul tau.

Numai Bine!
0
26-07-2009, ora 19:51
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Posibilitatea de transmitere non-sexuala este controversata.Si cand datele nu sunt clare, informatiile incerte, cel mai bine ste sa fii prudenta, sa te pazesti si- din bun simt- sa pazesti si pe altii. Lenjeria intima, costumele de baie, prosoapele, nu trebuie niciodata imprumutate.Infectia cu HPV nu are tratament pentru vindecare.Virusul va ramane mereu ascuns undeva, in organism. La cursuri, regretatul prof. Dobrescu ne spunea :"...ceea ce nu are tratament, nu e suficient cunoscut...".Deci si atitudinea fata de aceste infectii trebuie sa fie ca atare, adica prudenta, cu maxim de precautie si atentie.Se poate transmite HPV de la mama infectata la copil, dar nu e obligatoriu.E posibila si patrunderea virusului prin leziuni ale pielii si mucoaselor superficiale.E mai bine sa nu mai utilizezi obiecte- in bucatarie sau baie - in comun cu alte persoane.Nu-ti mai fa griji, doar faptul ca ea a baut dupa tine -un gest intamplator, ocazional-nu prezinta un pericol de infectare.
0
09-02-2010, ora 20:08
ristache
Nu este medic/terapeut
ristache
sunt student si am avut de-a face cu prima mea sesiune. la ultimul examen, cel pt care nu am invatat deloc am facut ceva deosebit, in sensul ca am fost si am inchiriat si aici subliniez inchiriat un dispozitiv dinacela de copiat cu unde transmitatoare asemeni celor emise de orice telefon mobil, unde electromagnetice si unde radar. N-o sa va mai plictisesc cu povestea mea asa ca am sa trec direct la subiect, acel dispozitiv este de marimea unei unghii cu diametru de aprox 5 mm, dispunere spatiala de forma conica cu un difuzor mic in varful conului ce este indreptat catre timpan; acest dispozitiv nu ajunge la timpan dar ceea ce vreau sa stiu este daca se poate transmite in acest mod orice fel de boala, infectie, inflamatie, virus, microb s.a. de orice natura daunatoare mediului urechii, materialul fiind din cauciuc si tinand cont de faptul ca acel mic aparat a strabatut urechile a mii de studenti care cine stie ce ar fi putut avea. Va rog din suflet si apelez la cunostintele dumneavoastra in speranta a ma lamurii deoarece sunt foarte stresat. Va multumesc!
0
09-02-2010, ora 23:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ristache,

Ceea ce faci tu se numeşte FURT INTELECTUAL. Cine copiază la examene se numeşte semi-pseudo-cvasi-student (nu te judec, îţi fac doar o simplă observaţie). Nu crezi că ar fi mai bine dacă ai învăţa şi dacă ai lua examenele cu ajutorul propriilor cunoştinţe???
Poţi să te infectezi, poţi dezvolta un tip de alergie, poţi să-ţi afectezi şi timpanul. În plus, undele electromagnetice/radio, dezechilibrează raportul dintre energia mentală şi cea psihică (cele 2 tipuri de energie influenţează gândirea şi rangul de sentimente). Te expui unor riscuri foarte serioase, mai gândeşte-te şi renunţă la această tentativă ilicită.

Şansa este de partea celor care ÎNVAŢĂ, nu de partea celor care COPIAZĂ!
Nu te supăra pe mine, nu m-am putut abţine să nu scriu acest mesaj.
Toate cele bune şi mult succes la facultate ;)

În speranţa că ţi-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
10-02-2010, ora 01:14
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Domnul Mr. Nick te cauta o doamna Leustean Maria, poate ca se simte rau, daca poti si esti dispus cauta si o ajuta ca sufera de ceva cumplit.este la boli rare
0
10-02-2010, ora 17:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
D-nule Filip,

Sunt dispus să o ajut (cum pot). În câteva zeci de minute voi accesa topicul postat de dânsa şi voi face tot posibilul să-i întind o mână de ajutor. Mulţumesc pentru înştiinţare, toate cele bune!

Cu respect,
Mr. Nick;)
0
11-02-2010, ora 12:06
ristache
Nu este medic/terapeut
ristache
Mr. Nick

Apreciez efortu acordat raspunsului intrebarii mele, si sunt de acord ca fapta savarsita pe jumatate de mine nu a fost foarte ortodoxa dar cred ca ti-ar insenina ziua sa afli ca nu l-am folosit si ca am dat banii degeaba pe el. Dar sunt destul de sigur ca ceea ce numesti semi-pseudo-cvasi-student este pleonasm, asta doar ca sa ma simt si eu bine si sunt destul de sigur ca micul tau roman despre cum nu e bine sa copiezi este o acuzatie la adresa mea, dar nu ma supar voiam doar sa tin evidenta evolutiei discutiei noastre.
Mi-ai fost de folos. Si tie la fel, mai multe succese.

Nu judeca cartea dupa coperta!
0
13-02-2010, ora 18:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ristache,

Mă bucur că ai renunţat la această tentativă. Da, ceea ce am numit eu, semi-pseudo-cvasi-student, este o expresie pleonastică (am folosit-o să-ţi atrag mai mult atenţia...a funcţionat!).
Micul meu roman, nu este o acuzaţie, este o observaţie prietenească, dar puţin dură, iartă-mă. Câteodată trebuie să apelez la o astfel de atitudine, altfel, reacţia şi rezultatul nu mai sunt la fel de rapid funcţionabile.
Nu acuz pe nimeni, nu judec pe nimeni. Numai Dumnezeu poate să judece, El este singurul judecător drept. Eu pot să fac observaţii, pot să fiu observator neutru, dar cu o atitudine pe măsura dorinţei de corecţie.

Toate cele bune, mult succes în viaţă şi multe binecuvîntări de la Bunul Dumnezeu.
P.S. Nu judec cartea după copertă, doar o ating să-i observ "personalitatea". :)


În speranţa că ţi-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •