Caz complicat. Va rog ajutati-ma sa obtin un diagnostic.

13-08-2011
andreea.potoroaca
Nu este medic/terapeut
andreea.potoroaca
Am 25 de ani si am un istoric si caz medical foarte dificil care dateaza de pe la 9 ani. De atat timp nu am un diagnostic clar, iar lucrurile s-au complicat asa de mult, incat nu imi mai ramane decat resemnarea in fata mortii. Cu o ultima speranta scriu aici, poate voi avea totusi un diagnostic. La 9 ani am facut de 2 ori purpura, cu febra. Atunci am descoperit intamplator bilirubina crescuta, care a persistat, crescand, si pana la 4 ori. Apoi dureri de spate, o mana paralizata 6 luni, terticolis frecvente. La 14 ani probleme de deglutitie si debuteaza o tuse violenta chinuitoare care a continuat pana acum, cu nopti intregi nedormite. De vreo 3 ani s-a agravat foarte mult, probleme ciudate hormonale (prolactina crescuta de 4 ori, estradiol ca la postmenopauza), infectii repetate (candidoza, toxocara, stafilococ auriu patogen, si altele) care au fost tratate corespunzator, aritmii cardiace (de toate tipurile), noi simptome neurologice, colon iritabil. Toate acestea uneori sunt uneori nu sunt, asta e partea cea mai ciudata. Am slabit 11kg in mai putin de un an, desi mananc foarte mult (am 1.75m si 45kg acum). Totusi B12, acidul folic sunt normale. Analize de sange in limite normale, cu o usoara tendinta de eozinofilie. De obicei, trigliceride si colesterol scazute. Nivelul de deshidratare creste foarte mult, desi beau si cate 3-4 litri de apa pe zi. Nu mai suport deloc dulcele, glicemia normala. Nu mai pot face nici cel mai minim efort, din cauza problemelor de respiratie. Ciclul neregulat, dar nu sunt amenoreica.
Boala are un fel de ciclu: burta, inima, cap, gat care se repeta si dureaza vreo 2-3 saptamani, apoi din nou. Problema care ma tortureaza cel mai tare este urmatoarea: cantitati enorme de mucus care imi curg posterior nazal (cavum), direct pe caile respiratorii, sufocandu-ma si provocandu-mi tuse secunda de secunda zile si nopti la rand. Cand se accentueaza foarte tare stau numai cu capul in jos, nu pot manca si dormi. Cu exceptia gripelor, cand e jale, aceste cantitati ating apogeul in perioada de ovulatie menstruala. Atunci cantitati de mucus am si in zona genitala (sunt in legatura parca) si urinez anormal de mult si des (dau toata apa practic). RMN, CT aparent normal. De multe ori am blocat gatul cu niste formatiuni albe, asemanatoare icrelor de peste (toata arata la fel) pe care cu greu le expectorez, ma sufoca si imi creeaza binenteles tuse chinuitoare. Oare are vreo legatura ca am saua turceasca partial goala, ca sora mea are endometrioza, ca tatal meu are fibrilatii la inima de la 40 ani neexplicate?
Va rog ajutati-ma cu o sugestie care imi poate salva viata! Simt ca mai am foarte putin timp... Multumesc! M-as interna undeva, dar doctorii ma trimit neputinciosi de la o sectie la alta... Dupa 14 ani de doctori si spitale, nu vreau sa mor tot intr-un spital, fara un diagnostic clar.
8 comentarii
0
14-08-2011, ora 00:20
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Scria ieri pe acest forum un medic ca, "Eozinofile marite inseamna paraziti"...de aceea intreb: ti-ai facut analiza din fecale pt. depistare paraziti intestinali?...poate si de acolo ti se trage lipsa poftei de mancare si..problemele tale care incep cu : burta- zici tu...acum, ma gandesc ca, DOAR 45 kg..la inaltimea ta, ..cam-cam..
sa concluzionam: zici ca incepe cu burta ca n-ai pofta de mancare, ca probabil nici nu mananci de toate, iata-ti scade glicemia, de aici si durerile de cap, palpitatii la inima, ..te sperii, te sufoci, tusesti...
scrie daca ai facut analiza pt. paraziti si mai vb., da?
Iti doresc tot binele din lume..si multa sanatate.
Scrie si mai vb., ..poate-ti face bine. sa discuti, sper sa -ti raspunda si medici.A fost o parere DOAR.Cele bune.
0
14-08-2011, ora 00:21
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
alta intrebare: analiza de sange pentru Helycobacter, ai facut, ti-au facut prin spitale?
0
14-08-2011, ora 10:23
andreea.potoroaca
Nu este medic/terapeut
andreea.potoroaca
Pofta de mancare am asa incat mananc dublu decat un om normal, mananc de toate. Glicemia este in limite normale. Nu e doar tahicardie, sunt aritmii de toate tipurile inregistrate cu holter, dar nu surprinse tot timpul, si care nu coincid cu perioadele de tuse, sufocare, mucus abundent. Helycobacter am facut, nu am. Am dat un singur examen cropoparazitologic, a iesit negativ, dar am inteles ca in mod normal se repeta de 3-4 ori, plus ca unii paraziti se depisteaza in sange. Fac toate acestea, aveti banuiala de vreun parazit anume? La un moment dat am avut toxocara, poate nu a fost tratat bine sau poate a revenit, poate da toate aceste probleme?

Totusi, daca ar fi paraziti ar trebui sa am deficienta de b12, acid folic, etc, nu? Nu am, toate in limite normale. Dar, de exemplu ieri am mancat 2 castroane cu supa, pui, o farfurie cu fructe de mare, doua farfurii cu varf de spaghete, mere, banane, zmeura, 2 ochiuri si am baut vreo 5 litri de apa. Totusi, continui sa salbesc, iar nivelul de dezhidratare creste din ce in ce mai mult.
0
14-08-2011, ora 10:29
andreea.potoroaca
Nu este medic/terapeut
andreea.potoroaca
sebesul de jos, vorbec serios cand spun ca simt ca nu mai am mult. Ma duc si la doctori, si la spitale, dar incerc sa precipit cat mai mult lucrurile, pt ca nu stiu cat mai este. Te rog mult, arata cazul asta la cei pe care ii cunosti, sau la medicii pe care ii stii poate pot veni cu o sugestie salvatoare, oricand binevenita. Fa un bine si vorbeste cu cunostintele tale care cunosc medici. Nu se stie niciodata...
0
14-08-2011, ora 18:14
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Andreea draga, ti-am trimis un mesaj privat.ROG raspunde daca, l-ai primit.
0
05-09-2011, ora 03:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Andreea Potoroaca, cazul dv. m-a impresionat. Am mai întâlnit o singură persoană aproape la fel de invadată de tot felul de simptome, ca şi dv..
Ca şi dv., nici acea persoană nu a reuşit să obţină un diagnostic, deşi eu i-am spus de prima dată că nici nu îl va obţine până nu va consulta un medic genetician.
Dv. aveţi probleme hepatice, imunologice, neurologice, endocrinologice şi metabolice.
Pentru început vă recomand să consultaţi un medic internist foarte experimentat - aveţi nevoie să vi se facă, pe lângă alte analize care nu vi s-au făcut, şi o analiză medicală care a fost omisă până acum - serologia Lyme, pentru a vi se exclude existenţa unei borelioze, adică a "bolii cu 1000 de feţe". În acest sens ar trebui să vi se facă testul DFM (darkfield microscopy) = microscopie pe câmp întunecat - singura metodă care evidenţiază direct bacteria în sânge sau LCR (lichidul cefalo-rahidian), cu o acurateţe de 100%.
Dacă se va exclude existenţa boreliozei Lyme, ceea ce nu ar fi deloc incredibil, vă recomand să vi se facă analize toxicologice pentru a vi se depista o posibilă intoxicaţie cu plumb, zinc, cadmiu, mercur, cupru, arsenic, nichel sau orice alt metal greu. Dacă nici analizele toxicologice nu vor evidenţia nimic anormal, consultaţi un medic genetician.
_

Sugestii:

DR. ŢIGĂNIŞTEANU CONSTANŢA - Medic internist
Tel. mobil: 0751.030.553 (tel. personal)
Tel. fix: 021.313.05.70
CENTRUL MEDICAL EUROSANITY
Calea Plevnei, nr. 44, Sector 1, Bucureşti,
Tel. mobil al clinicii: 0723.313.213
Tel. fix al clinicii: 021/ 311.54.54
_

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în domeniul Patologiei Biomedicale « Victor Babeş »
Laborator de Genetică Medicală
Adresa : Splaiul Independenţei 99-101, sector 5, Bucureşti 050096
Telefon : 40 21 319 27 32 Fax : 40 21 319 4528
_

În complet altă ordine de idei, suferinţa este, de cele mai multe ori, o binecuvântare. Vă rog să accesaţi topicul de mai jos pentru a citi toate informaţiile postate în cadrul lui, de către mine:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
S-ar putea să vă schimbaţi perspectiva cu privire la suferinţă!
_

Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥
0
02-10-2011, ora 08:51
Maria69
Nu este medic/terapeut
Maria69
Eram si eu intr=o situatie ca si a ta, de 11 ani bolnava si renuntasem la medici, mergeam daor cand se agrava. La inceput au zis ca poate e o boala autoimuna, gen Lupus. eu aveam celulele albe la limita de jos, in schimb toate testele imunologice erau bune, pana cand anul asta am facut o pielonefrita nediagnosticata timp de 5 luni. Am fost si eu la diversi specialisti, care ma pasau la altii, ce am omis insa a fost sectia infectioase. Dar intre timp am aflat de un medic f pasionat de medicina care are un aparat, unic in tara, adus din Rusia care mi=a gasit problema. Era vorba de o infectie bacteriana care a patruns in sange si isi facea de cap, din cauza ca am o imunitate scauzuta. Deaseamenea a mai gasit si niste paraziti in fiere(care nu au iesit la analize), si marea mea problema aceasta pielonefrita care poate a produs=o aceea infectie, poate nu. Plus de asta mai am si o anexita cronica care acum nu stiu daca nu intretine acea pielonefrita si nu stiu cum voi scapa de ea, poate numai cu operatie. Oricum, daca doresti sa afli de acel medic poti sa-mi scrii la adesa -*. Medicul este in Cluj, la fel si eu. Tu de unde esti?

(*modificat de admin)
0
07-08-2012, ora 02:16
80anamaria
Nu este medic/terapeut
80anamaria
Am 32 de ani, dureri articulare care migreaza de la o articulatie la alta, de circa 1 an.Au debutat brusc, incepand cu trosnituri ciudate pe toate articulatiile afectate.Am fost la reumatolog, am facut un set de investigatii pentru mai multe boli autoimune dar totul a iesit perfect.
In schimb am fost trimisa spre endocrinologie, descoperind astfel o afectiune autoimuna pe tiroida, boala Graves Basedow, afectiune care o tratez de 3 luni.In acest moment analizele pe tiroida fiind perfect normale.Am presupus ca durerile articulare au legatura cu aceasta boala si nu le-am mai acordat importanta, asteptand ca ele sa dispara in urma tratamentului.
Dar durerea a inceput sa se transforme, sa avanseze, afectand cu precadere soldul si articulatiile genunchiului..Mentionez ca in aceasta perioada am inceput sa fac si miscare cu bicicleta.M-am ingrijorat si am stat de vorba cu medicul de reumatolog, am facut o radiografie de bazin care a evidentiat osteofite.Medicul a ridicat din umeri la intrebarea de ce ma dor si trosnesc toate articulatiile ca doar nu am osteofite sau pinteni peste tot?M-a linistit insa, spunandu-mi ca sigur nu e o alta boala autoimuna gen poliatrita.Care ar putea fi cauza acestor dureri?
Mentionez ca tata are dureri articulare de circa 25 de ani iar bunica din partea tatalui are oasele deformate..nici unul dintre ei insa nu au un diagnostic concret..
Doar in una din hemoleucograme, eozenofilele au iesit 5, 62, normalul fiind 1-3.Restul hemoleucogramelor au iesit normal, eu facandu-mi analizele lunar datorita problemelor cu hipertiroidia.Credeti ca durerile articulare pot avea legatura cu parazitii?
Am avut in adolescenta sinusite foarte dese..E posibil sa fie un Stafilococ auriu care a intrat in sange si ataca articulatiile?Inainte de aparitia durerilor articulare mi-au aparut cosuri profunde asemanatoare furunculelor, am avut si raceli mai dese, mi-a aparut ulterior si niste chestii dureroase in zona genitala, gen cosuri sub piele, secretii galbui intr-o perioada..Exudatele faringiene sunt negative, ASlo normal..
Ajutati-ma va rog, cu o parere sau cu un medic competent chiar si din Ungaria!Eu sunt din Arad..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.