Cauze dureri+cracmente articulare

17-08-2011
Csk82
Nu este medic/terapeut
Csk82
Ce boli inafara de bolile reumatice (artroza, artrita, osteoartroza etc) pot da dureri articulare si cracmente(trosnituri) articulare? ( cracmente la toate articulatiile, durere doar la unele). Care dureaza luni bune..
2 comentarii
0
17-08-2011, ora 10:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ceea ce descrieti D-voastra reprezinta consecinta unui astfel de sport:
- hernia lombara, determinata de efortul exagerat;
- simptomele actuale de tip compresiv cervical (hernie de disc cervicala), determinate de efortul exagerat;
- cracmentele articulare pot fi benigne, insa pot fi si semnul distrugerii inevitabile a articulatiilor, determinata de efortul exagerat;
Infiltratiile cortizonice intra-articulare sunt catastrofale si determina distrugerea rapida si ireversibila a articulatiilor.
Produsele ingerate de catre D-voastra nu au nici un fel de influenta probata stiintific asupra articulatiilor deja distruse.
Prin urmare, logic, trebuie sa renuntati total si definitiv la un astfel de sport si sa lasati organismul sa-si revina, atat cat se mai poate.
Fireste ca poate exista si o problema reumatologica (sindrom inflamator de tip poliartrita), motiv pentru care ar fi indicat si un consult clinic la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
30-08-2011, ora 21:44
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Csk82, mai ales in cazul femeilor, anumite infectii pot da dureri articulare.
Ai putea sa cauti cauza facand o analiza de secretie vaginala cu antibiograma
Ar mai pute fii infectii in gat, nas si urina, asa ca, discuta cu medicul de familie ca, in urma unui consult sa vada daca este nevoie sa faci exufat nazal si faringian cu antibiograma si urocultura cu antibiograma.
Deasemenea, verifica sa nu ai ceva carii la masele fara nerv sau sub plombe mai vechi. Pe acestea nu le simti pana nu erup intr-o infectie.
Sa nu faci tratament fara antibiograma ca il faci degeaba, iar daca iti iese undeva streptococ, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile.
Pentru exudate nu te speli in nas si in gait inainte de recoltare si nu bei apa, iar pentru secretia vaginala, nu te speli in vagin si nuai contact sexual cu 48 de ore inainte.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.