Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Caut tratament pentru sinuzita cronica sfenoidala

17-05-2011, ora 14:08
Buna ziua domnule doctor. Mama mea a fost diagnosticata in urma efectuarii unui RMN cerebral cu sinuzita cronica sfenoidala si mucoasa ingrosata cu semnal intens la nivel T2 sfenoid. Are dureri de cap ingrozitoare de mai bine de 8 luni. Medicul ORL-ist i-a prescris doar Arcoxia pe care nu a inceput inca sa il ia datorita faptului ca are si probleme cu stomacul. Credeti ca doar Arcoxia ajuta sau este suficient in tratarea acestei sinuzite sfenoidale? Ne recomandati altceva? daca este cazul, putem veni pana la dvs. la cabitet ( suntem din Galati).

Multumesc mult!
8 comentarii
17-05-2011, ora 22:39
Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu - ORL - Otorinolaringologie, Pascani
sinusul sfenoidal este situat foarte profund.. nu se poate face punctii, dar exista mare risc de complicatii intracraniene fiindca mai sus de acest sinus se afla hipofiza
exista 2 solutii
tratament intens cu aerosoli.. in care s a se administreze si antibiotic si antiinflamator si ACC... ca sa dreneze acel sinus.
2. O operatie endoscopica in clinica universitara
18-05-2011, ora 08:30
Multumesc foarte mult. Ce clinica ne-ati putea recomanda?
18-05-2011, ora 10:59
Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu - ORL - Otorinolaringologie, Pascani
cel mai aproape oras universitar.. fiindca dupa interventie.. mai e nevoie sa mergeti si la control
18-05-2011, ora 18:03
am o fetita de 10 luni si azi sa trezit cu un ochisor lipit si pe aceiasi parte si urechea ia curs un clei maroniu.am sterso si am apasat dar nu o doare nu a facut febra.este vb de otita?de cand am sterso nu ia mai curs urechea.ce ma sfatuiti?
18-05-2011, ora 18:31
Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu - ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Nu nu este otita.. doar sa eliminat cerumenul din ureche
pentru ochisor tre sa mergeti la Oftalmologie
19-05-2011, ora 11:17
multumesc
19-05-2011, ora 11:21
am mai sterso in ureche si sa luat pe servetel ceva incolor si putin, ca dupa baie.din cealalta ureche nu se ia nimic.
va multumesc
22-11-2012, ora 14:08
Autor: mircea1982
in urma cu o luna am fost la orl si mi s-a spus ca am sinuzita cronica.deviatie de sept.(aceste simtome le am avut de mult timp dar le am neglijat sa fie vreo 5 ani vreau sa precizez ca aveam dureri frontale, cefalee pana la creer, efectiv nu puteam sa ma concentrez, deveneam irascibil, ma dureau ochii ma simteam obosit.am urmat tratamentul cu medicamente: antibiotice...cifran 10 zile aerius, nasonex, si ketonal., acum iau bioparox acasa, si fac si inhalatii cu aburii cu cateva picaturi de inhalant fac seara, findca trebuia sa fac tratament cu aerosoli dar din motive financiare nu am facut...vreau sa mai spun ca nu am naul infundat nu iese nimic; toate secretiile nazale ajung in calea bucala.rog ajutor mi sa propus operatie pentru deviatia de sept dar am refuzat mi-e frica de alte complicatii nu stiu cum sa se a elimina puroiul..astept un raspuns.multumesc. PS vreau sa spun ca numai Bunul Dumnezeu ma tinut in viata pana acum.
Adaugă un comentariu / răspuns


05-11-2015, ora 13:30
Grintuss
GRINTUSS - Un nou mod de a trata tusea
Cu ajutorul tusei reuşim să scoatem aerul din plămâni, cu scopul de a elibera căile respiratorii de eventualele materiale prezente aici: mucus, agenţi patogeni, substanţe nocive sau iritante inhalate. Grintuss modulează tusea fără a o suprima şi acţionează protejând mucoasa, calmând iritaţia şi favorizând eliminarea mucusului. Citiți mai multe
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sinuzita
  • Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK