Care sunt sansele?

26-08-2007
waterymouth
Nu este medic/terapeut
waterymouth
Aceasta este o poveste mai lunga dar am nevoie de un raspuns cat mai repede, multumesc. Acum 2 luni in timpul menstruatiei am luat asa zisa vitamina K pentru ca plecasem intr-o excursie, dar menstruatia deja imi aparuse cand am luat fiola, asa ca tot ce aceasta din urma a facut a fost sa o scurteze de la 5-6 zile cum aveam regulat, la 3 si jumatate. Acum 1 luna, menstruatia a intarziat 9-10zile, iar cu cateva zile inainte mi-am inceput viata sexuala. In timpul menstruatiei am facut sex neprotejat de 2 ori, ce sanse sunt sa fiu insarcinata, avand in vedere ca menstruatia a aparut mai tarziu ca de obicei, iar de obicei am un ciclu regulat? Dupa 20zile de la act am facut un test de sarcina care mi s-a spus de la farmacie ca este foarte sensibil, si a iesit negativ. Luna curenta, menstruatia nu a intarziat dar inainte de a aparea cu 2-3 zile am observat un lichid maro-inchis pe care nu-l mai avusesem niciodata. Acesta a fost urmat de o menstruatie de 3 zile(relativ scurta in comparatie cu cele precedente). In a doua zi de menstruatie am mai facut un test, care si acesta tot negativ a iesit. Am citit ca menstruatia poate aparea si la gravide in primele luni de sarcina si de asta vreau sa fiu sigura. Este posibil ca stresul ca as putea fi insarcinata sa-mi fi scurtat menstruatia? Iar lichidul inchis la culoare sa fie cauza inceperii vietii sexuale? Fiola de vinaminaK putea sa fi dereglat ciclul care odinioara era regulat?
1 comentarii
0
29-08-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Menstruaţia peste sarcină este f. rară şi, atunci când există, de obicei este unică.
Stressul poate da modificări ale ciclului mai degrabă decât vitamina K.
Lichidul maro-închis era probabil sânge menstrual, fără mare legătură cu începerea vieţii sexuale.
În concluzie, este extrem de improbabil să fie vorba de o sarcină. Totuşi, un consult şi, eventual, o ecografie ar fi indicate în cazul dv, dar nu atât pentru identificare de sarcină, cât pentru începerea recentă a vieţii sexuale urmată de tulburare de ciclu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul