Care este diagnosticul corect? | Forumul Medical ROmedic

Care este diagnosticul corect?

23-08-2012
bby_h
Nu este medic/terapeut
bby_h
Buna,
Prietenul meu sufera de o anumita afectiune a creierului, de aproximativ 15 ani, pe parcursul acestora a fost diagnosticat cu mai multe tipuri de afectiuni cum ar fi: schizofrenie paranoida, tulburare bipolara, ceva tip de psihoza, iar ultima a fost tulburare schizoafectiva. Simptomele pe care le are sunt: insomniile, ochiul stang ramane fix, nu poate clipi, il doare coloana, ii e greu sa se miste, iar cateodata mai are stari depresive-plange, nu are stari delirante sau sa fie agresiv. Mi se pare ciudat faptul ca i-au tot schimbat diagnosticul, iar din simptomele pe care le are nu se prea aseamana destul de mult cu cele pe care ar trebui sa le aiba daca ar avea unul dintre diagnosticele de mai sus. Au fost puse corect aceste diagnostice?Ce mi se pare mai ciudat este faptul ca la ultima iesire scria tulburare schizo afectiva si dupa ce am mers la cateva luni doar pt ceva reteta doctorul a spus ca la el e bipolar, se poate sa se contrazica el singur? Tin sa va spun ca prietenul meu este foarte deschis, sociabil, toata lumea care il cunoaste zice ca e de treaba, si are bani ar putea sa faca orice ca sa fie bine.Va rog sa imi dati un sfat, din cauza asta nici ai mei nu il plac deloc.
5 comentarii
0
26-08-2012, ora 12:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Iti cunosti bine prietenul ? Il stii de mult timp ? Stii bine ca nu are manifestari ale bolii ? A fost vazut doar de psihiatru ?Un control neurologic, un RMN cerebral a facut ?Trebuie vazut si de un bun neurolog.
0
27-08-2012, ora 14:34
bby_h
Nu este medic/terapeut
bby_h
Buna,
Pe prietenul meu il cunosc de 2 ani foarte bine, dar asa il stiu de mai mult timp, am fost alaturi de el si in situatia in care s-a simtit rau. A fost vazut de doi psihiatrii cred, dar din acelasi spital care se iau dupa ce scrie in iesirile lui anterioare cred, in ceea ce priveste controlul neurologic nu a facut unul si nici un RMN, chiar am vorbit sa mearga sa isi faca un RMN, sa vedem ce o sa aflam, poate sa fie si altceva?
Va multumesc!
0
27-08-2012, ora 16:59
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dupa ce ai spus e posibil sa fie o afectiune neurologica, nu psihica...Sa nu aratati nici un bilet medical de la psihiatru la neurolog, pana nu e investigat nu pomeni de schizofrenie.
1
27-08-2012, ora 17:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sa faca RMN si/sau CT cu substanta de contrast..si cautati un bun neurolog..
0
27-08-2012, ora 18:14
bby_h
Nu este medic/terapeut
bby_h
Va multumesc pentru raspunsuri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul