Cardiopatie ischemica, sau ce?

10-07-2008
filimars
Nu este medic/terapeut
filimars
salut !
Ma numesc Marius, am 30 de ani si as vrea sa prezint simptomele pe care le am.
De vreo 30 de zile, am dureri in parte stanga (in dreptul inimii), uneori, simt o amorteala usoara a obrazului stang, limba pe partea stanga, mana stanga, umar stang. Durerea se manifesta diferit, uneori ca o apasare, alteori putin mai tare, dar suportabila. Am mers la medic atunci cand au inceput durerile, mi-a facut EKG si mi-a zis ca " e traseu normal", m-a ascultat cu stetoscopul, mi-a luat tensiunea si mi-a prescris urmatoarele medicamente : Egilok 25mg x 2/zi, Aspacardin 2/zi, Trimetazidina 2/zi si Xanax 1/zi. Medicul mi-a zis ca e posibil sa am problemele acestea din cauza stresului, programului de somn neregulat, lipsei totale a activitatii fizice, a fumatului si a cafelei.Tensiunea arteriala este cumva inconstanta, uneori am avut 13 cu 9, alteori 12 cu 8, asta in cursul unei zile. Mentionez ca am mai avut astfel de probleme si anul trecut, dar dupa o luna de tratament ( acelasi tratament descris mai sus) mi-a trecut, acum vad ca dupa o luna de tratament nu-mi trece...mai sunt perioade de 2-3 zile, in care nu mai am niciunul din simptomele descrise mai sus, dar apoi iar revin.
Ce credeti ca e de facut?
2 comentarii
0
10-07-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este foarte improbabil sa fie vorba de o cardiopatie ischemica. Cel mai logic ar fi sa va intoarceti la medicul dv, sa-i spuneti ca ati urmat cu strictete recomandarea si ca nu ati observat nici o ameliorare.
0
10-07-2008, ora 00:00
filimars
Nu este medic/terapeut
filimars
Multumesc frumos pentru raspuns, speram sa evit intoarcerea la medic... nu stiu cum sa spun, dar de cate ori sunt la usa unui cabinet medical, simt ca ma sufoc, mi-e rau, mi-e frica :).
Ce bine ar fi fost daca consultatiile si tratamentul s-ar face online :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: