Carcinom Ductal Invaziv

13-04-2014
Serban Roxana
Nu este medic/terapeut
Serban Roxana
Buna Seara,
Soacra mea a primit un diagnostic de la medicul oncolog:
Leziune suspecta de malignitate, 4 fragmente punctiforme de tesut mamar(prin biopsie-recoltare)prezentand leziuni histopatologice de carcinom ductal invaziv bine-moderat diferentiat:G1-G2
Scor histologic 5-6 Ft=1-2;E=1-2;P=1-2
cod ICD-O:8500/3
Va rog daca puteti sa imi spuneti si mie despre ce este vorba si cat de grav este si ce tratament trebuie urmat, medicul oncolog nu i-a explicat ei foarte bine, a trimis-o cat mai repede de la Fundeni la CFR2 la oncologie!
Nu stiu de ce o plimba de la un spital la altul, Fundeni era aproape de casa si daca incepe citostatice si se va simti rau era un mare avantaj de a putea ajunge mai repede acasa!
Multumesc anticipat
12 comentarii
0
14-04-2014, ora 00:30
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ROXANA eu din cate am discutat cu alti pacienti de cancer multe din spitalele din BUCURESTI sunt supraaglomerate si in multe nu mai este loc pt pacienti noi asa ca sunt trimisi la urmatorul( fiecare spital ia pacientiii din sectorul arondat).
Eu in calitate de pacient va sfatuiesc sa mergeti cu ea la control la cfr2 si sa stati de vorba cu medicul numai dumneavoastra pt ca multi medici nu dau vesti rele pacientilor, si sa intrebati urmatoarele lucruri: in ce stadiu este, ce tratament trebuie urmat, cat timp, ce efecte secundare are, la ce sa fiti atenti pe timpul tratamentului, ce sanse de vindecare are reale ( depinde foarte mult de varsta, ce alte boli are etc), ce alte optiuni sunt.
DACA doriti transmitetimi o adresa de mail si va voi trimite un ghid pe timpul chimio scris de medicii din cluj.
0
14-04-2014, ora 01:18
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
are deci un cancer de san. daca e operabil, trebuie operat. asta nu face oncologul ci un chirurg. desigur ca pot fi si alte tratamente necesare, cum ar fi chimioterapia, radioterapia, hormonoterapia, etc, dar asta in functie de extensia bolii si alte date clinice. urmati, deci, recomandarile primite !
0
14-04-2014, ora 08:02
Serban Roxana
Nu este medic/terapeut
Serban Roxana
multumesc pentru raspunsuri.. -*
Dupa raspunsuri este ceva destul de grav, poate cineva sa imi spuna ceva mai exact?


(*modificat de admin)
0
14-04-2014, ora 09:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce rost are intrebarea asta si cum crezi ca se poate raspunde la ea ? care e scala gravitatii pe care o folosesti ? inafara de asta, ti-am spus, lipsesc multe date, in special extensia bolii, care nu este aflata prin biopsie.
0
14-04-2014, ora 10:59
Serban Roxana
Nu este medic/terapeut
Serban Roxana
ce trebuie facut pentru a se afla extensia bolii?
0
14-04-2014, ora 11:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
examinare clinica, ex. palpare, evaluarea simptomelor, mamografie, ecografie de sani si axile, analize de rutina, radiografie, ecografie hepatica, eventual CT, scintigrafie, dupa o serie de recomandari standard, eventual si markeri tumorali. de ce ma intrebi ? nu ai primit un buletin scris de la un consult medical ? un bilet de externare unde scrie diagnosticul si stadiul si recomandari ?
0
14-04-2014, ora 13:38
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ROXANA da clik pe numele meu pt ami trimite mesaj pe privat ca postarea ta a fost modificata de administrator.
Fiecare pacient in functie de varsta, ce alte boli mai are, de organism, de optimism, de noroc are rezultate mai bune sau mai putin bune in legatura cu vindecarea, conteaza foarte mult cum reactioneaza si organismul la tratament, conteaza enorm si sprijinul de care are parte din partea celor apropiati, de vointa pacientului de a se vindeca si multe altele.
Orice cancer este grav mai ales daca se intarzie foarte mult cu tratament, dar aceasta boala nu inseamna neaparat moarte sau ca sa terminat viata eu mio continui chiar daca mai am 2 tumori din 6.
0
29-04-2014, ora 13:20
Serban Roxana
Nu este medic/terapeut
Serban Roxana
Soacra mea a primit azi rezultatul de la Policlinica Privata la care a fost trimisa de la Fundeni sa refaca biopsia.
Tesul mamar cu dim 0, 11mm de proliferare de celule de talie mica-medie cu minim pleomorfizi cito-nucleari cu nuclei asincroni hipertrofici, citoplasma relativ abundenta fara bordaj de celule mioepiteliale in periferie ( CD 10, SMA negative)
Min infiltrat inflamator linfomonocitar intratumoral.
Teste suplimentare(IHC, coloratii specifice, altele etc)
Estrogen receptor(repetat negativ in nucleii celulelor componente invazive)
Progesteron receptor pozitiv in 70% din celulele tumorale.
CERB B2, index Ki 76 nu pot fi cuantificate din cauza dimensiunilor foarte reduse ale zonelor de microinvazii.
CD 10, SMA pozitive in jurul structurilor glandulare normale
Martor intern pozitiv
Diacnostic Histopatologic Carcinom mamar microinvaziv
Comentarii Dimensiunile reduse ale zonei microinvazive nu permit stabilirea gradului de diferentiere(scor Nottingham)
Rugam evaluarea oportunitatii rebiopsierii!
ma scuzati daca am avut greseli ortografice dar ceea ce am scris mi s-a dictat prin telefon!
I-a spus profesorul de la Fundeni sa mearga la CF2 la doamna cu care face chimioterapia sa verifice si sa stabileasca o noua biopsiere!
Nu stiu de ce nu l-a trimis sa vorbeasca cu Doctorul chirurg care i-a facut-o si pe prima, cea de la CF2 este medic primar care se ocupa cu schemele de tratament nu este chirurg!
Multumesc
0
29-04-2014, ora 23:17
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ROXANA eu din cate am citit in cele postate de tine inteleg ca doctorul de la fundeni a facut ceea ce se mai putea face adica chimio deocamdata, ce a tinut de el sa facut acum tine de doctora de la CF2 urmeazai sfatul si cerei mai mlte date, ce se poate face, cat dureaza ce simptome vor fi, ce sanse de ameliorare sunt etc...
0
30-04-2014, ora 10:06
Serban Roxana
Nu este medic/terapeut
Serban Roxana
Din cate am inteles eu(nu inteleg foarte bine denumirile medicale)trebuie sa mai refaca o data biopsia ceea ce nu poate face doctorita de la CF2 pentru ca nu este chirurg, poate la noul rezultat de la biopsie vor iesi alte rezultate...
Problema este ca nici unul nu spune nimic!!!
Este foarte avansat?
0
30-04-2014, ora 13:58
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
EU SUNT PACIENT si am citit si studiat in special despre cancer pe rinichi pe colon, si stau de vorba cu mai multi pacienti printre care si femei cu cancer de san dar mai mult despre simptome cum sa le amelioram, sprijin reciproc, informatii despre doctori, alimentatie, tratament etc.
dar in acesti cinci ani am vazut ca si la mine doctorul care ma operat mia zis ca ma trimite la alt spital pt tratament si lam intrebat cu ce mai poate sa ma mai ajute el si mia raspuns ca : CE A TINUT DE MINE AM FACUT acum tine de cel la care TEAM TRIMIS PT TRATAMENT cam ca la voi.
0
01-05-2014, ora 08:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Serban Roxana: te-a trimis la oncolog pentru ca diagnosticul de cancer a fost pus si probabil s-a gandit ca daca e de facut tratament citostatic INAINTE de o eventuala operatie, atunci poate sa inceapa... altfel ai deja 2 recomandari: una sa te duci inapoi la oncolog, alta sa vezi daca se poate rebiopsia. ce mai vrei ? o a treia ? urmeaza-le intai pe acestea! din pacate asa e in romania, nu exista notiunea de "multidisciplinaritate", adica nu exista centre unde toti specialistii necesari pentru a diagnostica si trata un cancer sa poata sta la aceeasi masa si sa discute intre ei, si din pacate trebuie sa puna pacientul pe drumuri, de multe ori catre nu se stie unde. este regretabil, dar asta e situatia. sa cautati alternativa inseamna fie sa plecati din tara fie... lucruri mai dezavantajoase sau riscante.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.