Candidoza sistemica

27-02-2009
EmRus
Nu este medic/terapeut
EmRus
Buna!
Ma numesc Emilia si locuiesc in judetul Arad. De vreo 5 sau 6 ani ma confrunt cu o serie de simptome variind de la constipatie, dureri abdominale, ragaieli frecvente, la o senzatie permanenta de oboseala, dificultati de concentrare, tulburari de memori si stari depresive. Initial, nu am faut legatura intre aceste simptome, insa cu timpul am ajuns pur si simplu sa nu ma mai bucur de viata. Unul dintre simptome era o senzatie de strangere sau apasare la gat care se asocia incapacitatii de a ma concentra (mai ales cand stateam la calculator). Din aceasta cauza, am mers la un endocrinolog (stiind ca avusesem hipotirodie) insa in urma analizelor a reiesit ca tiroida functiona normal. I-am spus medicului de familie despre aceasta senzatie dar el a spus ca e doar un simptom psihosomatic al unui atac de panica si mi-a prescris Alprazolam. Am luat cateva zile dar mi-am dat seama ca ma simteam si mai molesita, asa ca am mers din nou la medicul de familie, insistand ca senzatia avea o cauza psihica si nu mentala. Ca umare, mi-a spus ca s-ar putea sa am polipi laringieni si m-a trimis la ORL unde din nou, mi s-a spus ca totul e ok si ca [din nou!] poate e doar un simptom psihosomatic. Totusi, mi s-a spus sa-mi recoltez si exudatul faringian in urma caruia s-a gasit candida. Medicul de familie a spus ca e problema minora si mi-a prescris Orungal spunandu-mi ca in doua saptamani simptomele ar trebui sa dispara. Ceea ce nu s-a intamplat. Apoi, cautand pe internet pagini referitoare la candida, am descoperit ca s-ar putea ca problema sa nu fie chiar atat de 'minora' si ca multe dintre simptomele pe care le am se asociaza candidozei sistemice, dar ca aceasta boala este un controversata, deoarece nu este recunoscuta oficial in medicina traditionala. Bineinteles ca medicul meu nici nu a vrut sa auda de asa ceva spunand ca boala asta nu exista. Am incercat sa tin o dieta dupa modelul pe care l-am gasit pe site, dar nu am reusit, as avea nevoie de ceva mai personalizat, si in primul rand trebuie sa stiu sigur daca am sau nu aceasta boala.

Intrebarea mea este: exista vreo modalitate de diagnosticare a acestei boli? Cunoasteti vreun medic care m-ar putea ajuta? V-as fi recunoscatoare pentru orice sfat pe care mi l-ati putea da.
11 comentarii
0
28-02-2009, ora 19:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Va sugerez sa cautati in localitate.. cine are un aparat de diagnosticare functionala DDFAO_ ELECTROSOMATOGRAF.
Faceti o investigatie. O sa va ajute sa intelegeti unde este problema si care sunt remediile de vindecare!
0
29-03-2010, ora 07:57
nicoleta liliana
Nu este medic/terapeut
nicoleta liliana
buna ziua. am facut in urma cu o saptamana un examen somatografic si in urma lui mi s-a zis ca as avea candida in tubul digestiv de la cap la coada. cred ca e o candida sistemica. m-am internat la spitalul de boli infectioase din iasi si mi-au facut multe investigatii, exudat, la scaun, raza la plamani, cu bariu timp I si II, ecografie. nu au gasit asa ceva. nu stiu ce sa fac, in cazul in care am asa ceva exista sansa sa nu se descopere la analize? si ce tratament trebuie sa urmez?daca se poate, va rog sa-mi raspundeti cat mai repede.pana atunci, voi incerca un tratament cu argila si ceai de salvie.
0
29-03-2010, ora 08:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
candida este prezenta in mod Normal.. in organizm.. in buna vecinatate cu alti microbi, virusi si paraziti !
problema este imunitatea organizmului..
Da o cura de dezintoxicare cu argila o sa faca bine..
aveti grija la alimentatie si luati un tratament naturist pentru imunitate !
0
29-03-2010, ora 08:27
nicoleta liliana
Nu este medic/terapeut
nicoleta liliana
adresa mea -, poate ma puteti ajuta cu mai multe informatii, sunt disperata de cand la aparat mi-a zis de candidoza si la analize nu a iesit, desi simptome am. acum parca ma arde pe esofag. astazi sunt programata la un medic gatro aici in iasi. sper sa-mi repete exudat, scaun si pt helicobacter. ca in rest nu stiu ce sa mai fac. si asa iau antibiotic pentru fiere, mai am de luat cateva, nu stiu ce sa fac, sa le intrerup sau sa iau in paralel cu argila. va multumesc pentru raspuns si poate ma puteti contacta pe mess. am o stare de zici ca nu mai am sanse de viata.
1
29-03-2010, ora 08:44
nicoleta liliana
Nu este medic/terapeut
nicoleta liliana
acum cativa ani am luat Picatura Beres, in afara de lipsa mare de Ca, toate erau in regula. pot reincepe acest tratament pentru imunitate?sau sa iau ceva cu echinaceea? a, am si gastrita si reflux, esofagita. sper ca argila sa vindece aceste afectiuni in timp.
0
06-04-2010, ora 17:51
nicoleta liliana
Nu este medic/terapeut
nicoleta liliana
Ati auzit sau a folosit cineva pentru imunitate mierea de manuka?
0
06-04-2010, ora 19:32
CARMENailoaei
Nu este medic/terapeut
CARMENailoaei
Nu am auzit de mierea de manuka, dar pentru imunitate pot sa-ti recomand produsele naturiste de la ganoderma.Le-am consumat impreuna cu familia, prietenii, si in prezent le consum. Pentru ca mi-au facut atat de bine, m-am inscris ca distribuitor si in prezent le recomand tuturor. multa sanatate. daca te intereseaza mai vorbim.
0
31-05-2010, ora 18:22
zurlitz
Nu este medic/terapeut
zurlitz
Buna ziua, de multa vreme ma confrunt cu candida. Mai intai mi-a iesit la secretia vaginala, am facut tratamente, dupa care in urma unui exudat mi-a iesit si in gat. Am facut tratament cu nizoral 2 sapt acum vreo 2 luni, am fost nevoita sa iau in ultima luna antibiotice pt ca mi-a iesit si enteroccocus spp in secretia vaginala, iar acum o sapt am avut o extractie de masea si am facut tratament 9 zile cu antibiotic, dar mereu am luat si nistatina. Acum o luna cand mi-am repetat analizele, la secretia vaginala nu a mai iesit candida, insa mi-a iesit in gat.
Stiu ca trece foarte greu candidoza, de 3 sapt am inceput sa iau si tinctura de propolis, dar am citit pe internet ca de la candida se poate face si coma sau soc septic. Mie mi-e tare frica de asta, chiar e posibil ca de la candida sa intri in coma sau in soc septic?
1
16-01-2016, ora 19:05
claumac
Nu este medic/terapeut
claumac
Buna ziua!
Ma adresez d-nilor Scarface şi Mr. Nick cu rugămintea să mă sfătuuiţi cum aş putea să scap de o candidoză sistemică şi ce tratament trebuie să urmeze şi soţul meu care a luat această boală (într-o formă mai uşoară) de la mine, cât şi băieţelul meu de 2 ani şi jumătatea care are o uşoară candidoză bucală.

Am această boală de 2 ani şi jumătate, căpătată ân spital după operaţia de cezariană, datorită tratamentului cu antibiotice şi a scăderii sistemului imunitar. Vreo doi a ni fost bucală, dar de câteva luni cred că s-a extis pentru că nu scap nici de cea vaginală, indiferent de tratament.
Am luat formula Candida organika, extract din seminte de grefe, flucovim si degeaba.
Vreau să încerc un tratament naturist complet şi, eventual o dietă, dar aş vrea să ştiu ce pot mânca, că mai toate alimentele sunt interzise.
Vreau să cumpăr şi un ulei de cocos. E bun? Cum să-l administrez eficient pentru întregul organism?
Vă mulţumesc anticipat!
1
25-03-2017, ora 10:48
dumitru_tg
Nu este medic/terapeut
dumitru_tg
Bună.Am candida sistemica, vad multe persoane care se plâng de aceasta boala, , vreau sa știu, , e cineva care sa tratat de aceasta boala, , ???
0
04-01-2018, ora 14:26
MIKARLA
Nu este medic/terapeut
MIKARLA
Buna. Timp de vreo 3 ani am avut si eu candidoza vaginala. Aparea periodic, in special inaintea menstruatiei. Am fost la medic, am luat diferite medicamente, inclusiv ovule, antibiotice etc. Pe moment imi trece, apoi, la urmatoarea menstruatie imi aparea iar. Nu sunt medic si nici nu detin cunostiinte medicale. Aici va spun din experienta mea proprie cum am scapat, momentan, de candidoza vaginala. Nu stiu daca pt totdeauna, insa de un an intreg nu mai am probleme. M-am fortat sa beau 2 l apa pe zi, acum am ramas cam la 1 l jumatate, am redus consumul de zahar si dulciuri, adica fac o prajitura cam o data pe luna, in schimb am continuat sa mananc multe fructe, in special banane, afine, ananas, kiwi...de cateva ori am baut timp de 2 saptamani suc de merisoare si afine rosii, cumparat de la farmacie, in sticla de 1 l. Nu am mai baut absolut deloc alte sucuri. Aproape in fiecare dimineata, beau un pahar de suc dintr-un mar, telina, sfecla rosie si morcovi. Mananc 2, 3 mese pe zi, una obligatoriu e din fructe si cereale, gustare fructe, iar cina absolut normala. Nu stiu daca au vreo legatura, insa am baut ceaiuri, diverse, aproape in fiecare zi, cate o cana, doua.
Ideea e nu sa renuntati in totalitate la dulciuri, stiu ca e dificil, ci intai o perioada cat de lunga puteti, apoi sa mancati rar, ocazional. Cand simt nevoia de dulce, mananc o banana...beau un ceai amar si imi trece. :)
In legatura cu igiena, nu am facut spalaturi cu bicarbonat si ce se mai zice pe aici, doar dus zilnic, inainte si dupa relatiile sexuale, si eu si partenerul. +Urinare obligatorie dupa sex, eu.
Cam atat...
Daca doriti sa ma intrebati ceva, va raspund cu cel mai mare drag. Stiu cat de inconfortabila e boala asta si cat de slabita te simti in fata ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația bebelușului
  • Constipatia - primul ajutor
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Candidoza vaginală în sarcină
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Durerea de burtă
  •