Candidoza bucala-tratament posibil

09-06-2008
tiberiux
Nu este medic/terapeut
tiberiux
Buna!
Nu mai stiu ca sa mai cred. Dp un weekend de cosmar (in care n-am gasit nici un medic si am apelat la serviciile unei farmacii) si de panica, in urma dobandirii candidozei bucale, datorita consumului de ampicilina, azi cu prima ora m-am dus la medic, si nu doar la unul. Medicul general imi zice ca farmacista mi-a dat un tratament corect (Nistatina de 3 ori pe zi si Glicerina Boraxata), insa ca nu mi-a dat si ceva pt gat (deoarece candida e si acolo). Primesc trimitere la ORL, si bineinteles, ca intr-acolo ma indrept. Medicul orelist, dupa ce ii povestesc cele intamplate, imi zice ca e totul ok, ca tratamentul e corect si ca nu trebuie sa-mi fac griji de candidoza (pe scurt, sa nu ma panichez, FOARTE GREU). Pe langa medicatia mentionata, mi-a mai prescris si Orofar (pastile de supt), pe care sa-l asociez cu badijonajul cu glicerina boraxata si cu spalaturi cu apa si bicarbonat (toate folosite la intervale de trimp diferite pt a actiona).
Pt siguranta mea, am simtit nevoia sa mai merg la un orelist, care-mi zice total contrariul (si anume ca trebuie sa ma panichez, ca e serios), ca e o posibila candidoza sau un streptococ in tubul digestiv (ceva cu "L", pt ca nu-i retin numele). Imi spune ca ar trebui sa-mi fac o analiza (exudat), iar apoi se razgandeste si-mi zice ca daca vreau sa fiu sigur de tratament, nemaifind necesara analiza, in acest caz, imi prescrie BIOTICS, DEBRIDAD si STAMICINA (care nu se mai fabrica, iar inlocuitorul e NISTATINA).
Asadar 2 variante de tratament.
Intrebarea mea este: a mai luat cineva medicamentele mentionate? Sunt intr-o confuzie totale. Care este mai eficient?
Va ROG, UN SFAT!
9 comentarii
0
13-06-2008, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Si eu am suferit anul trecut o candidoza atat bucala cat si genitala si am luat la recomandarea medicului mycosyst de 150 mg care se ia in doza unica dar eu am luat 3 pastile, cate una la 3 zile si ma scapat.
In acelasi timp, pentru partea genitala am recurs si la ovule cu lomexim. Multa sanatate!

Tratamentul cu stamicina la mine nu a avut efect
0
11-07-2008, ora 00:00
terapeut
Nu este medic/terapeut
terapeut
In cazul in care problema nu s-a rezolvat deja, pentru linistea dumneavoastra, faceti si exudatul...Daca problema reapare, un remediu eficient pentru inflamatii bucale, pe care ar fi bine sa il aveti in casa, se dovedeste a fi tinctura de propolis. Este accesibila si se aplica prin tamponare pe zona afectata cu o compresa sterila.
0
09-12-2008, ora 13:32
didiridi
Nu este medic/terapeut
didiridi
Buna ziua!
Am obsevat cateva afte in cavitatea bucala, unele pe limba, la baza ei, si unele pe lateralele limbii(par de alta natura aceastea, dar nu sunt absolut deloc dureroase niciunele).Am fost la orl-ist si doamna doctor mi-a spus ca acelea sunt amigdalele mele.am facut un exudat de unde a reiesit ca am candidoza bucala si o analiza de sange pt pylori si ulcer(daca am inteles bine) unde a iesit "absent".Anul trecut am fost diacnosticata cu hpv...este posibil ca aceste "bubite" din cavitatea bucala sa fie tot hpv?Nu sunt impacata cu ceea ce a spus dna doctor, ca au fost acolo mereu, pentru ca stiu sigur ca nu au fost.As vrea sa mai imi spuneti daca in conditiile in care iau Nizoral pt candidoza bucala pot sa fac(in perioada aceasta) analize de sange.
multumesc frumos
0
23-07-2011, ora 12:14
getc
Nu este medic/terapeut
getc
de curand am procurat si eu spray-ul Yeastrol, pentru mama mea (ce are o candidoza bucala), ce nu am gasit nici in comentariile d-voastra si nici in cartea ce insoteste produsul, este duarata aplicarii acestui spray.
0
11-01-2012, ora 16:57
Iuliannu
Nu este medic/terapeut
Iuliannu
Tratament bun pentru candida a fost greu de gasit pentru mine, dar o prietena medic mi-a recomandta sa urmez sfaturile din cartea dupa site-ul --------*. La cateva zile dupa ce am urmat aceste sfaturi am scapat de toate neplacerile cauzate de candida.

(*modificat de admin)
1
29-05-2016, ora 12:14
radumicnea
Nu este medic/terapeut
radumicnea
Solutia este mai simpla decat credem, dar dureaza pana are efect.

In urma unui tratament cu antibiotice m-am luptat cu candidoza bucala 9 luni de zile, timp in care am respectat intocmai sfaturile a catorva specialisti ORL. Am tinut regim, am renuntat la fumat (pe o perioada destul de scurta recunosc), am renuntat total la gluten si zaharuri, am renuntat la consumul de fructe care contin mult zahar. Am supt la pastilele alea nenorocite pana am facut carii, imi curatam limba cu mizeria aia boraxata de cateva ori pe zi, m-am clatit zilnic in gura cu bicarbonat de sodiu.

Rezultatul a fost dezamagitor si m-am pomenit ca ciuperca asta nenorocita mi-a invadat si limba si gatul, pana aproape de tractul intestinal. Am slabit 15 kg in cele 9 luni. Asa ca am facut ceea ce orice om disperat ajunge sa faca. Am inceput sa testez sfaturile date pe internet de specialistii din afara. Nu ma refer la cei care recomanda tratamente minune, ci la cei care fac teste de laborator si anunta public rezultatele, fara a preciza nume de produse.

Ca sa trec direct la subiect, ideea de baza a unui tratament functional este sa va fortificati sistemul imunitar si sa va puneti la punct tractul intestinal. Va spun cum am procedat si ce am folosit, dupa care VA RECOMAND sa discutati cu farmacistul despre aceste produse si calitatea lor. Este plin internetul de produse romanesti care promit marea cu sarea si nu fac nimic. Eu am preferat sa folosesc produse consacrate de pe alte meleaguri, ca sa ma tratez, nu sa ma chinui. Tot ce va recomand mai jos exista pe piata de ani de zile, nu sunt leacuri minune pentru candidoza, ci produse pentru imunitate pe care ar trebui sa le folosim zilnic pentru o viata mai sanatoasa, dar nu stim despre ele, sau nu ni le permitem.

Cum am procedat:

1. Am cumparat probiotice de calitate. Nu mizerii romanesti cu efect zero, ci probiotice Jarro-Dophilus + FOS de la Jarrow Formulas cu 3.4 miliarde bacterii BUNE per capsula. Este o cutie cu eticheta galbena. Probioticele ajuta enorm flora intestinala si tractul digestiv, la fel si la cresterea imunitatii. Gasiti in farmacii acest produs la un pret de aproximativ 80-100 lei cutia.

Nu le cumparati de pe internet pentru ca flaconul de pastile trebuie tinut in permanenta la rece, iar micii comercianti le cumpara de pe Amazon si transportul lor lasa de dorit!

2. Am cumparat de la o cunostinta Colostrum (60 lei cutia de 120 pastile - un brand no-name). Ajuta la cresterea imunitatii. Acum folosesc Colostrum tot de la Jarrow Formulas (125 lei - cutie cu eticheta albastra), dar, dupa cum spuneam mai devreme si alt brand mai ieftin si-a facut treaba cu brio, asa ca va puteti orienta catre ceva mai ieftin.

MARE ATENTIE sa nu va dea farmacistul Colostrum pentru copii! Repet: MARE ATENTIE! Farmacistii au tendinta de a va da Colostrum de la Child Life, dar NU este bun pentru adulti.

3. Am cumparat vitamina C cu "eliberare prelungita" de la GNC. Ajuta la cresterea imunitatii. Pretul este tot in jurul a 90-100 lei. Cutia are o culoare maronie. O alternativa buna mai este si vitamina C de la NOW (pastile sau praf).

Evitati produsele romanesti sub forma de dropsuri, care nu sunt destul de potente pentru a avea un efect real. De fapt, cand vine vorba de vitamina C, evitati produsele romanesti.

4. Odata cu inceperea tratamentului pentru imunitate am inceput sa mananc fructe bogate in vitamine, cu toate ca regimul recomandat de medici le excludea aproape total. Capsune, struguri, uneori portocale (dar mai putin pentru ca sunt foarte acide), pomello, limonade cu lamaie si radacina de ghimbir din belsug.

5. Am introdus in regimul alimentar zilnic radacina de ghimbir si ardeiul iute. Daca aveti probleme cu gastrita sau ulcerul este posibil sa nu puteti manca ardei iute, dar va recomand sa nu renuntati la ghimbir. Ghimbirul il puteti folosi in limonade, sau adaugat in mancarurile gatite. Varza calita ajuta si ea si puteti adauga radacina de ghimbir si bucatele de ardei iute in timp ce se gateste..

6. Am inceput sa fumez maxim 3 tigari pe zi. Ideal este sa nu puneti gura pe tigara deloc, dar eu nu ma puteam abtine. Daca fumati mai mult de atat va prelungiti agonia orice ati face.

7. Fara alcool. Nici macar o picatura, cateva luni de zile, pana scapati definitiv. La prima gura de vin, bere etc ciuperca revine in forta si o luati de la capat. Nu consumati alcool inca 2-3 luni de cand va dispare ciuperca de pe limba sau din gat.

8. Fara sucuri acidulate sau pline de zaharuri (cola, fanta, pepsi, nestea, lipton, prigat etc) si fara cafea.

9. Omez inainte cu 30 de minute de fiecare masa obligatoriu.

10. Usturoiul e sfant in razboiul cu candidoza bucala. Folositi-l cu orice ocazie.

11. Fara maioneza! Deloc! Nada! Face mai mult rau decat fumatul si consumul de alcool.

12. Fara carne de porc, fara tocatura (mititei, sarmale etc). Nu mancati prajeli in baie de ulei (cartofi prajiti, carnati, oua ochiuri).

13. Fara mancare de fasole boabe sau de mazare. Fasolea pastai nu mi-a dat in schimb batai de cap si nici fasolea, mazarea sau orezul din pungile de legume congelate pe care le trageam la tigaie 4-5 minute, iar apoi turnam apa peste ele si le lasam sa fiarba. Totusi evitati sa consumati fasole, mazare sau orez mai mult de o data pe saptamana.

14. Fara lapte si branza in prima luna de cand incepeti tratamentul. Iaurtul natural cu probiotic este recomandat, dar costa in jur de 4-5 lei un borcanel.

15. Fara apa de gura si fara produse pe baza de clorhexidina (pasta de dinti parodontax sau pasta de dinti lacalut). Puteti folosi produse pe baza de clorhexidina sau apa de gura dupa ce trec luni bune de cand ati scapat de ciuperca. Nu ma intrebati care este legatura, dar la mine a recidivat mereu cand foloseam aceste produse sau apa de gura de orice fel. Daca folositi aceste produse fiti atenti daca au acelasi efect de recidiva ca si in cazul meu.

Daca aveti candidoza de mai mult timp si s-a extins destul de mult, tratamentul isi face vizibil efectul intr-o perioada cuprinsa intre 2 saptamani si o luna. Dar, dupa prima saptamana de tratament, incep sa dispara senzatiile neplacute provocate de ciuperca si veti trece cu optimism peste aceasta perioada. Dupa ce scapati de candida va recomand sa continuati folosirea probioticelor, a colostrumului si a vitaminei C inca 2-3 luni.

Folosind tratamentul "de soc" de mai sus, am scapat de candida dupa aproximativ 60 de zile si nu a mai recidivat dupa ce am revenit la stilul anterior de viata.

Au trecut 2 ani de cand am scapat de candidoza bucala, iar acum, de 5 zile, iau augmentin pentru a trata o infectie la ureche. Se pare ca nu ma inteleg deloc cu antibioticele. Dupa primele doua pastile de antibiotic a reaparut candida pe limba (confirmat de specialistul ORL).

Imediat cum am iesit din cabinet am reinceput tratamentul de mai sus (fara a tine regim alimentar), tot cu maxim 3 tigari pe zi si fara alcool (oricum nu pot bea din cauza antibioticului), iar ciuperca a disparut instant in aproximativ 12 ore.

Precizez ca in cazul vitaminei C de la GNC am marit doza la 3 pastile pe zi in loc de doua, cat este maxim recomandat, la colostrum 3 pastile in loc de doua, iar in cazul probioticelor la 4 pastile in loc de 3.

O cantitate mai mare de probiotic si colostrum nu are efecte negative importante (decat posibile balonari si un scaun apos in primele 3-4 zile de folosire), iar in cazul vitaminei C, este indicat sa beti cam 3 litri de lichide pe zi pentru a nu risca sa faceti nisip sau pietre la rinichi.
0
25-09-2016, ora 18:38
miko
Nu este medic/terapeut
miko
Medicamentele se iau dupa cum scrie pe cutie sau cum? Multumesc!
0
30-12-2016, ora 06:51
radumicnea2
Nu este medic/terapeut
radumicnea2
Versiunea mai scurta:

Vitamina C - 3000 mg / zi (cumparati de la unul dintre urmatorii producatori: GNC, Solaray sau NOW)

Probiotice Jarro-Dophilus + FOS - 4 pastile / zi

Colostrum PENTRU ADULTI ( recomand Colostrum Jarrow Formulas) - 1500 - 2000 mg / zi

OMEZ - 1 pastila cu 30 de minute inainte de masa

Pentru rezultate FOARTE rapide recomand si Astaxanthin - 1 pastila de 12 mg / zi.

-

In rarele cazuri in care tratamentul de mai sus nu functioneaza aveti mai jos si alte suplimente pe care sa le adaugati celorlalte de mai sus:

D-Limonene - 1 pastila / zi
Enzime Digestive - 1 pastila / zi

Produsele sunt destul de scumpe, dar pot fi achizitionate mult mai ieftin de la o anumita farmacie din Bucuresti foarte cunoscuta pentru preturile mici ale medicamentelor. Diferenta e destul de mare.

As aprecia daca lasati comentariu cu rezultatele pe care le-ati avut urmand sfaturile mele.
0
07-09-2018, ora 08:13
ana366
Nu este medic/terapeut
ana366
Salut. Am găsit întâmplător pe acest site recomandările tale si ce ai facut tu sa scapi de candida. Ei bine in încercările mele disperate in care timp de un an am mers la medic am incercat toate tratamentele fără succes candida revenind de fiecare dată. De o luna de zile iau si eu probiotic de la jarodophilus + vitamina C + Candida cleanse am renuntat complet la sucuri si dulciuri de orice fel, brânză, mezeluri pâine consum o felie pe zi am zis sa nu renunț de tot la ea si consum câte o cana de iaurt de casa. Ce am observat dupa aceasta luna nu mai am balonari si greață, limba nu ma mai ustura ca inainte, nu mai am acele flegme din ģat trebuia sa scuip tot timpu. De dispărut inca na dispărut pt ca in ģat inca se vede alb si bubitele roșii. Sper ca dupa 3 luni sa scap si eu de această candida care la mine a apărut pe fond de stres. !
A si sa nu uit eu beau ceaiuri de musetel si galbenele sunt f bune
Multumesc pentru sfaturile ce le-ai lasat aici !!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: