Candidoza

08-09-2012
ciresyca
Nu este medic/terapeut
ciresyca
Va rof din suflet sa ma ajutati si pe mine, fiica mea de 20 de ani a facut candidoza in urma unui tratament indelungat cu Ciprinol, in acea perioada nu aluat nici probiotice nici antimicotice si ciuperca s-a manifestat foarte urat, dureri si pete rosii in gat, urinari dese, plus ca i-a aparut si in vagin, i-am luat probiotice Gyniel pe care le introduce in vagin, ia suplimente cu probiotice Jarro-dophilus, a luat si gheara matei, dar ciuperca ii tot reapare, tine si regim alimentar, de 2 luni nu a mai mancat niciun fir de zahar si nici lapte, o perioada i-a mers bine cu tot ce a luat, dar nu stim de ce ii tot recidiveaza aceasta ciuperca.Va rog din suflet daca a mai trecut cineva prin aceasta situatie sa ma ajute si pe mine cu un sfat sau un tratament.
7 comentarii
0
08-09-2012, ora 20:10
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In cazul unei candidoze cu tendinţă la recidivare, alternativa de primă alegere pe care o recomand este un tratament homeopatic.
0
10-09-2012, ora 22:53
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,
probabil pe un fond de imunitate scazuta dezvolta si candidoza. Ar fi buna o cura de crestere a imunitatii (primavara si toamna) dar dupa ce scapa de toate infectiile.
Un consult ginecologic ar trebui facut pt candidoza genitala sau puteti folosi Canesten Gyn 3 ovule 200 mg 1 ovul/zi timp de 3 zile.
Pt candidoza bucala trebuie sa luati un antifungic: Diflucan tb 50 mg 1 - 2 tb o dată pe zi, timp de 7-14 zile, in functie de severitate sau mai puteti incerca: badijonaj cu glicerina boraxata + 2 tb de Diflucan de 2 x/zi.

Toate cele bune!
0
14-09-2012, ora 16:41
ciresyca
Nu este medic/terapeut
ciresyca
Va multumesc pentru raspunsuri, am inceput sa ii dau Flucovim de 150 mg, o capsula pe zi, le ia de 7 zile si se simte mai bine, acum ia de 100 mg, una pe zi, plus probioticele pe care le lua.
0
20-09-2012, ora 09:23
ciresyca
Nu este medic/terapeut
ciresyca
Dna Doctor, as vrea sa va intreb daca dupa aceste 14 zile de Flucovim luna aceasta trebuie sa ia si luna urmatoare 14 zile ? Si ce suplimente ne recomandati pentru imunitate?Gheara matei este buna?Va multumesc.
0
21-09-2012, ora 20:04
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,

doar intr-o luna de zile, ia 14 zile.
Vitamina C cu propolis, multe fructe cu vitamina C sau Bronchovaxom 1 tb/zi 10 zile /luna, timp de 3 luni (primavara - martie, aprilie, mai si toamna - septembrie, octombrie, noiembrie), dar foarte important, nu trebuie sa fie racita in perioada in care le ia. Daca raceste in acea perioada nu va lua Brocnhovaxom.

Toate cele bune!
0
22-09-2012, ora 10:35
ciresyca
Nu este medic/terapeut
ciresyca
Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile.
0
24-05-2013, ora 22:00
florin cirstea
Nu este medic/terapeut
florin cirstea
Eu vreau sa stiu pt candidoza bucala si faringiana cu care ma lupt de 4 luni ce trebuie sa iau sau de fapt cite zile pot lua nestatina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •