Candida! ajutor!

16-04-2014
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
vreau neaparat sa scap de candida. o am de 4 ani. am urmat o gramada de tratamente fara rezultat. se manifesta cu inflamatie, iritatie, mancarimi insuportabile, scurgere abundenta si uneori urat mirositoare. tin sa spun ca mancarimea este provocata de prezenta multor chisturi mici albe. am 23 de ani si de la 19 ani viata mea arata aproape in fiecare zi la fel. nu stiu cum e sa fiu normala. nu pot sta fara protejslipuri. de viata sexuala nu mai zic nimic.se subintelege. sa zic ca sunt bine (bine insemnand fara mancarimi sau chistuletele acelea albe) 5-6 zile pe luna adunate.(2-3 zile dupa menstruatie si inca 2-3 pe parcursul lunii). sa va spun si ce am luat: in afara de irigatiile cu tantum rosa, femigin b si diverse ceaiuri de musetel, cu bicarbonat etc., am luat ovule poliginax, canesten gyn, terginan, macmiror complex, lomexin de 1000 mg, crema canesten, nizoral comprimate, diflucan (fluconazole)nu stiu de cate ori. dupa fiecare tratament sunt bine cateva zile maxim 2 sapt apoi imi revin simptomele. pur si simplu nu stiu ce sa fac. va rog sa ma ajutati cu orice sfat! daca ati avut candida si ati scapat de ea va rog sa imi spuneti cum s-a intamplat asta. multumesc!
24 comentarii
0
18-04-2014, ora 01:24
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Andra, cand ai fost ultima oara la medicul ginecolog?
Nu lua aceasta intrebare in deradere.
0
18-04-2014, ora 12:45
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
deci toate tratamentele enumerate mai sus nu le-am luat dupa mintea mea, am fost de nenumarate ori la ginecolog. ultima data am fost acum vreo 5 luni cand mi-a dat ultimul tratament cu lomexin ovule, canesten crema si diflucan doza unica. urmeaza sa imi fac o programare si ptr o ecografie transvaginala, dar mai intai sa fac rost de bani :(
Nu mai am nicio speranta ca ma poate face bine un doctor. Numai Dumnezeu daca vrea... am avut incredere in fiecare tratament, eram sigura ca o sa-mi treaca si mereu am fost dezamagita.
0
18-04-2014, ora 12:48
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Recomandarea mea ar fi un gel care ar putea sa te ajute si de asemenea un tratament intern antifungic. Ambele sunt tratamente complementare.
0
18-04-2014, ora 13:03
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
spuneti-mi cum se numesc va rog
0
18-04-2014, ora 13:11
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Tratamentul este pe baza de proteine din veninul de albine. Este destul de scump insa am primit cateva bucati si vi le ofer gratuit pentru ca nu am la ce sa le folosesc. Este interzis sa mentionam nume de produse pe forum datorita faptului ca se considera publicitate.
0
18-04-2014, ora 13:12
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
imi puteti da un mesaj privat. as vrea sa ma documentez putin inainte
0
18-04-2014, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa tineti si dieta pentru candida cat timp va tratati.
0
18-04-2014, ora 21:40
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Te ajut eu Andra ! Intr-adevar trebuie tinuta si dieta (fara zahar si alti carbohidrati ) plus ceva imunostimulatoare !
0
19-04-2014, ora 00:34
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Imunostimulatoare cum ar fi?
0
19-04-2014, ora 12:57
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cine intreaba ? :)
0
23-04-2014, ora 14:31
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
am incercat sa tin si dieta sa ma feresc de dulciuri fiindca mancam in fiecare zi. dar daca am vazut ca nu imi trece absolut deloc, am inceput sa mananc din nou. nu mananc multe dulciuri gen o ciocolata pe zi. mananc putin putin dar in fiecare zi. am atatea prietene care mananca dulciuri en gros si nu au nimic
0
24-05-2014, ora 14:45
alyalya
Nu este medic/terapeut
alyalya
Buna. Aceeasi problema o am si eu..Am o intrebare la care ma chinui de foarte mult timp sa-i gasesc un raspun concret...incep cu inceputul inceputului si anume ca vreau sa raman insarcinata si nu reusesc, cred ca din cauza candidei scad dramatic sansele. Am facut nenumarate tratamente cu pastile si ovule prescrise de medic dar, din pacate, nu au avut efect motiv pt care am decis sa merg pe calea naturista. Sunt sau nu bune spalaturile intravaginale cu ceai de pelin?
Am citit nenumarate cazuri in care pelinul a avut efect doar ca unele femei au facut spalaturi locale(la nivelul vaginului) altele intravaginal. Care credeti ca e cea mai buna varianta, local sau intravaginal???va rog muly sa-mi dati un sfat penttu ca imi doresc nespus sa scap de aceasta problema.. De astazi am inceput sa iau si ulei de cimbru intr-o lingura de miere dar, va spun ca are un gust oribil, oribil, ustura si miroase foarte raaau. Aveti o alta idee despre cum sa fac sa pot sa-l inghit????
0
24-05-2014, ora 15:20
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Nu va recomand sa folositi pelin mai ales daca doriti sa aveti copii. Pelinul contine substante avortive si de asemnea substante care pot scadea fertilitatea. Uleiul de cimbru nu se administreaza intern.
Va recomand un tratament pe baza de izolat proteic din veninul de albine si/sau ovule cu extract de rostopasca.
0
24-05-2014, ora 15:32
alyalya
Nu este medic/terapeut
alyalya
Pe prospectul uleiului de cimbru scrie ca se poate administra intern 2-3 picaturi de 3 ori pe zi intr-o lingurita de miere. Mai scrie si ca trateaza infectiile cu clamydia si candida deci.
0
24-05-2014, ora 19:40
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Sunt curios de la ce firma ati cumparat uleiul. Uleiurile esentiale se administreaza intern doar la recomandarea specialistului. Mai mult decat atat acestea se administreaza intr-un ulei purtator, de obicei diluate 1:9, administrarea acestora se face in capsule pentru a nu provoca iritatii la nivelul tegumentelor. Uleiul contine timol care este o substanta pe cat de eficienta ca antimicrobian pe atat de periculoasa cand este administrata dupa ureche. Uleiul de cimbru se administreaza cu precautie pacientilor cu hipertensiune arteriala, administrarea acestuia este interzisa in cazul gravidelor, de asemenea nu se administreaza pacientilor cu afectiuni tiroidiene, pacientilor care folosesc medicamente imunosupresoare, pacientilor care folosesc medicamente impotriva osteoporozei. Se administreaza cu precautie in cazul pacientilor care utilizeaza tratament hormonal. De asemenea uleiul de cimbru nu se administreaza pacientilor cu risc ridicat de hemoragie sau in paralel cu medicatie anticoagulanta. Pe durata tratamentului cu ulei esential de cimbru nu este indicat consumul de rosii datorita faptului ca acestea diminueaza considerabil actiunea antibacteriana a acestuia. As dori sa stiu daca si aceste aspecte sunt mentionate pe prospect? Din pacate la noi medicina complementara nu este bine reglementata motiv pentru care fiecare trece pe prospect ce il taie capul. Mai putin ce trebuie. Continutul in timol poate produce reactii adverse motiv pentru care daca doriti sa il folositi va recomand sa il diluati intr-un alt tip de ulei si apoi sa il administrati. Cel mai recomandat insa este recomandata administrarea sub forma de capsule. Consumul de miere, sau alte dulciuri nefiind indicata cand este vorba de candida. In cazul in care pot sa va ajut si cu alte informatii nu ezitati sa ma intrebati.
0
25-05-2014, ora 14:11
alyalya
Nu este medic/terapeut
alyalya
Uleiul este de la firma Steaua Divina si ce-i drept nu am luat la recomandarea medicului. Nu ma regasesc in nici una din afectiunile mentionate de dvs. si totusi tind sa cred ca ce scrie pe prospect nu e dupa urechea cuiva si odata dat spre vanzare nu dauneaza. Vreau sa scap de aceasta problema pentru ca imi doresc mult un copil si candida iar candida " nu ma lasa".
0
25-05-2014, ora 14:23
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Dupa cum v-am spus. Doza de 3 picaturi este mare pentru uzul intern. Timolul poate provoca reactii adverse cardiace sau respiratorii dar si ale mucoaselor in cazul inghitirii. Daca observati este mentionat in prospect: Este un iritant puternic al mucoaselor şi moderat iritant tegumentar, de aceea nu se va folosi nediluat! Dilutia in miere nu se poate face ci numai intr-un ulei purtator si eventual ulterior in miere. Uleiul cu mierea nu sunt miscibile motiv pentru care ati simtit arsuri in momentul in care l-ati inghitit. Iar daca sunteti aici sa ma contraziceti si nu sa solicitati un tratament atunci din pacate nu va pot ajuta. Mai nou toti pacientii sunt si medici. In cazul in care doriti sa rezolvam problema candidei va stau la dispozitie, insa o sa va rog ca partea care tine de stiinta sa o lasati in grija mea pentru ca nu am studiat-o zadarnic.
0
25-05-2014, ora 14:56
alyalya
Nu este medic/terapeut
alyalya
Interesul meu aici nu e sa ma contrazic, am o problema si caut solutii. As putea sa il diluez in ulei de masline sau cum sa fac ca nici nu imi doresc sa o dau intr-una mai grava...
0
25-05-2014, ora 15:01
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
o picatura de ulei de cimbru la 9 picaturi de ulei de masline sau in ulei de cocos (incalzit). Se poate face si o dilutie mai mare. 1 picatura la 19 picaturi, efectul terapeutic nu scade. Insa in locul dvs eu as merge pe un protocol de tratament bine stabilit. Din pacate omul incearca de toate insa nu asociate corespunzator.. si atunci efectul poate sa intarzie sa apara.
0
25-05-2014, ora 15:19
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
am folosit si eu ceai de pelin intravaginal si nu mi-e trecut. ma rog..auzisem ca trebuie urmat cateva zile..10 parca. dar mi-a fost frica sa urmez atatea fiindca stiu ca este o planta puternica. am luat ptr imunitate niste capsule cu ulei de cimbrisor si scortisoara parca. am urmat 3 luni dar nimic.
0
25-05-2014, ora 15:50
alyalya
Nu este medic/terapeut
alyalya
1 picatura de cimbru la 9 picaturi de ulei masline toata ziua?
0
25-05-2014, ora 16:35
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Da. Cele 10 picaturi (9:1) administrate de 3 ori pe zi: 3:4:3. Este recomandat ca doza sa se creasca progresiv dupa 5 zile de administrare.
0
25-05-2014, ora 18:01
alyalya
Nu este medic/terapeut
alyalya
Va multumesc si o sa revin sa va spun daca a avut efect. Seara buna!
0
10-01-2015, ora 21:49
laura_2008
Nu este medic/terapeut
laura_2008
D-le doctor Pasca, dar extractul de seminte de grepfruit sau tinctura e buna in candidoza vaginala?.am vazut ca e foarte laudata..are contraindicatii?ce tratamente naturale mai recomandati?..va multumim ca intrati pe acest forum, si ne ajutati cu un sfat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •