Cand trebuie facuta pauza la tratamentul cu Yasmin

06-08-2012
passion_ana55
Nu este medic/terapeut
passion_ana55
Buna ziua!
Acum un an si 7 luni mi s- a facut ovorectomie sg. Dupa operatie ciclu a intarziat sa apara si pe ovarul ramas a aparut un chist de 3 cm. De atunci fac tratament cu yasmin, deoarece ovarul ramas e lenes si pentru a substitui necesarul de hormoni. De un an si 6 luni iau yasmin. Cand ar trebui sa fac pauza si pentru cat timp?
Multimesc mult!
4 comentarii
0
07-08-2012, ora 18:37
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Inainte sa-ti pot da mai multe informatii as avea nevoie de cateva date din istoricul tau:

- Varsta
- Nr sarcini
- Nr copii
- Data ultimului test Papanicolaou
- Data ultimelei menstre normale
- Data ultimelei menstre cu yasmin
- Probleme de sanatate
- Operatii ( in afara de cea cu ovarul - de ce ti s-a extirpat ovarul stang?)
- Alergii?
- Medicamente?
- Te deranjeaza ceva? Ai vreo acuza?

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
07-08-2012, ora 18:58
passion_ana55
Nu este medic/terapeut
passion_ana55
Am 29 ani, nu am fost insarcinata, nu am copii, ultimul test Papa l-am facut in ianuarie 2011, data ultimei menstruatii fara anticonceptionale ian 2011, cu yasmin 28 iulie 2012, am avut o operatiela urgenta pe 30 noiembrie 2010 cu peritonita, chist rupt si apendicita. (Pentru ca medicii la care am fost nu si-au dat interesul sa afle ce am si spuneau ca totul e pshimic) Dupa o luna jumatate s-a observat o formatiune in spatele uterului. Cand eram pe masa de operatie tot ovarul stang era invelit intr-un chist, nu putea fi salvat. In afara de yasmin iau aspirina si vitamine pentru a preveni problemele care pot aparea de la yasmin. Alergii puternice ca sa necesite tratament nu am. Doar primavara la polen sau daca folosesc prea mult aerul conditionat ochi rosii, stranut. Momentan nu locuiesc in tara. La inceputul tratamentului, medicul a spus sa iau un an si apoi sa fac un copil si sistemul hormonal se va regla, dar eu nu doresc copii si nici ca apara un chist pe ovarul ramas si sa fiu nevoita sa ajung la menopauza la varsta aceasta. Plus ca aceasta e metoda de contraceptie pe care o prefer. Dupa operatie am facut deasemenea vaccinul impotriva cancerului de col uterin.
0
08-08-2012, ora 19:50
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Multumesc pt raspuns,

Raspunsul la intrebarea ta este ca nu trebuie sa faci nici o pauza atata timp cat esti fericita cu aceasta metoda de contraceptie.
Conceptul de pauza apare mai ales in popor si este promovat de anumiti medici care nu au citit in viata lor un prospect de medicament contraceptiv (unde se pomeneste de o sumedenie de alte lucruri-complicatii dar nu de pauza!)
Referitor la ovarul ramas care este 'lenes'. Nu este adevarat. Un singur ovar poate usor produce cantitatea de hormoni necesara femeii. Nu exista ovare 'lenese'.

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
09-08-2012, ora 11:41
passion_ana55
Nu este medic/terapeut
passion_ana55
Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul