Cand se scoate nervul?

17-04-2010
yo_janine
Nu este medic/terapeut
yo_janine
Buna ziua,

Am fost la medicul stomatolog pentru o carie care nu facuse gaura in masea (se vedea doar cenusiu) si era pozitionata in vecinatatea altei masele. Mentionaz ca dentista mi-a spus ca e adanca (eu nu stiu daca era sau nu asa) si a decis sa imi scoata nervul. Probabil ca era patrunsa pana la gingie...
Stiu ca o masea fara nerv este deja o masea moarta si se macina mai repede. Asta am aflat dupa intervenie, de la o prietena.
Intrebarea mea este daca aceasta operatie a nervului putea fi evitata, eventual incerca sa puna o plomba provizorie ca sa vada daca raman sensibila in zona respectiva. Mai am de rezolvat doua carii si as dori sa schimb medicul stomatolog daca observ ca, din comoditate sau ca sa ia mai multi bani, alege sa imi scoata nervii de la masele.

Multumesc mult si astept raspunsul dumnevoastra.
2 comentarii
0
17-04-2010, ora 19:49
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
decizia medicului de a scoate un nerv sau nu NU SE FACE DIN COMODITATE, domnisoara. poate prietena dvs v-a informat si ca a scoate un nerv si a trata canalele plus refacerea definitiva a coroanei sunt niste manevre stomatologice care presupun mai multe sedinte, in timp ce o plomba simpla se face intr-o singura sedinta. nu vad unde e comoditatea aici.
fiecare pacient este un caz diferit, chiar si la acelasi pacient nu exista doua carii identice. deci nu se poate face comparatie intre tratamentul de care ati avut dvs nevoie si tratamentul de care a avut nevoie un alt prieten. daca nu aveti incredere in medicul dvs ca va lua cea mai corecta decizie pentru a va trata pe baza cunostintelor acumulate in multii ani de studiu si a experientei lui, aveti libertatea sa il schimbati. dar va sugerez sa va schimbati atitudinea. nu devenim medici ca sa luam " mai multi bani " pacientilor.
0
18-04-2010, ora 09:33
yo_janine
Nu este medic/terapeut
yo_janine
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Ceea ce mi-a dat semne de intrebare a fost ca acea carie a fost rezolvata intr-o singura sedinta, plus scoaterea nervului. De aceea am presupus ca nu ar fi fost nevoie sa imi faca obturatie de canal, din moment ce nu era mare si a plombat-o in aceeasi sedinta.

Multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul