Cand ma supar foarte tare, lesin

27-08-2013
Wodyhelen
Nu este medic/terapeut
Wodyhelen
Buna!am 26 de ani si de cativa ani sunt lovita de tot felul de probleme, din cauza carora am inceput sa am atacuri de panica.cand ma suparam foarte rau mi se intampla sa lesin fara sa simt ca mi se face rau iar in acele momente auzeam tot ce se intampla in jurul meu doar ca nu puteam deschide ochii si sa vobesc.acum cateva luni probabil coplesita de ce se intampla in jurul meu am intrat intr-o depresie si ma gadesc mereu ca o sa mor ca o sa patesc ceva (nu am ganduri de sinucidere).mai nou de cateva zile nu ma pot odihnii ma trezesc mereu obosita, simt ca atunci cand expir tot aerul iese dar parca nu mai reusesc sa inspir am migrena si ameteli si imi vine sa plang fara motiv.incerc sa ma controlez foarte mult.stiu ca tre sa merg la medic dar am citit ca nu sunt singura in aceasta situatie si simteam nevoia sa impartasesc aseasta problema celor ce ma pot intelege.eu sunt o persoana foarte puternica dar in acelasi timp sensibila si cu toate problemele unori clachez.
4 comentarii
0
27-08-2013, ora 19:34
Ciobanu Petronela Carmen
Identitate neconfirmată
Ciobanu Petronela Carmen
Buna,
inteleg din ce ai scris ca simti nevoia de a avea alaturi persoane care te inteleg, ai facut un pas care arata ca esti asa cum spui o persoana puternica. Nu am inteles insa daca, , atacul de panica si depresia" au fost depistate de un specialist sau de tine din ceea ce ai mai citit. Draga mea, chiar daca nu ai alaturi de tine persoane care sa te inteleaga, nu uita ca esti o persoana puternica cu respect de sine. Problemele care au venit peste tine, au lasat urme, mintea, sufletul si trupul tau a consumat energie pentru a le face fata. Cred ca pasul care urmeaza faptului ca ai scris pe acest forum ar trebui sa fie acela de a merge la un control medical. Poti merge la medicul de familie pentru a cere un set de analize, care sa elimine sau nu, posibilitatea unor boli care s-au strecurat in aceasta perioada de stres. Dupa eliminarea acestei posibilitati, daca rezultatele analizelor sunt bune, poti apela la un psiholog care sa te ajute sa vezi viata ca o suma de experiente, pe care le poti folosi pentru a merge mai departe. Esti tanara si puternica, nu este necesar sa treci singura prin aceste incercari. Apelarea la serviciile unui psihoterapeut nu reprezinta un semn de slabiciune, ci dimpotriva, arata un semn de maturitate, de constientizare ca lucrurile nu merg asa cum am dori si este foarte "sanatos" sa cerem suport. (dar asta numai dupa ce iti faci setul acela de analize)
Sa ai o saptamana plina de liniste!
0
27-08-2013, ora 21:33
Ela.Dumitrascu
Nu este medic/terapeut
Ela.Dumitrascu
Lesinurile respective erau pseudocrize, manifestari ale tulburarii de conversie, deseori persoanele cu personalitate dizarmonica in conditiile in care intampina dificultati au tendinta de a somatiza, iar 'lesinul' deseori este o cale de scapare de a nu infrunta realitatea, este exact psihologia copilului, in momentul in care intampina pericolul inchide ochii, de ce?pentru ca inchizand ochii pericolul dispare, nemaivazandu-l acesta dispare, asa numitul lesin la nervi sau de nervi, in care subiectul aude tot ce se petrece in jur este specific tulburarii de conversie.Durerile de cap despre care vorbesti, putin probabil sa fie migrena, ci cefalee de stres, persoanele care sufera de anxietate dezvolta acest tip de durere de cap si se datoreaza tensiunii generate de contractia muschilor, anxietatea este asociata si cu senzatia de oboseala, somn neodihnitor.
0
29-08-2013, ora 08:38
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, diagnosticul contează mai puţin, atitudinea ta va face diferenţa.

Spui că eşti "lovită" de mai multe probleme, apreciez că încerci să le faci faţă şi observă, chiar reuşeşti.
Lucrurile nu se întâmplă aşa cum vrem, anumite lucruri depind de voia noastră şi ar fi de dorit să te foloseşti de ceea ce ai pentru a le schimba.

Descrie puţin problemele tale. Acest lucru ne va ajuta să înţelegem mai bine prin ceea ce treci.
0
29-08-2013, ora 14:51
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Wodyhelen,

intradevar, este necesar sa va adresati unui medic psihiatru, pentru a exclude posibilele cauze fiziologice ale starilor dumneavoastra, si totodata pentru a afla care sunt optiunile de tratament (din acest punct de vedere, diagnosticul este important, deorece exista diferite tipuri de interventie pentru tulburari diferite). Daca aceste stari se datoreaza unor cauze de natura psihica, iar diagnosticul este unul din sfera tulburarilor anxioase, va trebui sa luati decizia daca urmati un tratament medicamentos sau urmati o interventie psihologica. Aceasta decizie este una personala, si depinde de posibilitatile dvs de a accesa serviciile unui psihoterapeut (ex. orasul in care locuiti), precum si de cat de repede doriti sa rezolvati aceasta problema (aici tratamentul medicamentos prezinta un avantaj). Ambele optiuni au avantaje si dezavantaje, care trebuie discutate cu un specialist.
Un lucru insa este cert: amanarea tratamentului nu face decat sa creasca suferinta. Tulburarile de anxietate (daca acesta este diagnosticul) sunt tratabile. Va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Semne că ai putea sa leșini
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  • Ce se întâmplă atunci când leșinăm? (studiu)
  •