Cancer san stadiul II

09-09-2007
Miki_2oo8
Nu este medic/terapeut
Miki_2oo8
Am fost diagnosticat cu cancer la san stadiul II.Am fost operta la IOB.Opertia a decurs normal si dupa 3 saptamani de recuperare dupa operatie a trebuit sa incep tratamentul cu citostatice.M-i sa facut analiza de sange si sa descoperit ca am transaminazele marite de aproape 4 ori.Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca puteti care ar fi cauzele acestei cresteri ale transaminazelor.E poasibil ca cancerul sa se fi extins la ficat?Mentionez ca toate analizele efectuate inaitea operatiei au iesit bune.Va multumesc anticipat.
20 comentarii
0
10-09-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Extinderea la ficat (care este foarte improbabila in cazul dv) se verifica prin ecografie, nu prin dozarea transaminazelor.
0
10-09-2007, ora 00:00
Miki_2oo8
Nu este medic/terapeut
Miki_2oo8
Pai ecografie am facut dar inainte de operatie si a iesit buna.Mentionez ca singura ecografie proasta a fost cea la fiere.niste calculi biliari destul de marisori.dar in rest.ficat, plamani, genital...totul bine.
Acum ma intreb care poate fi cauza cresterii transaminazelor?TGP, TGO=200(o crestere de 5 ori mai exact).Acum tb sa refac analizele peste o sapt si daca se mentin crescute tb sa stopez tratamentul cu citostatice(sunt programata la IOB pe 1 oct pt a doua cura).Si asa prima cura mi-a facut-o doar jumate pt k i-a fost teama medicului sa nu distruga ficatul si asa bolnav.CE POATE FI?HELLLPPP
0
04-10-2007, ora 00:00
maria77
Nu este medic/terapeut
maria77
Buna!Are cineva neoplasm mamar her 2 pozitiv?Sau a urmat cineva tratament cu herceptin? astept raspuns.
0
30-11-2007, ora 00:00
blunast
Nu este medic/terapeut
blunast
ptr.Miki: poate ar fi bine sa intrebi doctorul daca nu e bine sa faci si o analiza pentru hepatita de tip B si C.
0
28-03-2008, ora 00:00
irene-jose
Nu este medic/terapeut
irene-jose
Din cate am auzit, de la persoane care au facut citostatice, acestea ataca ficatul si tb. facut tratament hepatoprotector in perioada in care se fac citostaticele. Probabil ca de aici ai transaminazele modificate. Multa sanatate.
0
20-04-2010, ora 11:18
katyiordache
Nu este medic/terapeut
katyiordache
buna ziua, am primit niste analize ale bunicii mele care este operata de carcinom mamar stang si as vrea sa stiu ce inseamna.Analizele sunt:IHC HER2(dako):0negativ
ER(esogen receptor, dako):negativ in celule tumorale, pozitiv in controlul intern
PGR(progestoroane receptor, dako)negativ in celule tumorale, pozitiv in control intern
COD:27011, 27014, 27020
Bunica mea face si chimioterapie si are 57 de ani.
Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc!
0
22-04-2010, ora 14:22
blunast
Nu este medic/terapeut
blunast
din experienta mea de bolnav de cancer la san se pare ca este o tumoare maligna (cancer) triplu negativ, a care se trateaza cu chimioterapie si cam atat (datele sunt foarte sumare, tumorile se clasifica si in functie de stadiul sau marimea tumorii, daca sunt sau nu ganglioni limfatici afectati, daca au aparut sau nu metastaze -incidente asupra altor organe).nici un cancer nu seamana cu altul, asa ca singurul in masura sa stabileasca un tratament adecvat si sa analizeze toate datele de pe buletinul de la Babes si evolutia bolii este medicul oncolog al bunicii tale.curaj si nu te consuma cerand pareri pe internet, pentru ca fiecare caz e unic si fiecare bolnav la fel, deci nimic din ce vei afla nu e sigur.ofera-i bunicii toata afectiunea ta si increderea ca se va face bine.o nepotica alaturi de ea, cu incurajarile si optimismul tineretii va face minuni.o sa fie bine, trebuie sa crezi asta si sa transmiti acest lucru bunicii, dar si mamei tale, care probabil e foarte afectata.mult noroc.
0
25-04-2010, ora 11:46
riciu
Nu este medic/terapeut
riciu
buna, eu am 31 de ani si am 2 copii pe care i-am alaptat cate 1 an si 4 luni pe fiecare. am o pb hormonala in sensul ca nu am ciclu decat prin tratament, am progesteronul scazut. din decembrie a inceput sa ma doara sanul stang f tare, de fapt m-a durut ca doua luni f tare dupa aia a inceput sa scada durerea. am mers la ginecologul meu, m-a palpat si nu s-a simtit nimic dar mi-a spus sa merg sa fac o ecografie, pe care nu am facut-o nici in ziua de azi pt ca mi-e f frica sa nu fie ceva rau.
in general durerea este undeva deasupra sanului inspre axila este o jena care ma indispune zilnic, chiar si atunci cand tin mana in jos sau cand ridic ceva greu, si in acelasi timp imi pulseaza durerea si in san merge catre mamelon. ma mai dau cu progestogel, iar cand ma palpez nu simt nimic. in afara de durerea asta enervanta nu mai am nici un simptom. mi-e f frica sa merg la ecograf, mi-e groaza de cancer. ce credeti ca poate fi.?? multumesc!
0
26-04-2010, ora 16:58
blunast
Nu este medic/terapeut
blunast
de obicei cancerul nu doare...sau cel putin asa se zice! nu orice durere e semn de boala grava, dar sigur nu e nici semn de sanatate. du-te si fa ecografia aia indiferent de ce si cum. e o mare inconstienta sa stai si sa astepti sperand ca totul va fi bine... de frica!
sa-ti fie frica doar de un singur lucru: de un cancer nedepistat la timp, care a ajuns intr-o faza prea avansata pentru a mai putea fi tratat! asta e adevarata nenorocire!
poate ca n-ai nimic- sa dea Dumnezeu sa fie asa - dar daca ai, e foarte important sa stii si sa te tratezi ca sa te vindeci, mai ales ca esti asa de tanara si ai doi copii de crescut, care au nevoie sa fii langa ei si mai tarziu. nu mai pierde vremea, nu e mai bine sa fii sigura ca n-ai nimic? noroc mult!
0
27-04-2010, ora 11:16
riciu
Nu este medic/terapeut
riciu
multumesc de raspuns ! dvs cum va simtiti acum ? ce simptome ati avut inainte sa descoperiti acest cancer ?
0
10-06-2010, ora 10:28
Marius Dragos
Nu este medic/terapeut
Marius Dragos
Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti si mie cat de grav este diagnosticul de neoplasm mamar satiul 2 PT1b PN1a G2, tumora a fost destul de mica dar cam agresiva am inteles ca a fost invadat si 1 ganglion din cei 16 examinati.A facut mastectomie dupa care 3 sedinte chimio, 25 zile de radioterapie, iar 3 sedinte de chimio si acum face tratament de 2 ani cu tamoxifen. Este vorba de mama mea in varsta de 63 de ani care a fost operata in luna martie 2009. Multumesc foarte mult.
0
23-09-2011, ora 09:38
tudor_steliana
Nu este medic/terapeut
tudor_steliana
Poate ma ajuta cineva cu un rezultat la o ecografie, va rog mult!!!!!!!!!!!!!!!
"la nivelul cadranului central formatiune imprecise delimitate, continand arii transonice si hiperecogene in alternanta
vascularitate prezenta la acest nivel.
adenopatie axilara "
Astept un raspuns, recunosc sunt foarte speriata!!!!
0
23-09-2011, ora 17:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
mergi la medicul care ti-a recomandat-o. trebuie completata cu un examen clinic cu palpare a sanilor si axilei, eventual o mamografie, care e esentiala si eventual un consult chirugical spre a se vedea daca e nevoie de o punctie sau biopsie sau urmarire sau altceva.
misca-te repejor! nu urgent, dar repejor, de ordinul zilelor/saptamanilor!
0
26-06-2012, ora 10:19
viorica corda
Nu este medic/terapeut
viorica corda
am fost operata de cancer la san acum 3 ani, iar anul trecut am facut un erizipel pe sanul operat.In urma tratamentului pt erizipel mi se umfla bratul pe partea sanului operat cum pot scapa de limfedem as vrea un tratament am facut masaj limfatic dar n-a mers va rog un raspuns.Va multumesc
0
26-06-2012, ora 23:38
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cand a fost ultima vizita la oncolog si ce stadiu initial a fost ? ai un tratament in momentul de fata ? inainte de orice gest din acesta, pentru controlarea simptomelor (limfedemul este foarte greu de tratat, din pacate...), trebuie exclusa o eventuala recidiva a bolii. exista riscul pentru asta ?
0
26-08-2013, ora 21:02
Maria Felea
Nu este medic/terapeut
Maria Felea
va rog din tot sufletul, daca i-mi puteti spune si mie ce inseamna acest diagnostic ca eu nu prea inteleg.quadSEsx+BLS[esame estemporaneo]+limfoadenoctomia ascelareEI210:GDI G3a margini stellati, di 2, 4 cm, con masiva emolazzione npl dei vasi ematici limfatici peritumorali e piccola area di necrosi centrale..Focolai ca intraduttale tp solidoG2 Met in 21/21N[13tp masivo+2tp subtot+2 tp embolico di l e ll livello, 3 tp massivo con estensione perilimfonodale di lll livello: 1 tp massivo con estensione perilimfonodale arteria ascellare]RO negativi, Ki67:35% HER-2:3+[90%]pT2pN3M0
0
27-08-2013, ora 11:02
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Cancer de san care se pare ca a fost operat avansat. Ce ti-au spus medicii?
0
27-08-2013, ora 22:39
Maria Felea
Nu este medic/terapeut
Maria Felea
Rezultatul de la tomografie a iesit negativ la fel si de la scintigrafia osoasa.Mi s-a recomandat ca tratament adjuvant schema ACx4+Taxanox4 cicli e Trastumuzab pentru un an urmat de radioterapie.Pe 16 sept termin chemioterapia.Eu in afara de faptul ca obosesc mai repede nu am alte probleme in momentul actual.Medicii sunt multumiti, dar problema este ca sunt intr-o tara straina, singura si sincer nu prea inteleg tot ce i-mi explica.Va multumesc din suflet anticipat.pentru amabilitatea de a-mi raspunde.Voiam sincer sa stiu stadiul.
0
27-08-2013, ora 22:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pe baza diagnosticului T2 N3, este vorba de stadiul III, cu un oarecare risc de recidiva, motiv pentru care se indica sa faci tratamentul acesta "adjuvant", cu chimioterapie, trastuzumab si radioterapie. e important caci acesta scade sansele de recidiva. mult succes ! speram sa ne mai scrii !
0
27-08-2013, ora 23:32
Maria Felea
Nu este medic/terapeut
Maria Felea
Multumesc din suflet pentru raspuns, De o recidiva ma tem si eu.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
  • MIT: Antiperspirantele sunt o cauză a cancerului de sân
  •