Cancer osos!

18-10-2011
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
buna ziua.va rog frumos sa ma ajutati si pe mine sunt disperata.vineri am aflat teribila veste ca mama mea are metastaza osoasa.durerile au inceput in urma cu 4 luni dar ne au trimis la controale peste controale reumatolog, ortoped, fizioterapii etc si intr un final rmn unde a iesit metastaza osoasa cu toate ca se stia ca acum 3 ani a fost operata de tumoare maligna la vezica urinara ne au trimis peste tot fara folos in loc sa ne dea sa facem rmn ul de prima data stiind antecedentele.e imobilizata la pat de 2 saptamani si are dureri groaznice.ieri a facut prima doza de zometa intravenos si pt dureri ia DHC continus.de.ce pot face mai mult pt mama mea simt ca se stinge pe zi ce trece
tin sa mentionez ca la rmn a iesit TUMORA INVAZIVA -EXPANSIVA RAM PUBIAN DREAPT. DETERMINARE SECUNDARA POSIBIL HEMATOM PARAMEDIAN STANG PARIETAL ABDOMINO PELVIN ANTERIOR.IAR LA COLOANA :POSIBILA DETERMINARE SECUNDARA L3. va rog sa mi spuneti cat de grav este va rog din suflet !
49 comentarii 12 Înainte ›
0
18-10-2011, ora 12:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
lucrurile se prezinta ca metastaze, deci oriunde ar fi sau ar fi fost tumoarea principala, lucrurile nu arata bine. din pacate din acest punct incolo nu mai exista solutii de vindecare a acestei boli. totusi si in momentul de fata ar trebui facute niste lucruri, de genul o biopsie la un ortoped din oricare din tumorile vazute la RMN, tratamentul cu zometa si de durere e foarte important si, daca durerile persista mai ales, RADIOTERAPIE pe zonele dureroase, daca se poate.
in urma cu 3 ani ce stadiu a fost tumoarea si ce tratament a facut ? si ce a facut de atunci pana acum ?
0
18-10-2011, ora 15:48
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
pe biletul de iesire din spital din 15.12.2008 da diagnosticul de TUMORA VEZICALA pT1 HO M3 GX hemoturie macroscopica (cred ca incerc sa deslusesc scrisul)ex clinic bio-neura lsi imagistic conduc la diagnosticul de tumora vezicala.se decice si se practica electrorezectii transvezicala a formatiunii cu evolutii postoperatorie simpla.se va adresa ('?)de oncologie (cu buletinul listologic)pt eliberare de( girostan)in vederea terapiei instilationale..cam atat scrie pe biletul de iesire ot ce stiu de la dn doctor uta din galati este ca a avut pe peretii vezicii niste ganglioni ce ia ars cu nu stiu ce solutie ne duceam saptamanal.La a doua internare asta pe 3.09.2009 SCRIE PE BILETUL DE IESIRE URMATOARELE :EX CLINIC BIO-UMORAL SI IMAGISTIC RELEVA REL NORMALE FARA URME DE RECIDIVA LOCALA la ultima internare pe biletul de iesire din 11 05 2009 SCRIE ASA:PACIENTA CUNOSCUTA CU.T V.SE REINTERNEAZA PT CONTROLUL CITOSCOPIEI DE ETAPA.SE CONSTATA ABSENTA RECIDIVEI LOCALE.ACEASTA ESTE PENULTIMA, ULTIMA E CEA DE MAI SUS DIN 3.09.2009.CU SPERANTA CA MA VETI INTELEGE VA ROG SA MI SPUNETI CINE UNDE A GRESIT ?DUPA ACEEA DN DCTOR A SPUS CONTROL LA UN AN DE ZILE DACA NU SANGEREAZA.SI CURA DE LICHIDE.TOTUL ERA OK DACA NU APAREA DUREREA DE PICIOR TOTUL MERGEA BINE OOOOOF DOAMNE.Va rog din suflet sa mi raspundeti si vreau sa va spun ca mama mea e lucida nu o dor decat picioarele amandoua acum inainte era doar dreptul.se mai poate face ceva sau la ce sa ma astept a rog sa mi raspunde ti fara menajamente.vreau sa stiu din tot sufletul ce se va intampla.cu respect si mii de multumiri
Trebuia sa ajungem in primavara la doctor dar din pacate a facut un AVC si nu a mai ajuns.
0
18-10-2011, ora 16:40
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trebuie sa te linistesti putin. aduna-te si fa-ti ordine in ganduri, ca si exprimarea ta are putin de suferit si nu cred ca inteleg totul foarte bine: cine a facut AVC ? doctorul la care trebuia sa mergi ? nu cred ca inteleg bine. oricum, nu mai conteaza. trebuie transat un diagnostic si facut tratament adecvat, asa cum am zis si mai sus. o biopsie din oricare din metastazele osoase ar fi foarte utila. inteleg ca nu a facut decat o operatie pentru o tumora mica (T1 N0 M... asta probabil ca era tot 0 pentru ca M3 nu exista), apoi niste instilatii cu BCG in vezica, dupa care nu au fost probleme, pana in acest moment. ca atare nu mi se pare obligatoriu ca cineva sa fi gresit undeva. daca e vorba de o recidiva a bolii, din pacate asta e evolutia foarte frecventa a cancerului, el poate recidiva la cativa ani distanta fara nici un alt semn, chiar prin metastaze. o biopsie ar fi utila pentru a exclude posibilitatea ca metastazele acestea sa fie plecate de la un alt cancer (alta localizare). pentru vezica trebuie facuta inca o cistoscopie, spre a se vedea daca exista recidiva locala. apoi, cum am zis, radioterapie pe zonele dureroase si, eventual, daca e posibil, tratament citostatic. toate acestea vizeaza insa doar prelungirea si ameliorarea calitatii vietii. cum am mai zis, un cancer in faza metastatica nu poate fi vindecat. in schimb cu tratament adecvat se poate trai destul de mult si aproape normal, chiar si ani de zile.
aveti o programare facuta pe undeva, la un oncolog sau alt medic, cat de curand ?
0
18-10-2011, ora 18:07
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
in primul rand va multumesc pt raspuns.imi cer scuze pt exprimarea incorecta, mama mea a facut avc si nu am mai putut ajunge la medic.au fost alte cateva luni de chin pt ea, pana s-a recuperat.am fost ieri la oncologie (doar eu )pt ca mama deja numai poate merge.si tot ieri a venit o asistenta de la spital pt ai administra ZOMETA.acum peste 28 de zile trebuie administrat din nou.iar in legatura cu calmantul tralgit s-a simtit foarte rau.renuntam definitiv la el.mergem pe tador.vreau doar sa stiu daca va mai putea merge.va multumesc
0
18-10-2011, ora 23:08
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu stiu sa zic daca va putea merge pentru ca nu stiu DE CE ANUME nu poate merge momentan, cat de mare e deficitul si de cand s-a instalat. nu poate merge pur si simplu de durere, sau e si altceva ?
0
20-10-2011, ora 14:45
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
Pai dupa cum v-am spus am facut RMN-ul vineri coloana lombara+pelvis si au iesit urmatoarele concluzii :
Posibila determinare secundara L3
Tumora cu caracter invaziv-expansiva ram pubian drept
Posibil hematom paramedian stang parietal abdomino-pelvin anterior.
E tot ce pot sa va spun.
Durerile nu sunt continue doar dimineata si seara... si nu poate merge mai mult de 5 minute si acelea cu ajutorul bastonului.
Vreau sa stiu detaliat ce inseamna Tumora cu caracter invaziv-expansiva ram pubian drept. Si cat este de grav, doctorita oncolog mi-a spus ca este metastaza osoasa, doar atat.
0
20-10-2011, ora 20:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
asa este. mai in detaliu nu poti intelege decat daca stii anatomie in particular si medicina in general. este o tumora cu tendinta de a se expansiona si de a distruge osul din jurul ei, situata undeva in oasele bazinului, in partea dreapta in fata (ca sa zic asa). inteleg ca "nu poate merge" numai din cauza durerilor, alt motiv nu este (cum ar fi faptul ca nu-si simte picioarele sau ca nu are control asupra muschilor membrelor inferioare). daca durerile sunt numai dimineata si seara, in restul timpului de ce nu poate merge ? ce o opreste ?
0
14-11-2011, ora 16:59
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
din pacate mama mea a murit pe 29 octombrie.nu mai e nimic de spus
nici noi nu am stiut ce o oprea sa mearga
probabil sa intins cancerul peste tot la oase ca nici stangul nu la m ai putut misca in ultimele 2 zile.d zeu sa o odihneasca
0
14-11-2011, ora 19:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Condoleante !
0
04-12-2011, ora 22:06
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
revin cu o intrebare ce ma macina si nu i gasesc raspuns.daca santeti amabil sa mi raspundeti va multumesc din suflet!.dupa cum am scris acum ceva timp din pacate mama mea sa stins pe 29 octombrie.acasa nu in spital.as vrea sa stiu ce sa intamplat cu mama pt ca inainte cu 3 zile sa moara era foarte rece de la piept pana la picioare, in schimb transpira in zona plamanilor si ii era foarte cald ma punea sa i deschid geamul ca nu are aer.cu toate ca era foarte frig in perioada aceea si nu suporta caldura deci in camera in care era mama nu era cald dar ei ii era foarte cald imi zicea. iar in ultima zi am chemat asistenta de la oncologie sa i faca niste vitamine pt ca nu mai putea manca deloc.ce ma framanta pe mine este ca a incercat sa i faca vitaminele si nu a reusit din cauza ca nu i curgea o picatura de sange o apasa acolo unde i baga acul si iesea sange coagulat fff putin nici macar ca o picartura!!!.a incercat la picioare, la maini, peste tot si nu iesea o picatura de sange, imi spunea asistenta ca trebuia sa faca balta de sange la cat de mult a intepat o iar la mama nu iesea o picatura.de ce ???de la metastaza ?sau de la accidentul vascular cerebral despre care v am povestitca la avut in primavara dar se recuperase bine si lua sintrom urma tratament pt anticoagulare.adica un sfert de sintrom pe zi.nici nu stiu din ce cauza a murit mama daca stau bine sa ma gandesc oare de la metastaza la oase pe care o descoperise sau din cauza ca nu a putut mari doza de sintrom la jumatate pe zi cum ne spusese medicul din cauza ca sangera, se bateau cap in cap daca lua jumate de sintrom urina cu singe si a trebuit sa intrerupem si sa mergem cu un sfert pe zi.cu toate ca nu i au iesi analizele bune si neaparat trebuia sa ia jumate dar medicul cand l am anunta ca a sangerat in urina mi a spus sa opresc imediat si sa mergem pe sfert.(sintrom__).si asa am mers pana am descoperit ca cancerul la vezica a recidivat la oase.deci ce sa intamplat cu mama?
0
04-12-2011, ora 22:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
asta e o intrebare pe care trebuie sa o adresezi medicului care s-a ocupat de ea cel mai la final, apoi medicului care a constatat decesul. lucrurile nu au rost sa fie discutate la acest mod, pur speculativ, pentru ca nu stim prea bine nici diagnosticele de la ultima externare, nici ultimele ei analize, absolut nimic.
in mod evident de la metastaze la oase NU se moare, pur si simplu. problema ei a fost mult mai complicata de atat, iar lucrurile care i-au pus capat vietii sunt fie complicatii directe ale bolii de baza, fie comorbiditati sau complicatii, sau variante si combinatii ale acestor lucruri.
din pacate in momentul de fata, chiar daca cel mai indicat om sa faca asta e, cum am zis, ultimul medic care a vazut-o, raspunsul la intrebarea ta nu poate fi cunoscut niciodata, in absenta unei autopsii.
0
05-12-2011, ora 14:10
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
va multumesc pt raspuns. din pacate nu ma pot adresa doamnei doctor de la oncologie pt ca daca nu ne a dat detalii despre boala atunci cand mama era in viata cu mult mai putin imi va da acum.pt ea este UN PACIENT MINUS!din punctul meu de vedere si credeti ma ca stiu ce zic.iar doamnei doctor neurolog nu stiu ce as puteao intreba pt ca ultima oara am stat de vorba cu ea cand a trebuit sa reducem doza de sintrom de la jumatate la sfert si ultimele ei cuvinte au fost :SE BAT CAP IN CAP!DACA MERGEM PE JUMATATE DE SINTROM SANGEREAZA SI STIM PROBLEMA DOAMNEI CU CANCER LA VEZICA.DACA MERGEM PE SFERT NU ESTE DE AJUNS SI REZULTATELE SAPTAMANALE DE LA ANALIZELE PE CARE LE FACEA MAMA RESPECTIV:INR ULTIMUL REZULTAT A FOST 1.34 IAR D NA DOCTOR MI A SPUS CA DUPA CE O PERSOANA SUFERA UN AVC REZULTATUL INR TREBUIE SA FIE CONSTANT INTRE 2 -2, 25 DIN ACEASTA CAUZA IA DUBLAT DOZA DE SINTROM DAR DIN PACATE A AFECTAT VEZICA SI AM INTRERUPT AM MERS PE SFERT DE SINTROM.DIAGNOSTICUL EXTERNARE DE LA NEUROLOGIE DIN DATA DE 08 04 2011 A FOST URMATORUL :SINDROM ARHICEREBELOS, NISTAGMUS ORIZONTO-GIRATOR IN REMISIE ;CRESTEREA SENSIBILITATII LA GLUCOZA;FIA CU AV RAPIDA;ANGOR STABIL;IVS CLASA II NYHA;HTA GRADUL IIIRISC ADITIONAL FOARTE INALT ;SINDROM AMIOTROFIC CEREBRAL;DISLIPIDEMIE CU HIPERCOLESTEROLEMIE;TUMOARE VEZICALA T 1 NO MO G4.RECOMANDARI :TRATAMENT CU SINTROM 4 MG ;UN SFERT PE ZI SUB CONTROL INR SAPTAMANAL APOI LUNAR.DUPA CUM VA SPUNEAM AVEA SI PROBLEME CARDIACE MAMA MEA.LA CONTROLUL CARDIOLOGIC A IESIT:FIA CU AV RAPIDA :ANGOR STABIL;HTA GR III RISC ADITIONAL F INALT ;IVS II NYHA.CAM ASTA E POVESTEA MAMEI MELE SI DOAR IN DUMNEAVOASTRA VAD O SPERANTA CA M AT I PUTEA SCOATE DIN CEATA CE M A INVALUIT COMPLET.CE MA FRAMANTA PE MINE ESRTE DE CE ATUNCI CAND INCERCA SA I FACA INJECTIILE ASISTENTA NU I CURGEA O PICATURA DE SANGE?SI DE CE ERA RECE GHEATA DAR CONSTIENTA PANA IN ULTIMA SECUNDA DIN VIATA EI?TENSIUNE NU AVEA DELOC INCERCA SA I IA TENSIUNEA SI DADEA EROARE DE FIECARE DATA.V AS MULTUMI DIN SUFLET SA MI SPUNE TI DIN PUNCTUL DUMNEAVOASTRA DE VEDERE CE CREDETI CA SA INTAMPLAT CU MAICUTA MEA.
0
05-12-2011, ora 14:15
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
SI ULTIMUL LUCRU CARE VREAU SA VA INTREB ESTE CE SA INTAMPLAT DE SE VAITA DE STOMAC IN ULTIMILE MINUTE SE UMFLASE IN BURTA IAR CAND SI A DAT SUFLETELUL A VARSAT PE GURA SI NAS CEVA MARONIU SI MAZARAT ?POATE FI DE LA FICAT?AM UIYTAT SA VA SPUN SI CA MAMA MEA AVEA SCOASA FIEREA DE 10 ANI.DECI AVEA MULTE COMPLICATII SARACUTA.DAR CARE SA FI FOST MOTIVUL ?
0
05-12-2011, ora 14:21
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
IN SPERANTA CA NU V AM OBOSIT PREA MULT CU INTREBARILE VA MULTUMESC CA SUNTETI UNICA PERS CARE ARE RABDAREA DE A DA RASPUNS LA INTREBARILE UNUI SUFLET NECAJIT.NU CA ALTII CARE LE UMFLAM BUZUNARELE CIU BANI SI STAM CA MILOGII SA NE BAGE IN SEAMA PE HOLURILE SPITALELOR
0
06-12-2011, ora 00:32
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
"cel fara de pacat sa ridice primul piatra!"
in rest... imi pare rau, dar suntem obligati sa speculam si atat, cu mare posibilite sa gresim. ca sa incerc sa-ti dau totusi o minima satisfactie, o sa incerc niste ipoteze: mama ta avea niste probleme severe si complicate CARDIACE. uneori, cand omul, din diverse cauze, bolnav fiind de inima, ajunge in ceea ce se cheama INSUFICIENTA CARDIACA, exact acestea sunt manifestarile: inima nu mai bate suficient de puternic, tensiunea arteriala scade foarte tare, toate vasele periferice sunt colabate, greu mai nimeresti o vena ca sa tragi putin sange, pielea devine rece si cu aspect "marmorat", apar fenomene neurologice, pot sa apara si dureri de burta, caci sangele nu mai circula bine nici catre intestine, iar tubul digestiv este foarte mare mancator de oxigen si dependent de un flux bun al sangelui. faptul ca a varsat si ce descrii tu, este putin probabil sa fie direct "de la ficat", cum spui tu. in schimb este posibil ca acestea sa fie efectele tot a unei insuficiente cardiace, care la final se complica cu ceea ce se cheama STOP cardio-respirator, asa cum scrie pe orice certificat de deces.
din pacate toate lucrurile pe care le descrii nu sunt in prmul rand apanajul oncologiei, care e lucrul la care ma pricep eu mai bine, deci mult mai de folos nu pot sa fiu. nu sunt cardiolog si nici macar cine stie ce internist...
iti mai zic ca, de altfel, e momentul sa incerci sa treci peste amintirea aceasta urata si sa pastrezi amintirile bune ce te leaga de mama ta, pentru ca sa tot scormonesti si sa te framanti, nu duce nicaieri, doar iti agraveaza tie tulburarile. oamenii se nasc, traiesc si mor. chiar si asa, cred ca sunt mai fericiti decat cei care nu au apucat niciodata sa se nasca...
numai bine !
0
06-12-2011, ora 09:35
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
sa stiti ca mi a ti fost de mare folos si va multumesc din suflet.aveti dreptate, rascolesc ultimile zile ale mamei si imi pun atat de multe intrebari si ma intreb mereu oare am facut eu ceva gresit.???in ultimile zile ii faceam mamei mele suc de morcov cu sfecla rosie.pana si pe acestea dau vina ma gandesc ca poate am gresit eu si nu trebuia sa i dau?poate i a facut mai mult rau, dat fiind ca nu are fiere. poate i am dat ficatul peste cap?la fel ma invinovatesc, ca un copil, ajunsesem sa ma gandesc ca poate i am pus pemparsul prea strans si poate nu ia circulat cum trebuie sangele la fel ma invinovatesc de faptul ca ultima data i am facut o supa de pasare de curte si ma gandesc ca poate a fost prea grasa si ia daunat?la fel in mancare ii mai puneam putin delicat pt ca nu mai putea manca mancare strict de regim oare i am facut rau ?nu stiu cred ca am o foarte mare problema socul a fost prea mare pt mine.sucul de radacinoase aflasem ca este bun pt cancer.in ultimile zile imi spunea mama mea ca simte cum piciorul drept se tine doar in piele si ca si cum sa desprins oasele.doar ea stie saracuta ce dureri crunte a avut dar locuind cu mine sa abtinut foarte mult sa nu ne sperie asa era firea ei sa nu ne necajeasca pe noi.tot timpul spunea ca e bine desi eu vedeam ca nu e asa.va multumesc din suflet.sa va dea d zeu sanatate si tot ce va doriti !
0
06-12-2011, ora 21:11
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine !
0
09-12-2011, ora 11:10
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
buna ziua din nou.in speranta ca imi veti raspunde la inca o intrebare.Din cate am inteles domeniul d _stra este oncologia.daca ar veni o pacienta sa o tratati sau mai bine zis sa i ameliorati durerile, in faza in care a fost mama mea si totusi nu era in faza terminala, i at i prescrie dhc continus si oxi contin, netinand cont ca acea pacienta are probleme severe cardiace?pe prospectul acestor 2 medicamente scrie clar :contraindicatii:persoanelor cu probleme cardiace.pai stau eu un simplu om fara prea multe cunostinte medicale, atunci cand administrezi unui pacient un medicament ca acesta, nu te uiti pe fisele cu antecedentele acestei persoane sa vezi daca le poate lua? sau ii afecteaza altceva?sau ii faci mai mult rau decat bine ca in cazul mamei mele ?
0
10-12-2011, ora 00:51
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
revin si spun: eu NU cunosc cazul. pot doar sa fac presupuneri, cu sanse de 50/50 ca ele sa fie bune sau gresite. e drept ca exista multi doctori grabiti, neatenti, neimplicati sau nepregatiti.
despre DHC si oxicontin... pot sa-ti spun ca am multi pacienti/paciente cu boli cardiace, hipertensiune, boala cardiaca ischemica, chiar insuficienta cardiaca usoara/moderata, care iau asemenea tratamente de durere si merg absolut bine cu ele. personal NU sunt un specialist in tratamentul simptomatic, oncologii sunt mult mai focalizati pe ghidarea tratamentului oncologic specific, cu chimioterapie si alte asemenea. nu suntem la fel de pregatiti ca specialistii in paliatie, pentru asemenea lucruri. insa cred ca la fel ti-ar spune si ei.
in medicina totul tine de actul unui medic de a cantari riscurile si beneficiile, caci nu e o stiinta in care sa existe garantii, certitudini, siguranta de 100% sau alte din astea. lucrurile sunt, de multe ori, foarte subiectie si tin de adaptarea la caz, care difera foarte mult de buchia cartii sau ce scrie pe prospecte.
despre contraindicatii... iti spun ca am fost in statele unite, si acolo cand te duci la farmatie cu o reteta, farmacistul o ia, se duce in spate la sertarele si rafturile lui, iti numara comprimatele si le pune intr-un tub ordinar, pe care nu scrie altceva decat numele pacientului, al medicamentului, si un cod de bare si eventual cum trebuie sa le iei. in nici un caz nu iti da un "prospect", element care e destinat pentru ghidarea cadrului medical, nu pentru aprecierea si crearea de stres in plus bolnavului care il ia sau familiei lui.
apoi, cand omul are dureri foarte mari... cine poate decide cum e mai bine sa traiesti: mai mult sau mai bine? poate ca numai bolnavul insusi.
deci ma tem ca lucrurile sunt putin mai delicate decat par la prima vedere si, da, e drept ca tu sa ai dreptate si cine stie ce medic sa fi facut o greseala, dar iti atrag atentia ca e foarte posibil sa nu tie asa. toate neintelegerile astea pot fi puse pe seama sistemului care nu permite unui medic sa se ocupe BINE de PUTINI ci mai degraba PROST de MULTI, ceea ce pentru societate e mai cinstit decat prima varianta, caci medici si spitale si fonduri, momentan nu sunt suficiente.
0
10-12-2011, ora 18:47
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Condoleante, cazul mamei dv m-a pus si pe mine pe ganduri, nepasarea si incompetenta medicilor este la ea acasa.Oare doar RMN ne poate ajuta in caz ca te imbolnavesti ?
0
11-12-2011, ora 00:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
dar cum apreciati nepasarea si mai ales incompetenta medicilor ?
0
11-12-2011, ora 12:08
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Raspunsul este simplu, am fost la 5 medici toti mi-au dat medicatie diferita si fiecare a spus ca medicatie anterioara nu este buna si medicul de familie mi-a prescris antidepresive din a doua vizita la el ca mi se pare ca am ceva doar era a doua vizita in 15 ani la el si probabil mi se facuse dor de el!
0
11-12-2011, ora 12:17
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Si m-am uitat pe ce ati scris mai inainte doamnei, exista medici grabiti, neatenti, neimplicati eu va intreb :Ce mai cauta acesti oameni in sistem?De ce nu pleaca afara sa ne lase in pace ?Daca si cei care lucreaza la o centrala nucleara ar uita sa apese pe niste butoane si ar exploda ?Credeti ca noi pacientii sintem de vina ca nu au salarii astronomice, ca eu unul fac jumate jumate cu statul salariul!La magistrati si judecatori le-au marit veniturile consistent si tot corupti, lenesi si incompetenti sint!Stiti ce nu exista in aceasta tara ?FAPTUL CA NU AU RASPUNDERE IN CEEA CE FAC, CA NU RISCA PUSCARIA SI CONFISCAREA AVERII ASTA ESTE MOTIVUL DOMNULE si asta fara sa fiu nostalgic comunist.Si imi cer scuze doamnei care a deschis acest topic si imi pare rau de pierderea pricinuita si eu am trecut prin asa ceva si stiu ce vorbesc.
0
11-12-2011, ora 12:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, ne este evident la toti ca ai avut niste experiente neplacute, dar pe care esti liber sa le interpretezi cum vrei, fara ca interpretarea ta sa fie demonstratie stiintifica sau adevar absolut.
faptul ca 5 medici au abordari diferite asupra aceleiasi probleme (si nu stiu cum sa te convinga altfel sa ramai compliant decat zicandu-ti ca metoda lor e cea mai buna) nu demonstreaza incompetenta nimanui, te asigur! din pacate pentru intelegerea oricui care nu are pregatire medicala, medicina nu este un lucru nici atat de simplu si nici atat de batut in cuie ca "a apasa butoane la o centrala nucleara". si daca te duci la 5 ca Dr. House ai sanse sa obtii 5 seturi diferite de recomandari. medicina nu e matematica, nu e inginerie!
despre "ce mai cauta medicii astia in sistem" si ca nu e vina nimanui ca sunt platiti atat de prost, raspunsul e simplu: astia sunt singurii care au mai ramas! nu te iluziona ca daca ii teleportezi pe soare intr-o buna zi pe astia, o sa ai parte de altii care sa-ti placa mai tare! o sa ai parte de NIMIC, asta fata de putinul pe care ti se pare ca il ai acum.
0
11-12-2011, ora 12:52
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Nu este matematica, dar pentru organism este normal sa inghiti medicamente aiurea care poate nu sint cele necesare ?De ce crezi ca m-am referit la RMN?Decat sa faci experiente mai bine te duci la aparat care aproape nu greseste dar mai trebui sa gasesti si medici care stiu sa traduca analiza RMN.Si putinul asta de care amintesti a facut ca oamenii sa se trateze singuri si sa caute informatii de pe internet.Cand i-am zis medicului de familie daca a auzit de SINDROMUL PICIOARELOR NELINISTITE - SPN era sa faca infarct ca nu a auzit in viata lui de asa ceva si mai bine iti da antidepresive si nu prea sta in picioare motivatia ta ca medicina nu este matematica, prietene sintem in capitalism, nu stii meserie nu ocupi locul degeaba si de ce sa-mi puna viata in primejdie unii incompetenti ?Si nu-i mai vaicari degeaba pe medici, marea majoritate castiga din spagi 20 salarii lunar poate si mai bine, toti au vile si masini scumpe eu nu am vazut pana acum vreunul sarac.TOTI DOAR SE VAICARESC, ce lipseste cu adevarat este dotarea spitalelor, starea lor dezastroasa, lipsa fondurilor si UMANITATEA angajatilor din sistem si daca te duci intr-un spital, policlinica de stat medicul de acolo te directioneaza catre clinica lui particulara sau a rudelor, prietenilor ESTE NORMALA ACEASTA SITUATIE ?NU ESTE O FORMA DE CAPUSARE A STATULUI?.Ce sa mai explic stiintific domnule, asta este realitatea crunta !
0
11-12-2011, ora 14:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu toate astea analiza ta e superficiala si partinitoare. daca vrei sa te tratezi singur, esti liber sa o faci! dar nu poti sa-i zici unui doctor, fie el si incompetent, sa te trateze CUM VREI TU. asta nu accepta nimeni si nu se face nicaieri. tot ce poate un om sa faca este sa gaseasca un doctor in care are incredere. daca nu gaseste unul, e liber sa faca singur facultatea sau sa se trateze si sa-si faca ce gaseste el de cuviinta.
despre capitalism... treaba e inca si mai simpla decat spui tu, respectiv: eu imi valorizez meseria si resursele, nu te doare pe tine capul ce competenta am eu. iti place, apelezi la mine, nu, te duci la altul. oricum nici asta nu se potriveste aici, pentru ca medicina in romania nu are NICI O LEGATURA cu capitalismul. nu este un sistem autofinantat, este un sistem practic 100% social, la care se contribuie putin. e normal ca si resursele sa fie putine.
"toti doar se vaicaresc" spui ??? pai tu ce faci ? nu te vaicaresti? se pare ca asta e unul din noile sporturi nationale, deci de ce te gasesti tu sa arati cu degetul, ca o persoana superioara ?
0
11-12-2011, ora 14:49
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Nu ma vaicaresc domnule, eu platesc serviciile acestor doctori, mi-am platit analizele singur deoarece mi s-a spus sec ca nu sint fonduri, m-a costat pana acum peste 1000 ron in nici o luna profesionalismul acestei clase pe care tu o aperi pana la urma nejustificat si chiar fara motive.Ti se pare putine impozitele si taxele in aceasta tara ?Ma faci sa rad ca platim putin, cred ca nu esti in asentimentul la milioane de oameni din aceasta taraPana si basescu a spus ca mai mult de 50% din diagnostice sint gresite si are dreptate ca incompetenti vin de pe bancile facultatilor particulare la care nu invata nimic decat se cotizeaza masiv si gata au iesit doctorii stagiari care au grave deficiente profesionale Si se pare ca nu ai decat raspunsuri generale evazive si nu ai raspuns nici macar la unul din punctele care le-am enumerat in celelalte postari.Si ESTE O URIASA DIFERENTA, eu nu ma vaicaresc ca eu platesc serviciile medicilor chiar daca maine crap din cauza medicatiei gresite, eu atrag atentia despre o stare de fapt care foarte multi oameni au scris-o in cadrul acestui site si nu te mai ascunde dupa raspunsuri seci, cred ca 80% au criticat medicii si sistemul medical si poate 20% cu indulgenta au cuvinte de laudasi asta yi-o spune un om simplu su nu unul superior cum ma persiflezi tu CI UNUL PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE LA ZI.
0
11-12-2011, ora 14:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
platitor de taxe si impozite zici ? pai eu ce crezi ca sunt ? doar ca poate uiti ca toata contributia unui roman la sanatate se ridica la cateva sute de euro pe an, sa zicem 300, dar costurile serviciilor medicale sunt la fel de mari in toata lumea. platim putin, valoram putin, primim putin. altfel nu poate sa fie!
in orice caz, in viitorul apropiat lucurile vor fi si mai rele, mai drastice si cu mult mai scumpe, asa ca daca acum nu-ti place, pregateste-te pentru ce urmeaza ! sau vino cu o propunere... altfel discutia nu are rost, pentru ca se pare ca tu vorbesti din pasiune iar eu din cunostinta de cauza.
0
11-12-2011, ora 16:01
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
raul duke va multumesc din nou pt raspuns.doar d zeu stie cine si ce sa gresit.va plati fiecare la randul lui.eu doar atat stiu ca IMI ESTE TARE DOR DE MAMA
0
11-12-2011, ora 16:05
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
LINKUS ITI MULTUMESC SI TIE.SA NE RUGAM LA D ZEU SA NE TINA SANATOSI CA DACA PICAM PE MAINILE MEDICILOR E DE RAU NU STII DACA MAI IESI PE PICIORELE TALE DIN SPITAL SAU IESI DAR CU ELE INAINTE.E GREU LA NOI IN TARA CU ASA.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
49 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cremă anti-cancer ajută la combaterea tumorilor orale
  • Cancerul de sân: de ce apar metastaze la nivel os
  •