Cancer de prostata | Forumul Medical ROmedic

Cancer de prostata

18-08-2013
Cryysa
Nu este medic/terapeut
Cryysa
Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum, am tot citit postarile dumneavoastra si am vazut ca sunteti niste oameni minunati si cu suflet bun. Acest lucru mi-a dat curaj sa scriu despre boala de care sufera tatal meu.
Problema a inceput in urma cu doua luni cand am ajuns cu tatal meu la spital, intrucat a facut retentie acuta de urina. La spital i-au pus sonda si i-au facut analizele. Analize care nu au iesit bine. PSA-ul 12.46, iar la ecografie, rezultatul a fost urmatorul: prostata hipoecogena minima dezvoltarii unei calcificari marginale predominant stang.
42/50/37 mm, vol 40 cm 3 si un chist pe rinichiul drept postat spre polul inferior 21 mm cu proeminenta din contur, fara dilatatii.
Ca si tratament, medicul i-a recomnadat sa urmeze cu Omnic, Levofloxacina Antavis, si Diclofenc pentru o perioada de 21 zile, dupa care sa repete PSA-ul,. Am respectat indicatiile medicului. Am repetat si PSA, dar acesta a crescut la 13, 38.
Medicul a recomandat biopsia, numai ca tatalui meu ii este teama sa faca aceasta analiza si am inteles ca sunt si anumite riscuri.
Dorim sa facem un examen clinic mai complet, dar cautam metode neinvazive, si care sa nu implica durere sau riscuri. Va rog din suflet imi puteti spune daca ati facut sau stiti care ar fi acestea, sau ce ar fi mai bine sa facem si tinand cont de rezultatele analizelor de pana acum, cat de grav credeti ca este?
Sper din suflet sa ma puteti ajuta cu cateva sfaturi, sugestii si eventual raspunsuri la intrebarile mele pentru ca sunt disperata si nu stiu ce drum sa apuc, ce este bine si ce nu.
Va multumesc din suflet si va doresc multa sanantate.
0 comentarii

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: