Cancer de prostata

21-04-2013
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
In luna martie 2011 am aflat din intimplare (un accident la ski) ca am probleme cu prostata.Am cautat pe internet un doctor competent cu oarecare notorietate si l-am gasit.
Am fost la dinsul la consultatie cu PSA 8.5 cu mult peste normal unde am facut si o ecografie unde aparea clar o tumora la prostata. Am primit o reteta sa iau niste medicamente 3 luni si sa ma intorc la dinsul. Prin luna iunie l-am gasit foarte greu, am repetat PSA tot 8, 5. Vadit enervat de rezultat m-a trimis sa fac o punctie care a mai durat 2 luni pina am avut rezultatul : cancer de prostata Gleason 7. Am intrat in panica si am fost la mai multi medici( printre care profesorul Lucan de la Cluj si Sinescu de la Fundeni), de care am fost sfatuit sa ma operez de urgenta. Si m-a operat in octombrie 2011. Rezultat histopatolgic T2 No Mx (Gleason 7).Am fost la control la fiecare 3 luni cu PSA 0.003 pana in iunie 2012 un PSA de 5, 4 si apoi la repetare iar 0.003 pina in decembrie 2012 un de a fost0.09. In decembrie am facut un RMN prin care apar presupuse tumori multiple si extinse pe colon cit si la ficat, Avind probleme cu tranzitul intestinal am facut o colonoscopie in februarie 2013. Rezultat(pe scurt) diverticuloza, polip pe colon si degerenescenta grasoasa a ficatului, polip colecist
In martie 2013 PSA 2, 5. Scintigrama osoasa fara leziuni secundare osoase constituite in present. Analizele de singe alterate. Am dureri persitente in zona abdomen inferior.Acum medicul urolog mi-a recomandat diphereline (recomandat pentru cancer de prostata avansat cu metastaze) si casodex. Nu stiu ce sa mai fac in continuare. Am impresia ca medicii ma duc cu vorba.
80 comentarii 12 3 Înainte ›
2
21-04-2013, ora 20:43
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ma tem ca asta se intampla cand lasi 100% in baza unor chirurgi o problema ca tratamentul si urmarirea cancerului, in special intr-o tara ca romania, indiferent ca e vorba de Sinescu, Popescu, Meregintescu sau Vrajitorul din Oz.

in lipsa unei intrebari la care as putea raspunde mai punctual, treaba sta asa: trebuie NEAPARAT sa mergi cu toate actele medicale care constituie istoricul bolii oncologice, adica biopsia, buletinele investigatiilor imagistice, protocolul operator, evolutia PSA pana chiar acum, etc, la un consult ONCOLOGIC, adica la un specialist de ONCOLOGIE MEDICALA, daca vrei, chiar dintr-o clinica universitara, ca sa fie cineva in care sa ai incredere mai mare, sa zicem.

apoi: schema cu diphereline si casodex este intr-adevar recomandata in cazul unui cancer de prostata metastatic, deci mi se pare o idee cel putin fantasmagorica in absenta atestarii fara de tagada a unei RECIDIVE prin METASTAZE a cancerului de prostata initial.

concluzie: vezi un oncolog !
0
21-04-2013, ora 21:59
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Va multumesc. Inca din luna iulie anul trecut sunt in evidenta unui oncolog, pe care l-am schimbat in ian. 2013.Se poarta la fel.Te duc cu vorba.Poate Imi recomandati D-voastra pe cineva. Posibilitatile financiare pentru a merge afara sunt limitate.
0
21-04-2013, ora 23:17
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ma tem ca nu am recomandari de medici de facut. totusi orice consultatie intr-o clinica sau sectie de oncologie dintr-un spital clinic ar trebui sa fie ok, din bucuresti de exemplu Coltea sau IOB, etc.
0
27-04-2013, ora 14:49
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Cit de etic este sa nu-i comunici unui pacient diagnosicul corect dupa ce ai luat spaga (bani luati de la pacient de un medic angajat la stat folosind infrastructura publica)?
0
27-04-2013, ora 23:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cum se poate raspunde la intrebarea asta ? pacientul respectiv, de exemplu, a intrebat ce boala are ? nu toata lumea vrea sa stie ca are o boala sau alta.
0
28-04-2013, ora 21:35
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Daca vorbim de spaga si deontologie nu prea are legatura. A fost o intrebare timpita. Daca pacientul ar avea din primele momente un semnal clar de la doctor despre gravitatea bolii sau sa ai un bun manager al bolii, care sa-ti dea sfaturi obiective si pertinentear fi ok. Eu n-am avut norocul asta. Medicul de familie a zis de la inceput ca nu se pricepe si m-a trimis la urolog. Urologul din nu stiu ce motive ( prost, interesat sa aiba coada la cabinet sau sa-si ia comision de la farmacist) nu m-a trimis imediat sa fac investigatii suplimentare. Asa ca tumoarea in 7 luni a evoluat de la un stadiu cu sanse mari de vindecare la un stadiu cu minim sau deloc. Din pacient poti deveni statistica. Asta o scriu pentru alti pacienti care poate vor citi acest comentariu. Sa consulte mai multi medici (a doua, a treia opinie).Sa solicite de la inceput investigatii amanuntite.Inainte de operatia de prostatoctomie am consultat 7 medici, dintre care 6 au spus ca trebuie operat. Al 7-lea a spus ca e prea tirziu, dar cu un tratament adecvat mai ai sanse de survival de 5 ani. Cred ca chirurgul si-a facut bine meseria, dar sfaturile postoperatorii au fost proaste. Asa ca ma pregatesc sa ma mut in garsoniera de la sf. Vineri.
In privinta spagii luate de medici, daca acestia si-ar dona 10% din spaga, spitalele nu ar mai avea probleme cu finantarea.Mi-a placut gluma cu 5 lei coplata la fiecare internare. Numai la Fundeni intr-un an trec 15 milioane de euro din spagi. Am fost internat acolo 2 saptamini si am avut timp sa studiez fenomenul. In aces timp nu s-a indurat nimeni sa puna un colac la closetul pacientilor. Doctorii sunt ca popii iau, nu dau.
Am o intrebare pentru o persoana competenta. Da Tramadolul da dependenta?
Sa termin intr-o tenta optimista : Today is life, tomorrow never comes ! ( sloganul hipiotilor in golful Matala, Creta)
0
28-04-2013, ora 22:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca poate da, este un morfinic, chiar si "usor", daca este luat fara indicatie. la cei cu dureri cronice insa, acest fenomen nu reprezinta o problema totusi, desi nu cred ca se poate raspunde prea clar la intrebarea "de ce?".
0
28-04-2013, ora 23:03
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Tramdolul, ketanolul si ranitidina mi-au fost prescrise de medicul oncolog pentru dureri persistente in zona inferioara a abdomenului precum si in partea dreapta sub coasta
0
02-05-2013, ora 12:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ketonal
0
02-05-2013, ora 20:49
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
D-le Mihai care sunt diferentele fiziologice dupa operatia de prostatectomie ?

Durerile pe care le aveti acum in abdomenul inferior sunt de la metastaza pe colon banuiesc pt ca am vazut ca aveti dureri si la ficat unde de asemenea se pare ca sunt ceva extensii ale tumorii primare !
0
03-05-2013, ora 18:47
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Dupa operatie am purtat vreo 2 luni o punga pt. urina, dispare functia sexuala (se pare ca sunt sectionati niste nervi si vezicule seminale).Aceste fenomene se pare ca sunt generale deoarece am tinut legatura cu inca 2 pacienti operati odata cu mine. Urinez destul de greu.Urologul mi-a spus ca trebuie facuta o anumita procedura. Oncologul m-a trims sa mai fac un RMN.
Despre metastaze nu va pot spune nimic, sunt numai presupuneri. Oncologul (o doamna) de cite ori o intreb ocoleste raspunsul.De cind m-am imbolnavit am invatat multe, dar inca nu stiu sa citesc un CT sau RMN. Descrierile medicilor imagisti pot fi si cu anumite omisiuni (sa nu sperie pacientul).
In ianuarie, cind am renuntat la serviciile altei doamne oncolg, a afirmat ca sunt un pacient revendicativ. Medicul nu este de vina ca eu sunt bolnav. Ar trebui totusi sa aiba o responsabilitate pentru deciziile pe care le ia in legatura cu un pacient. In boala asta daca nu respecti procedurile la timp te duci repede. Arhitectul isi acopera gereselile cu iedera, Medicul cu 2 coti de pamint.
0
04-05-2013, ora 10:54
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ceea ce am vrut sa scot in evidenta este ca asa cum cu prostata spuneti ca ati pierdut 7 luni asa este posibil sa pierdeti timp si acum cu presupusele metastaze la colon si ficat ! Interesat-va despre terapia Dr Simoncini si cautati-ma pe privat daca doriti detalii !
0
10-05-2013, ora 07:44
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Sunt monitorizat de un medic oncolog si fac ce spune. Mi s-a dat sa mai fac un RMN.
0
10-05-2013, ora 16:15
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Chiar nu am stat degeaba. Am incercat dieta dr. Johannes Coy. De 3 luni iau CHAGA, extract de ciuperca de mesteacan si ceai de scoarta de mesteacan recomandat de un medic naturist. Aceasta este amintita in romanul lui Soljenitin "Pavilionul cancerosilor". Acum nu stiu daca capsulele acestea chiar contin extract de chaga. Presupun ca este totusi un paliativ. Daca ati citit acesta carte veti constata ca tratamentul cancerului nu s-a schimbat deloc din anii "˜60 in URSS si cel de acum (in afara de imagistica care totusi a evoluat). Am gasit pe net o multime de terapii complementare (care unele se bat cap in cap). Am baut apa alcalina care are ceva legatura cu terapia cu bicarbonat. Alta este "Noua medicina germana" a dr.Ryke Hamer.
0
10-05-2013, ora 21:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cea mai avansata dieta este cea alcalina a dr Robert Young, este carte tradusa si la noi !

Ceaiul de coaja de mesteacan este un diuretic foarte bun il recomand si eu adesea in functionarea p[roasta a rinichilor iar ciupercile actioneaza ca imunostimulatoare, nu strica dar nu stiu cat ajuta !

Referitor la apa alcalina puteti folosi apa plata Bucovina in care mai puneti cate o lingurita de bicarbonat de 2-3 ori/zi !
Pt metastazele la colon trebuie facute clisme cu ceai de galbenele in care se pun 2 linguri de bicarbonat !
0
10-05-2013, ora 22:26
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Am folosit apa alcalina de PH=8.8 (verificata de mine). Se gaseste la PET de 5 l
0
10-05-2013, ora 22:45
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Teoria zice ca urina trebuie sa devina alcalina. Chiar cu o lingurita de bicarbonat nu am reusit ca PH sa fie mai mare de 6.5. Acum am probleme cu cantitatea de urina eliminata.
0
11-05-2013, ora 11:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Doamne, ce bazaconii, stevens !
0
11-05-2013, ora 13:52
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
' Aceste fenomene se pare ca sunt generale deoarece am tinut legatura cu inca 2 pacienti operati odata cu mine. Urinez destul de greu.Urologul mi-a spus ca trebuie facuta o anumita procedura. Oncologul m-a trims sa mai fac un RMN. '

Faceti acea procedura de care v-a spus medicul chirurg ca trebuie facuta ca sa puteti urina in conditii cat mai bune !

Referitor la ph-ul urinei nu trebuie sa va faceti mari probleme ph-ul poate fi si este adesea si sub 5 din cauza ca prin urina se elimina acizi, este normal ! Problema este la ph-ul sangelui care trebuie sa fie 7, 4 cu usoare cresteri temporare ( perfuziile cu bicarbonat) ca organismul sa poata stopa cu acest ajutor exterior inaintarea cancerului !
0
12-05-2013, ora 18:59
Andrei Matei
Nu este medic/terapeut
Andrei Matei
Domnule Dr. Raul Duke, in primul rand vreau sa va multumesc pentru postarile dvs. pe acest site. Le urmaresc de multa vreme si mi-au fost utile sa inteleg ce mi se intampla.
Am si eu o problema cu prostata si as vrea sa stiu parerea dvs.
In luna martie am fost diagnostical cu adenocarcinom acinar de prostata, scor Gleason 3+2=5, and facut un RMN whole body care nu a evidentiat metastaze.
Urmare acestui diagnostic mi s-a efectuat o operatie de protatectomie radicala cu prezervarea bandeletelor neurovasculare, limfodisectie ilioobturatorie bilaterala si anastomoza vezicouretrala.
Buletinul histopatogic dupa prostatectomie mentioneaza:
Piesa de prostectomie radicala (40 gr., 5/4.5/3 cm) cu contur neted, pe sectiune cu aspect nodular, coloratie albicioasa-galbuie.
Histopatologic, in baza ambilor lobi, cu predominanta in lobul drept, aspect de adenocarcinom prostatic acinar cu pattern distinct/fuzat, cribriform si trabeculo-cordonal; Scor Gleason 7 (3+4)
Proliferarea tumorala evolueaza intraprostatic cu infiltrarea si depasirea bandeletelor periferice, perineural si perivascular, fara invazia veziculelor seminale; stpT3a.
Concluzie: Adenocarcinom al prostatei, scor Gleason 7, stpT3, pN), Mx (stadiul III) (R1).
Din discutiile cu Dl. Dr. patolog am inteles ca vestea buna este ca nodulii limfatici nu au fost invadati si nici veziculele seminale.
Ceea ce am inteles ca a rau este ca au fost gasite celule canceroare in tesutul gras (sau moale nu mai tin minte exact) din jurul prostatei.
As vrea sa stiu ce sunt bandeletele periferice (sunt cele prezervate in timpul prostectomiei ?) si daca din depasirea acestora este tumoare extracapsulara sau sunt celule canceroase pe marginile chirugicale de rezectie.
Si as aprecia sa stiu ce tratamente ar trebui sa fac. Mentionez ca Dr. urolog mi-a spus ca rezultatul nu este rau.
Va multumesc.
0
13-05-2013, ora 21:28
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu siguranta trebuie sa vezi un oncolog si sa incepi o monitorizare a simptomelor, PSA-ului, pentru o evaluare a unor oportunitati de tratament suplimentar, lucru care ar fi indicat de acel mic parametru scris si de tine R1, care relateaza ca, din punctul de vedere al anatomopatologului, cel mai probabil au ramas pe loc niste mici celule tumorale, care pot sa progreseze si sa dea o recidiva. acesta este de multe ori riscul atunci cand se practica o operatie care incearca sa salveze cat mai mult din functiile urinare si sexuale. "bandeletele" poti sa ti le imaginezi ca pe niste mici cordoane care trec prin prostata, prin care trec nervi care permit indeplinirea acestor functii, cordoane care in mod normal sunt sectionate la o operatie de prostatectomie radicala clasica.

concluzia: fa un PSA chiar acum (si pune-l cap la cap cu cele de dinainte), si programeaza-te la un consult de oncologie!
0
13-05-2013, ora 23:09
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Domunle Stevens, tratamentul cu bicarbonat (cu apa plata sau perfuzii). Dr. Simoncini vorbeste de perfuzii cu trimitere directa spre acele tumori. Acele pefuzii trebuie facute de personal calificat. Stiti cumva in Romania care este specializat pe aceasta terapie si ce rezultate a obtinut. Vorbim de lucruri practice nu teoretice.Simoncini in Italia spune ca face acesta terapie clandestin. Oare nu vindem iluzii la niste oameni nenorociti?
0
14-05-2013, ora 00:31
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu exista 'specializare' in aceasta terapie pentru motivul ca nimeni nu vrea sa o incerce macar, pt ca atunci implicatiile ar fi f mari ! Am facut demersuri oficiale la ministerul si ministrul sanatatii pt introducerea ca program pilot sau tratament experimental insa medicii refuza chiar daca medicamentele care li se dau spre testare sunt incomparabil mai proaste, dar sunt bine sustinute financiar de laboratoarele care le scot pe piata ! Nimeni nu are interes sa trateze cancerul cu o perfuzie banala, pe care o poate produce oricine iar oncologii sunt sclavii acestor companii care le-au impus ( citostaticele) ca standard in protocoale ! Deci este o prostie perfect legalizata si pe deasupra gratuita ! Daca incearca alte tratamente decat cele aprobate de sus, chiar daca sunt spre binele si vindecarea pacientului, medicul este scos din sistem cum a patit si dr Simoncini, pe motiv ca a aplicat un 'tratament neetic' ! Asta mi-a spus si mie prof Ciuleanu la telefon, ca e posibil sa mearga un tratament dar sa fie neetic !!!!! Meditati la asta ! Sau pur si simplu mergeti si cereti unui medic sa va aplice in spital acest tratament si vedeti ce raspuns veti primi ! Sunt medici naturisti ( eu stiu unul) care recomanda aceste perfuzii pe langa alte proceduri, insa trebuie sa vi le faceti singur cu o asistenta platita !
0
14-05-2013, ora 12:21
Andrei Matei
Nu este medic/terapeut
Andrei Matei
Domnule Dr.Raul Duke, va multumesc foarte mult si am facut o programare la un consult de oncologie si sa fac un PSA.
0
15-05-2013, ora 09:08
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Exista contraindicatii la tratamebtul cu bicarbonat? La acele perfuzii probabil ca exista o procedura, un procent de solutie, la cit timp etc.
In privinta eticii. Este mai bune sa lasi sa moara un pacient cu buna stiinta, doar sa respecti regulile? Sunt medici ca niste roboti, Compasiunea pentru pacient este zero. Cistigul si orgoliul personal conteaza mai mult decit viata unui pacient
0
15-05-2013, ora 15:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In principiu la omul sanatos nu prea exista contraindicatii altele decat cele indicate in prospect ( boli grave de rinichi, cele unde e contraindicat aportul de sodiu, alcaloza metabolica) deoarece bicarbonatul este o substanta proprie organismului, acesta e un foarte mare avantaj !

Referitor la protocol v-am raspuns pe privat ca va consiliez moca daca doriti sa incepeti ! O sa mai spun protocolul desi probabil va fi reclamat si sters cum s-a mai intamplat ! Acolo unde se poate ajunge la tumora din exterior ( colon, uter / col, esofag /stomac ) se incepe cu clisme, irigatii, baut, timp de 6 sau mai multe zile dupa care se incepe adiminstrare intravenoasa 400-500 ml solutie 5 %, 4 serii a cate 6 zile, cu 6-7 zile pauza ! In pauze se fac iarasi cele dinainte !
Clisma, irigatiile si bautul (pt cancerul de esofag) se fac la inclinatie de 15-20 de grade ( cu 2 perne sub fund sau cu tot patul inclinat ) si se sta cate 15 minute pe spate, pe burta, pe o parte si pe cealalta !

In cazul dv trebuie sa incepeti cu clistirul ( 4 linguri de bicarbonat la 2 litri de ceai de galbenele ) si suplimentar pt ficat dar si pt colon, cate 2 lingurite inghitite sau dizolvate in apa cu 20 de min inainte de masa de dimineata si seara !


Sa fie de leac !
0
16-05-2013, ora 20:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
mihai51: "In privinta eticii. Este mai bune sa lasi sa moara un pacient cu buna stiinta, doar sa respecti regulile? "

care reguli ?
0
16-05-2013, ora 21:03
mihai51
Nu este medic/terapeut
mihai51
Poate m-am exprimat gresit. Protocoale oficiale cum se exprima dl. Stevens.
0
20-05-2013, ora 18:19
Andrei Matei
Nu este medic/terapeut
Andrei Matei
Buna ziua D-le Dr. Raul Duke, urmare a sfatului dvs. am efectuat un consult la oncologie unde mi s-a recomandat sa fac un PSA si un free PSA.
Rezultatul pentru PSA este indicat ca 0.003 ng/mL si se mentioneaza ca nu se poate calcula raportul free PSA / PSA deoarece valorile atat pentru free PSA cat si PSA sunt sunt limita de detectie a analizorului.
Am facut din nou programare la oncologie dar as aprecia parerea dvs. privind valoarea PSA si daca se poate masura altfel nivelul PSA si free PSA.
De asemenea as vrea sa stiu parea dvs. ce tratamente suplimentare ar trebuie sa efectuez (mentionez ca buletinul histo patologic dupa prostatetomie a mentionat Adenocarcinom al prostatei, scor Gleason 7, stpT3, pN), Mx (stadiul III) (R1), iar PSA inainte de prostatectomie a fost de 12.35 ng/mL.
Va multumesc.
0
20-05-2013, ora 19:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
dupa acel pN trebuie sa mai fie o cifra, cum e dupa pT 3. trebuie sa discuti cu oncologul variantele de tratament, pentru ca orice decizie se ia, orice tratament se aplica, are avantaje si dezavantaje. ca atare trebuie cantarit impreuna cu medicul tau curant, daca ramai doar in observatie, daca faci tratament hormonal, daca faci radioterapie, etc. variantele sunt, cum vezi, multiple, fara a putea spune ca vreuna este superioara celeilalte. decizia se cantareste in functie de efectele adverse posibile.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
80 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.