De 4 ani de zile o depresie cauzata de un accident vascular

08-12-2006
barda
Nu este medic/terapeut
barda
Buna ziua!
Tatal meu are de 4 ani de zile o depresie cauzata de un accident vascular, depresie care s-a transformat in ultimul timp in dementa senila, necesitand supraveghere permanenta. Daca ma puteti ajuta, as vrea sa stiu cum il putem interna intr-un camin special pentru persoanele in varsta sau cu probleme de acest gen unde sa primeasca ingrijirea corespunzatoare. Nu ma refer la internare intr-o sectie de psihiatrie, unde a fost de 2 ori pana acum. El trebuie sa urmeze un tratament precis ambulatoriu si sa fie supravegheat permanent. Sper ca cineva sa ma poata ajuta, indiferent ca este vorba de camin spital, azil sau fundatie, chiar private, contra cost. Va multumesc anticipat.
26 comentarii
0
24-09-2007, ora 00:00
constantine
Nu este medic/terapeut
constantine
si eu am o problema similara.vareau sa stiu daca ti-a oferit cineva vreun raspuns.
0
24-09-2007, ora 00:00
barda
Nu este medic/terapeut
barda
Din fericire, starea tatalui meu s-a ameliorat substantial intre timp, nemaifiind cazul unui camin. Nu am primit nici un raspuns legat de aceasta problema, imi pare rau.
0
06-07-2008, ora 00:00
mihaela-ajutor
Nu este medic/terapeut
mihaela-ajutor
am o intrebare pentru barda...vad ca anuntul este de mai mult timp si nu stiu daca voi primi un raspuns.Si mama in urma depresiei a trecut la dementa senila.Imi poti spune ce tratament a urmat tatal tau si unde? Multumesc si poate voi primi un raspuns.
0
07-07-2008, ora 00:00
barda
Nu este medic/terapeut
barda
tatal meu a fost ultima data internat la spitalul militar central bucuresti. urmase deja mai multe tratamente cu antidepresive, care dadusera rezultate slabe. utimul tratament recomandat de medicii de la spitalul militar a avut in componenta ca antidepresiv principal TRITICO. daca aveti nevoie de mai multe informatii -*




(*modificat de admin)
0
08-07-2008, ora 00:00
mihaela-ajutor
Nu este medic/terapeut
mihaela-ajutor
Dan Barbu (barda) multumesc din suflet pentru raspuns, va voi scrie in mail.sunt disperata.Dumnezeu sa va protejeze!
0
09-07-2008, ora 00:00
zora
Nu este medic/terapeut
zora
Buna ziua,
Tatal meu care va face 80 ani in decembrie, sufera de dementa.
Problema grava este ca devine tot mai agresiv.
In urma cu 2 samptamini a batut o vecina cu un par. A fost chemata politia care l-a adus la spitalul de psihiatrie din Oradea. Medicul de garda ne-a spus ca ar fi bine pentru el sa nu-l internam in spital, ci ar fi bine sa-l luam acasa pentru ingrijire.
Cum nu ne venea sa credem ce s-a intimplat (eu si sora mea), l-am luat acasa la mine. Era foarte calm si "normal". Normal adica asa cum il stiam noi - bucuros ca ne vede, linistit, vorbea jumatati de cuvinte sau lucruri pe care noi nu le intelegeam, dar acest lucru se intimpla deja de vre-un an iar noi stiam cum este, il ascultam, vorbeam cu el si oarecum totul era "bine". Aceasta intimplare a avut loc duminica seara.
Deci l-am luat la mine acasa si nu am avut nici un fel de probleme de agesivitate.
Lunea a fost foarte bine. Linistit si calm. L-am dus la un cabinet medical unde i s-a facut o tomografie (CTI sau TTI - nu am inteles bine despre ce era vorba), din care a reiesit ca creierul nu ii este irigat cu singe. Dupa cabinetul medical l-am dus la un medic psihiatru care a constatat ca sufera de dementa. Ziua de luni a trecut bine, fara nici un fel de probleme.
Martea dimineata, in jurul orei 5 cind s-a trezit era de-asemenea normal.
Timp in care i-am pregatit de mincare s-a schimbat cu totul. A devenit nervos, voia sa-l duc acasa (la tara). A refuzat sa manince, a iesit in curte de unde nu l-am mai putut duce inauntru sub nici o forma. Timp de citeva ore a umblat prin curte sa iasa afara si sa plece acasa. La un moment dat nu am stiu ce sa mai fac, si l-am urcat in masina si ne-am dus la spitalul de psihiatrie unde timp de vre-o ora, am stat la cozi. Am fost trimisa la fisier pt. ca nu aveam bilet de trimitere de la medicul de familie. De la fisier mi s-a spus ca trebuie sa ma duc la urgente ca acolo trebuie sa ne ia in evidenta. Dupa alte asteptari la cozi am fost trimisa din nou la fisier unde tot nimic nu s-a intimplat. Toata lumea imi spunea ca nu poate face nimic, pt. ca nu avem bilet de trimitere de la medicul de familie. In tot acest timp tatal meu era in masina si aveam o frica imensa pentru ce va face.
Intre timp a ajuns si sora mea la spital, de unde ne-am dus din nou la medicul psihiatru care-l vazuse cu o zi inainte.
A fost consultat iarasi, atit de medicul psihiatru cit si de un medic psiholog sau psihiatru - nu am inteles bine.
Ni s-a data o reteta cu medicamente si am fost sfatuite sa-l duceam acasa.
Ne-am intors din nou la mine acasa, unde tatal meu a devenit tot mai nervos si agresiv. Am sfirsit prin a fi agresata si eu - cu multa violenta si, noroc ca era cu mine sotul meu care m-a scos din mainile tatalui meu (altfel nu stiu ce mi s-ar fi intimplat).
Seara l-am dus acasa la tara unde traieste si mama mea care are 72 ani.
Zilele care au urmat au fost oarecum stabile. Adica i-am spus mamei sa vorbeasca cu el tot timpul cu mult calm, sa nu-l contrazica, si sa fie foarte atenta sa nu cumva sa o loveasca.
Seara la ora 7 lua medicamentul care i-a prescris medicul. Pe la ora 11 adormea pina pe la ora 4-5 dimineata.
Mama a intrat intr-o stare de frica si alrta continua. Nu putea dormi de frica sa nu o loveasca.
Urmatoarea duminica, a agresat o verisoara careia i-a spart capul cu a ranit-o la maini cu o bucata de fier gasit prin curte.
A fost chemata din nou politia, a fost adus iarasi la spitalul de psihiatrie.
Ieri (mart), am reusit sa stam de vorba cu medicul la care este internat.
Ni s-a spus ca va fi internat pentru o perioada de 17 zile dupa care va fi lasat acasa.
Ne-a explicat si procedura care trebuie urmata pentru a fi internat intr-un camin spital. Insa ni s-a spus ca timpii de asteptare sunt foarte lungi, fiind liste de 120-150 persoane.
Suntem disperate si nu stim ce sa facem si ce se va intimpla.
Mamei noastre ii este foarte frica de el.
Si noua ne este frica - nu stim ce se va intimpla. Care persoana va fi din nou inaintea lui cind va agresa din nou.
Va rog ajutati-ne, dati-ne un sfat, o intrumare.
Avem nevoie de un camin, un loc unde sa-l internam (chiar si contra cost) unde tatal nostru poate fi ingrijit sub observatie.

Va multumesc si va voresc numai bine.
0
09-07-2008, ora 00:00
mihaela-ajutor
Nu este medic/terapeut
mihaela-ajutor
Zora, problema este foarte delicata pentru ca institutii care sa ingrijeasca de acesti batuti de soarta, nu sunt.Si eu am cautat in internet dar nu am gasit, ar fi ceva pe la Sibiu, e prea departe de orasul meu.Si medicul ne-a spus acest lucru...nu exista.Mama acum este intr-un program finantat de UE, este un salon in cadrul spitalului de psihiatrie.Zilele acestea i se fac toate analizele si apoi i se va intocmi un dosar si va primi medicamente pentru aceasta boala (300 de euro pe luna e pretul medicamentelor).Acest program este special pentru bolnavii de dementa.Doar ca trebuie o persoana permanenta alaturi si noi nu gasim.Citeste si mesajele D-lui Dan Barbu (barda)poate te ajuta.
-* Poate ne ajutam si asa cu un sfat, o idee...nu se stie niciodata.


(*modificat de admin)
0
09-07-2008, ora 00:00
barda
Nu este medic/terapeut
barda
Sa va spun povestea tatalui meu, poate va ajuta cu ceva. Tatal meu a suferit un accident vascular, din fericire cu urmari nu foarte grave, semipareza pe partea stanga. La inceput, din punct de vedere psihic, nu au fost probleme. Insa dupa aproape o luna, incet, incet, a cazut intr-o stare depresiva, care apoi s-a agravat, timp de aproape 5 ani. A fost internat de 3 ori, de 2 ori la spitatul Obregia (nr.9) si o data la Spitalul Militar Central. A incercat mai multe tratamente antidepresive, care nu au avut aproape niciun rezultat. Inainte de internarea la Spitalul Militar Central, dadea semne de dementa senila. Memoria pe termen scurt era foarte precara, orientare deficitara, totul insotit de starea depresiva. Ceea ce ne-a facut sa il internam din nou a fost aparatia unui comportament agresiv, unor reactii de halucinatii si delir. La Spitalul Militar a fost internat aproximativ 3 saptamani, i s-a administrat un nou tratament si starea s-a ameliorat, in sensul in care a disparut comportamentul agresiv. Dupa ce a ajuns acasa, de-a lungul a 2-3 saptamani s-a produs o schimbare radicala. Practic, dupa 5 ani, a redevenit exact persoana care era inainte. Nu-si aminteste aproape nimic din perioada de depresie. Ceea ce sper sa va ajute este faptul ca a fost diagnosticat cu dementa senila, dar acum este perfect normal. In perioada foarte dificila dinaintea ultimei internari, am cautat camine care ofereau servicii contra cost de supraveghere de catre persoane calificate. Am primit un raspuns de la un asemenea camin privat, o sa caut din nou si pe mail si pe internet si va voi da coordonatele. Daca aveti orice intrebare, va ajut cu ce pot.
0
09-07-2008, ora 00:00
barda
Nu este medic/terapeut
barda
Am cautat si am gasit raspunsul de la caminul respectiv:

"
Va multumim pentru interesul dvs in serviciile oferite.

Conditiile superioare cat si calitatea serviciilor puse la dispozitia rezidentilor sunt reflectate in preturile noastre care incep de la 390 euro lunar si includ toate serviciile descrise la www.orhideea.com.

Dispunem de o locatie special amenajata, la 10 km de Timisoara, cu o capacitate de 16 locuri, tocmai pentru ca rezidentii sa se simta ca intr-o familie mai mare si nu ca intr-o institutie. Decizia finala de acceptare ii apartine medicului nostru. In cazul in care sunteti interesat, va rog sa ne dati mai multe detalii referitoare la starea generala medicala a persoanei pentru care va interesati.

Va rog nu ezitati sa ne contactati pentru orice alte informatii.
"

Email-ul lor este: info@orhideea.com
Sper din toata inima sa va ajute.
0
10-07-2008, ora 00:00
mihaela-ajutor
Nu este medic/terapeut
mihaela-ajutor
Va multumesc D-le Barbu, raspunsul Dvs. este o mare speranta pentru noi (si poate pt multi altii), poate starea mamei se va ameliora in urma tratamentului. Din pacate caminul de la Timisoara este prea departe de noi...cautam in continuare persoane care sa o supravegheze si ingrijeasca.
Voi scrie in continuare aici, tratamentul pe care il va urma, chiar daca acesta este personalizat, in functie de starea fizica de sanatate a pacientului.
Va multumesc din suflet, Dumnezeu sa va ajute!!
0
10-07-2008, ora 00:00
zora
Nu este medic/terapeut
zora
Bun gasit si multumesc pentru raspunsurile voastre.
Sunt atit de dezorientata si disperata incit nici nu stiu ce sa spun.

Din pacate starea tatalui meu nu pare sa se imbunatateasca.
Asa cum spuneam, este internat la spitalul de psihiatrie din Oradea de duminica seara.
Am fost la el in fiecare zi si dupa cum l-am vazut, si dupa cum mi-a spus o tanti care ingrijeste un baiat, continua sa nu doarma noaptea. Adoarme dimineata. Ziua este sub sedative, asa ca il gasesc dormind. Vorbesc cu tanti si probabil ne aude, deschide ochii si-i vad expresia fetei si privirea. Este departe de a avea o ameliorare, dimpotriva.
Ieri am fost asa de suparata!!!! La plecare m-am dus sa vorbesc cu asistenta medicala, cu ingrijitorii. Voiam sa stiu ce spun ei despre starea lui. Nimeni nu stia nimic. Dimpotriva, m-au invitat sa le povestesc eu despre cum este, despre cum a fost. In urma cu 2 zile, medicul nu stia ca noaptea nu doarme deloc. Ieri, asistenta care era de serviciu si supraveghetorul nu stiau ca tata nu doarme, ca iese afara din cladire incercind sa mearga acasa. Nimeni nu stie nimic. In conditiile in care peste o saptamina va fi lasat acasa si este atit de agresiv!!!! Oare ce se va intimpla????
0
22-07-2008, ora 00:00
mihaela-ajutor
Nu este medic/terapeut
mihaela-ajutor
Am revenit dar cu vesti nu prea bune, starea mamei nu s-a ameliorat prea mult.E mai linistita dar nu imi place.A fost diagnosticata cu dementa iar medicamentele prescrise sunt uzate in Alzheimer.Chiar nu mai inteleg.medicul ne-a asigurat ca se va simti mai bine dar nu e asa.
Zora, cum se simte tatal tau?
0
20-08-2008, ora 00:00
zora
Nu este medic/terapeut
zora
Bun gasit din nou tuturor.
Dupa mai bine de 1 luna de la ultima mea postare pe site, revin cu o veste trista.
Astazi se implineste 1 saptamina de cind tatal meu a plecat pentru totdeauna dintre noi. A murit miercurea trecuta pe 13 August in jurul prinzului, dupa 6 saptamini de chin, durere si disperare.
De la plecarea lui dintre noi, am realizat ca de fapt tatal meu a fost bolnav de citva ani incoace (cel putin 2-3 ani), doar ca noi (familia), am pus totul pe seama batrinetii, dar de fapt nu era batrinetea, era boala care se declansase deja. Iar episoadele de violenta erau semnalul final.
Doresc sa va spun sa nu va abandonatii parintii care au astfel de probleme. Sa nu va fie frica de ei, de comportamentul lor. Este manifestarea disperata din sufletul lor si din ceea ce a mai ramas in mintea lor.
Tatal meu ajunsese sa nu mai recunoasca aproape pe nimeni, sau daca in unele momente reusea sa recunoasca pe cineva, era mai mult dupa voce, dupa felul in care i se vorbea. Mie de exemplu, penultima data cind l-am vazut in viata mi-a spus ca sunt mama lui. Nu stiu sigur daca mi-a spus asta pt ca voia sa-si arate recunostinta fata de noi care-i eram aproape sau daca in mintea lui chiar eram mama lui.
Ajunsese sa nu mai recunoasca locul in care era, casa pe care el cu mainile lui a construit-o. Era tot timpul pornit "sa mearga acasa" chiar daca era acasa.
Ajunsese sa-i fie frica de tot ce era in jurul lui, sa se simta pierdut si deznadajduit.
Tratati aceste persoane cu multa intelegere si bunavointa pentru ca au atita nevoie.

Va multumesc pt raspunsurile voastre si pt ca mi-ati fost aproape cind am avut nevoie.
Va doresc sa aveti putere sa treceti peste tot si sa aveti parte de liniste si pace.
Numai bine tuturor
0
21-08-2008, ora 00:00
mihaela-ajutor
Nu este medic/terapeut
mihaela-ajutor
Zora, m-ai facut sa plang.este impresionant mesajul tau..si eu care credeam ca esti in vacanta...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!! sper din tot sufletul ca sufletul lui a regasit linistea de care avea atata nevoie dupa ani de suferinta.Boala psihica, dupa parerea mea, este poate cea mai teribila.nu exista un calmant care sa faca sa treaca in jumatate de ora durerea sufleteasca...trebuiesc luni sau ani pana cand un bolnav psihic, daca este norocos sa aiba un medic bun, sa inceapa sa spere ca intr-o zi va redeveni aproape ceea ce era inainte.
Si inca ceva, in tara noastra, bolnavii psihic sunt tratati ca niste bestii...si daca mai au si o varsta inaintata, in fond si-au trait viata, pot muri ca animalele...ce mai conteaza?? Eu si sora mea am cheltuit intr-o luna 1200 de euro, incercand tot felul de tratamente care la inceput nu au dat rezultate si platind in staga si dreapta, pentru ca mama, in spital, sa fie tratata bine...cu mila fata de suferinta ei.Dar daca nu am fi avut posibilitatea financiara????

Zora, imi pare rau pentru tatal tau...de fapt parintii sunt singurele persoane care ne iubesc neconditionat.
0
02-09-2008, ora 00:00
ileana.f
Nu este medic/terapeut
ileana.f
Va rog sa ma ajutati!

Sunt o mama disperata! am un baiat de 14 ani cu intarziere mentala severa si elemente de autism, obezitate de gradul 3 si handicap gradul 1. In ultima vreme nu mai pot sa-l stapanesc..distruge tot din casa si a inceput sa devina violent.

Va rog, puteti sa-mi spuneti la ce camin spital as putea sa-l duc? Din pacate nu mai pot avea grija de el si doresc sa i se ofere ajutor specializat.

Va multumesc si astept sfaturie vostre!
Ileana F.
0
24-02-2009, ora 00:32
lumiv5
Nu este medic/terapeut
lumiv5
Doamne nu ma mai pot opri din plans dupa ce am citi mesajele de la Zora.Tatal meu este imobilizat de 2 ani, este operat de coxartroza, dar in octombrie a facut accident vascular, al doilea, in urma caruia a ramas foarte agitat, nervos, agresiv si a fost diagnosticat cu dementa mixta.
Acuma l-am internat din nou la neurologie dar nu l-au tinut decat 5 zile pentru ca face multa galagie.Nu mai vorbeste bine si nu doarme noaptea, tot timpul striga. Nu sta singur nici 5 minute, parca ii e frica.Suntem tot timpul eu si mama langa el, dar si asa ne chinuie foarte mult pentru ca este si destul de gras si nu se ridica din pat.Eu care lucrez in Italia, din septembrie a trebuit sa ma opresc acasa ca altfel era foarte greu pentru mama singura.
Cat despre cat am cheltuit cu medicii in tot acest timp de 3 ani da cand e bolnav, nu am cuvinte.O avere.
Dar mi se rupe sufletul sa vad cum se chinuie si nu pot sa il ajut mai mult.Si la nesfarsit nu pot sa stau langa el, desi as vrea, dar nu pot sta fara bani.
Este si cardiac, iar medicamente ia, printre multe altele, acuma pentru dementa Carbamazepina si Mianserin, dar doarme mai mult ziua si noaptea nu prea.
Am uitat sa scriu ca are 61 de ani.Si de 10 ani e bolnav, mai intai schiopata putin, dupa aia tot mai tare pana nu a mai putut umbla deloc.
Am cumparat si Olimpiqstem si Ganoderma, 3 luni, dar nu l-au ajutat cu nimic.
0
14-06-2009, ora 15:47
andra33
Nu este medic/terapeut
andra33
Buna
Am citit aceasta pagina, cuvant cu cauvant pentru ca am incercat sa gasesc cu camin/sanatoriu ceva pentru tatal meu care are 73 ani si in urma cu 5 ani a facut cel de-al doilea AVC, iar acum cu tot tratamentul perfuzabil acasa, nu il ajuta cu nimic.
Mama are 66 ani si este "insotitoarea lui"-spun asta deoarece acesti bolnavi cu avc, nu se incadreaza la HANDICAP, cu toate ca au nevoie de insotitor.
Acum de vreo 2 saptamani are niste crize dementiale si am chemat un dr psihiatru acasa..si mi-a zis ca nu are sindrom demential, ci ca este emotiv.Ne recunoaste pe toti dar i se pune"pata" mai ales noaptea pe mama..ca nu il duce la baie, ca ba cineva vrea sa omoare cainele..bla...bla.Problema se pune ca mama numai poate ii este f. greu si totodata ii e si mila de el ca nu il poate ajuta.
Cand e in plina criza are o putere de ia carja si pleaca spre baie singur. I-am administrat un medicament pentru calmare, dar fara folos.(caut si va spun cum se numeste)
Stiti cumva vreun camin in care pot sa il duc?Sunt din Bucuresti-unul ar fi SF Luca(10)
0
16-12-2009, ora 13:10
irina57
Nu este medic/terapeut
irina57
Mama a facut AVC pe 14 nov, a fost internata in spital 3 saptamani, dupa care ne-a fost pusa in brate cu tetraplegie, sonda nazogastrica, etc. Am cautat disperati un camin spital pentru persoane aflate in aceasta situatie, de tip privat si dupa ce am vizitat cateva am optat pt Casa Snagov. Ceea ce vreau sa semnalez aici este faptul ca aceste camine spital private( cel putin unele dintre ele ) nu ofera nici pe departe ceea ce scriu pe paginle de prezentare, iti iau o gramada de bani si constati pe urma ca de fapt nu au personal suficient, nu au recuperare neuromotorie ( asa cum isi fac reclama), nu au medic, etc. Nu stiu care sunt autoritatile care le permite a functioneze asa dar eu acum sunt in situatia in care sunt fortata sa o tin acolo pe mama inca 3 saptamani pentru ca nu imi pot permite sa pierd banii platiti ( 3000 ron ) si ma rog la Dumnezeu sa supravietuiasca acestei perioade si sa o mut la un camin care macar este mai aproape de mine si pot sa stau mai mult cu ea.Atentie mare la institutiile de acest tip in care ati vrea sa va ingrijiti parintii, in Romania functionarea lor nu este controlata !
0
20-03-2012, ora 21:43
o_mizerie
Nu este medic/terapeut
o_mizerie
Salutare

Despre spitalul Sf. Luca:

Eu am avut un unchi internat acolo cu metastaza la plamani in ultima faza la sectia de Oncologie (etaj 1). N-a cerut nimeni sa il salveze, dar macar sa fie ingrijit cum se cuvine pt. zilele care ii mai ramasesera. Infirmierele s-au purtat urat, nu prea faceau nimic daca nu le bagai bani in buzunar, ba mai mult dupa ce a decedat si au shimbat pijamaua au luat si ultimii bani pe care ii avea in buzunare (vreo 15 lei). Eu le-am vazut pe fufele alea in ce hal se rasteau cu tupeu si la rude si la bolnavi. Eu nu cred ca salariul mic e o scuza sa te porti inuman. Sa le fie rusine.. d-aia avem sistemul medical sub orice critica.. din cauza ca sunt multi nemernici, prost crescuti, needucati, rai... si lista poate continua...
0
24-06-2012, ora 02:52
anca 2
Nu este medic/terapeut
anca 2
ATENTIE LA CAMINUL PENTRU BOLNAVI ALZHEIMER VASARELY LIFE CARE cu sediul in Bascov, jud Arges!!!
DACA VRETI SA VA MOARA RUDELE BOLNAVE DE ALZHEIMER INTERNATI-LE LA VASARELY LIFE CARE !!!

Am adus-o pe mama la caminul VASARELY LIFE CARE din Bucuresti, str Radu Costache nr 13 A la data de 1.03.2012. Mama sufera de Alzheimer de mai multi ani. In urma decesului tatalui meu (februarie 2012) nu am gasit o persoana dispusa sa stea cu mama 24/24. Asa ca am ales caminul VASARELY LIFE CARE de pe Internet. Am adus-o pe mama cu 75 kg, fara nici o escara, foarte bine ingrijita. Au trecut 3 luni de atunci. Am vizitat-o saptamanal si am vazut mereu ca slabeste f mult (in prezent are in jur de 50 kg, a slabit peste 20 kg in 3 luni!), ca nu mai reactioneaza cand ma vede, iar in ultima perioada nu mai deschide ochii. Mi s-a explicat mereu ca este normala starea mamei, ca boala evolueaza. Luni 11.06.2012 am fost chemata la ora 10 de la servici pentru ca mama este in stare grava, ca se ineaca cu propriile secretii. Am vazut-o pe mama duminica pe data de 10.06 si am observat ca avea abdomenul foarte marit si, la fel, tinea ochii inchisi insa mi s-a explicat atunci de dna asistenta medicala ALINA CIRJA, sefa acestui stabiliment din Bucuresti, ca are burta mare pentru ca a mancat o cana de supa!!!!! Am venit cu salvarea si am dus-o la Spitalul de urgenta Floreasca. Diagnosticul este pneumonie stare f grava. Mama traieste cu tuburi in nas si gura, respira prin aparat, daca o decupleaza de la aparat, moare. A fost trecuta pe antibiotice puternice, este sedata. Am intrebat medicii cum de s-a putut intampla asa ceva. Mi s-a spus ca pneumonia a facut-o pentru ca a fost lasata sa stea numai pe spate iar secretiile s-au adunat si s-au suprainfectat si astfel a facut pneumonie. Mama nu mai poate vorbi de peste 2 ani, e paralizata complet, este hranita cu seringa de peste 2 ani, astfel ca ea nu a putut sa spuna nici ca nu este hranita, nici ca nu este intoarsa si ca este lasata sa stea numai pe spate, nici cat de putin i se da de mancare si nici ca nimeni nu i-a facut o clisma in 3 luni! Abdomenul marit a indicat initial o posibila tumora insa la computer tomograf s-a infirmat. Chirurgul mi-a spus ca i-au facut clisma si au scos fecale pietrificate din intestin.
AM ALES VASARELY LIFE CARE PENTRU CA ISI FAC RECLAMA PE SITE CA AU PERSONAL MEDICAL. Ei sustin ca in fiecare duminica vine un medic generalist acolo. Cum este posibil ca acel medic care a venit pe data de 10.06, cu o zi inainte sa o duc la mama la Urgenta sa nu fi vazut ca mama are pneumonie!!!!! Pe 10.06 m-au chemat sa duc sirop Eurespal, ca mama e putin racita! Am dus siropul, dar iata ca nu era putin racita si ca avea o complicata pneumonie dobandita cu cel putin o luna in urma! Cum este posibil sa nu ii fi fost verificata frecventa scaunelor si ca abdomenul sa fie incarcat de fecale pietrificate ?Ce asistenta medicala e asta? Am vorbit la telefon cu un fel de sef, reprezentant medical din Arges cel care raspunde la numerele afisate pe site. Mi-a spus ca la Bucuresti au personal fara experienta si s-o dus pe mama dupa ce o scot din spital la caminele lor din Arges! De ce nu mi-a spus la inceput ca au personal fara experienta, ca sa nu o mai duc la mama acolo? Cu acest sef am mai vorbit pe parcursul celor 3 luni si i-am aratat nemultumirile mele cu privre la starea mamei si la atmosfera din camin (si ma refer aici la asa zisele infirmiere care bruscheaza verbal pacientii, am asistat la o astfel de scena cu o pacieta din camera mamei la care s-a tzipat si urlat de fata cu mine). MENTIONEZ CA PENTRU ACESTE SERVICII CARE AU ADUS-O PE MAMA IN STARE DE IMINENT DECES AM PLATIT DOAR MODICA SUMA DE 2.150 RON/LUNA!
Voi reveni cu informatii.
0
21-02-2013, ora 15:37
Cristina8888
Nu este medic/terapeut
Cristina8888
Buna ziua!
va recomand cu caldura Manor Elderly Care House.
Eu am bunicul internat acolo si i se ofera toate conditiile.
Este situat in Pipera, pe strada Frasari nr. 20.
Conditiile sunt exceptionale iar personalul este de nota 10 ( sunt niste oameni foarte suletisti)
Centrul este format din personal cu experienta in asistarea si ingrijirea batranilor cu diferite probleme ca dementa senila, maladia Alzheimer, Parkinson sau persoane cu diferite tipuri de handicap, etc.
-*
O zi buna tuturor!


(*modificat de admin)
0
11-03-2013, ora 15:53
adivlad88
Nu este medic/terapeut
adivlad88
Buna ziua ! Ceea ce am citit in comentariile vostre ma face sa tremur la propriu in momentele astea. Tatal meu este internat la Spitalul de Psihiatrie din Galati, i se face un tratament anti-dementa si de 3 zile de cand a fost internat nici macar nu ma recunoste, nu stie unde se afla, spune doar lucruri fara sens si multe altele... Problema cea mai grava este ca peste cateva zile va trebui sa-l iau acasa, iar eu nu am cu cine sa-l las in grija si nu stiu ce sa fac, as dori sa-l internez undeva insa unde ?! Daca ar fi stat acasa sa-si i-a tratamentul nu a r fi o problema insa medicul ma avertizat ca nu trebuie lasat singur si nu trebuie intrerupt tratamentul. Oameni buni, ce sa fac in situatia asta ? In situatia in care tatal meu nu ma mai recunoste pe mine, pe mama mea, casa in care el a trait 26 de ani...
0
24-08-2013, ora 18:08
paulad
Nu este medic/terapeut
paulad
Buna ziua, am citit ce a scris anca2 si am o intrebare pentru ea:dupa ce a stabilizat-o pe mama dansei la Floreasca, ce a facut in continuare? sunt si eu in aceiasi situatie cu tatal meu, are alzhainmer in ultima faza, a facut o pneumonie puternica si este internat la Matei Bals, dar nu o sa pot sa il tin acolo prea mult. In continuare as avea nevoie de un loc unde sa il duc dar sa aiba o sectie de terapie intensiva, el inca nu respira bine. Ma puteti ajuta cu un raspuns?
0
24-08-2013, ora 23:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ paulad

Daca este sa doriti sa il internati pentru tratament la plamani, puteti sa mergeti la Spitalul de Pneumoftiziologie de pe Soseaua Viilor.

Daca vreti sa il internati pentru alzheimer, incercati la Obregia.

Sanatate multa va doresc !
0
06-07-2015, ora 17:36
aurel1956
Nu este medic/terapeut
aurel1956
@ barda

Am 2 intrebari:

1. Mai traieste tatal dvs si este bine ? sau boala a recidivat ?
2. Puteti sa imi spuneti ce tratament a urmat astfel ca si-a revenit dupa o perioada de 5 ani de dementa ?

Multumesc frumos.
0
05-08-2015, ora 17:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista o lista pe site cu caminele de batrani pe judete. Dati cautare camin in caseta de sus unde scrie Cauta ceva din domeniul medical.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul