ROmedic - Forum medical | Forum medicina | Intrebari medicale, raspunsuri medicale, discutii medicale
Regulament forum ROmedic | Prezentare ROmedic | Colaboratori | Promovare pe site | Linkuri utile | Contact
Prima pagina Boli & Afectiuni Semne & Simptome Ghid de sanatate Dieta Forum medical Medicamente Dictionar medical Stiri medicale Index medical
Forum medicina | Forum sanatate

Lista categorii » Boli » Boli endocrine

Calitatea si cantitatea vietii cu Hashimoto

Autor: elena68 Data: 23-06-2009
Am 41 ani si in urma cu 14 ani am avut primele manifestari ale unei tiroidite Hashimoto. Diagnosticul mi-a fost pus abia dupa 3 ani de "tatonari" si am inceput tratamentul cu Euthyrox - initial 25 mg, in prezent 75 mg. Dupa 4 ani de tratament de substitutie am inceput sa am tahicardie si ES atriale, drept care mi s-a recomandat bisoprolol 5 mg/zi. Ma ingras anual cu 2-3 kg, TSH-ul are valori de 2 -2,5 de cca. 5 ani, anticorpii antiTPo in limite normale, aspectul ecografic al tiroidei e din ce in ce mai "albicios". Ce alte chestiuni ar trebui sa urmaresc pentru a-mi duce rezonabil viata? La ce ma pot astepta ca prognostic? Voi trai mai putin sau mai prost decat un pacient tiroidectomizat total? Faptul ca iau un betablocant e chiar atat de rau? Faptul ca tatal meu a suferit de diabet tip 2 ar trebui sa ma ingrijoreze suplimentar? Care sunt bolile cele mai frecvente care se "lipesc" pe acest teren? Euthyrox-ul e singurul substitut sau exista si alte preparate? Ce suplimente alimentare ar trebui sa iau, cand si cum? Scuze pentru atatea intrebari! Si mii de multumiri!

Comentarii / raspunsuri: 1 |

Autor: Ank@ Data: 01-02-2010, ora 14:56 |  Raporteaza continut inadecvat
Suntem de varsta apropiata, eu am 42 de ani si de 4 ani sunt diagnosticata cu aceasta boala care imi da o stare de ameteala si rau, indeosebi la caldura ridicata.
Problema este ca in urma nenumaratelor intrebari, la fel cum le pui si tu, am ramas fara vreun raspuns pertinent.
Eu aveam cefalee indeosebi in zilele cu presiune foarte joasa, pana la senzatia de voma. Dupa nenumarate controale, inclusiv la neurologie, am ajuns la endocrinolog, care mi-a dat sa fac setul esential de analize tiroidiene. Din toate, singurul care a iesit in valori uriase, a fost ATPO-ul. Valorile corecte erau intre 0-12, eu avand 126. Dupa un an de Novotyral, am repetat analiza, iesindu-mi 172. Dr. mi-a prescris atunci Euthyrox 100 mg/zilnic, pe care l-am luat cu sfiintenie timp de un an, apoi am repetat analizele. Valoarea a fost 36, deci muult mai buna. Dupa cca 3 ani de tratament continuu, in luna sept., mi-au aparut palpitatii(aceasta a fost denumirea data de dr!), insa nu la inima, ci la nivelul gatului. Am facut EKG de 2-3 ori si nu a iesit nimic. Am intrerupt tratamentul pana la mijlocul lunii ianuarie, cand am refacut analiza ATPO, valoarea acesteia fiind 156, intervalul corect de aceasta data fiind mai mare, intre 0 si 36. Am observat ca de fiecare data cand ma consum nervos sau cand sunt obosita, acestea isi fac aparitia. De cca o saptamana am inceput sa iau Aspacardin si am observat ca ma simt mai bine. Am citit sute de articole pe net, descopar ca asocierea acestei boli este legata de carenta de magneziu in principal, cat si de calciu.
Doamna Anca Cornea preciza ca mare parte din boli sunt cauzate de aciditatea crescuta, provocand aparitia toxinelor in corp, prin urmare ar trebui facuta o dezintoxicare. Ph-ul urinei este 5, densitatea 1025, analiza facuta in iunie2009. De aici deduc ca este vorba de o aciditate crescuta, cauzata de un regim alimentare necorespunzator.
Daca cineva dintre dumneavoastra imi poate da vreun sfat pertinent, ii multumesc anticipat.

ADAUGA COMENTARIU

Pentru a putea adauga un raspuns / comentariu trebuie sa va logati
(formularul din dreapta sus)
Daca nu aveti cont , inregistrati-va de aici

Publicitate:

Logare membri:

Utilizator:
Parola:
Am uitat parola!
Prima data? Inregistreaza-te!

Statistici forum:

Utilizatori inscrisi: 82619
Ultimul utilizator: sexmachine
Total mesaje: 177078
Ultimul mesaj: 03-09-2010
64 useri inregistrati;
3931 vizitatori neinregistrati;

Detalii
Servicii complete de tomografie computerizata specializata, radiologie generala, dentara si ecografie.
PROGRAMARI: 0248 216 116; 0722 235 207 - PITESTI
Inapoi Inainte
Detalii
Cel mai comod si eficient mod de a trata sinuzita si de a inlatura disconfortul produs de aceasta.
680 RON
BENTRIS PLUS
Inapoi Inainte
Citeste mai multe
Cauta pe ROmedic:
Cauta in articolele de medicina Cauta pe forumul medical ROmedic Cauta termen medical in dictionar Cauta medicament

Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicali
Cauta in articole

Cauta articole dupa anumite cuvinte cheie.
Forum de medicina si sanatate Cauta pe Forumul ROmedic
Cauta in cele peste 3000 topice de pe forum
Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicaliCauta in Dictionarul medical
Nu intelegi un termen medical? Cauta-l in dictionar.
Medicamente - indicatii, contraindicatii, administrareCauta Medicament
Cauta medicamente dupa denumire sau dupa afectiunea in care sunt indicate.
Dupa denumire: sau
Dupa indicatii: