Calculi renali?! | Forumul Medical ROmedic

Calculi renali?!

20-04-2007
anonimus
Nu este medic/terapeut
anonimus
In urma unei crize puternice (am avut si altele dar mi s-a spus ca ar fi din cauza frigului- colici abdominale) am fost dus de urgenta la spital, unde mi s-a spus initial ca as avea microlitiaza renala, iar dupa 12 ore mi s-a spus ca am piatra. M-au trimis la Tg. Mures unde mi s-a spus ca piatra a pornit pe canal, dar nu se vede la eco. Am fost lasat acasa pentru a o elimina natural dar inca nu am reusit (dupa 7 zile). Crize nu am mai avut si nu stiu ce tratament sa urmez. Specialistul nu mi-a spus decat sa beau multe lichide (fara exceptii) dar medicul de familie mi-a interzis (pe cat posibil) carnea, ciocolata, apa minerala si sucurile.
Dupa care sa ma iau si ce tratament sa urmez???
3 comentarii
0
20-04-2007, ora 00:00
iubita2k25
Nu este medic/terapeut
iubita2k25
buna.acum 2 ani m-am confruntat si eu cu problema calculilor renali.si din cate stiu eu, in cazul litiazei renale, este necesar sa se face o investigatie numita UROGRAFIE, care evidentiaza piatra.problema este ca o posibila ecografie viitoare ar putea sa miste piatra iar durerile sa reapara.lipsa durerilor arata faptul ca piatra s-a blocat ceea ce inseamna ca esti predispus la o serie de infectii urinare.lichidele sunt esentiala pentru a elimina piatra. mdicul de familie ti-a interzis anumite alimente tocmai pentru ca nu se cunoaste care ar putea fi natura pietrei, adica ce anume a determinat formarea ei, caci si litiaza renala este de mai multe feluri. in mod normal, o analiza a urinei corect facuta ar fi putut sa detremine cauza formarii acestor pietre.medicii ar fi trebuit sa pteze pentru internare si investigatii si evident pentru a incerca sa te ajute sa elimini piatra. in acest caz poti sa te adresezi unui urolog care va gasi solutia optima ca sa scapi de piatra, caci pe langa durerile infernale, poate provoca o serie de complicatii de genul infectiilor.
0
21-04-2007, ora 00:00
adelaide
Nu este medic/terapeut
adelaide
Buna! In urma cu 2 saptamani si sotul meu a avut aceeasi problema ca si tine. Acum sa-ti spun ce i-a recomandat lui doctorul. A baut zilnic 1, 5 l de ceai facut din urmatoarele ceaiuri :cozi de cirese, matase de borumb, sanziene, lavanda, coada calului si troscot. Am pus cate o lingurita din fiecare si i-am facut zilnic cate 1, 5l, pe care l-a baut neindulcit. Nu este prea placut, dar merita. In afara de acest ceai a mai baut si cate un litru de suc facut cu apa plata, lamaie si zahar, sau miere, ce preferi, pentru ca si lamaia este foarte buna pentru aceasta problema si daca vrei poti sa pui in acel suc si zeama de la o portocala. Ca tratament a luat cate 5 picaturi de Rowatinex, pus pe o jumatate de lingurita de zahar, cu o jumatate de ora inainte de masa, de 3 ori pe zi. Aceste picaturi nu stiu daca ar trebui sa le iei fara sa-ti spuna medicul tau, dar acel ceai si suc de care ti-am spus, te rog sa le incerci si te asigur ca te vor ajuta foarte mult. Sotul meu vreo 3 zile a avut dureri groaznice si ziua si noaptea si acum se simte foarte bine, dar continua sa bea multe lichide, pentru ca astea ajuta cel mai mult in toate problemele legate de rinichi. Multa sanatate!
0
22-04-2007, ora 00:00
hutanu
Nu este medic/terapeut
hutanu
si eu am un calcul renal de 15 mm si unul din rinichi este blocat...
Va rog frumos sa mi spuna cineva daca stie cat timp pot sta cu un rinichi blocat fara riscul de a l pierde de tot.Va mai rog sa mi spune ti ce alimente pot consuma fara sa mi agravez situatia.VA MULTUMESC SI VA DORESC SANATATE...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: