Calcifiere usoara la prostata | Forumul Medical ROmedic

Calcifiere usoara la prostata

21-06-2012
Gladiatoru23
Nu este medic/terapeut
Gladiatoru23
Buna ziua! As vrea si eu o parere despre o problema, pe care mi-a fost descoperita intamplator. In urma unei ecografii pe care am facut-o la glanda tiroida, dr. ecograf mi-a facut suplimentar si ecografie la bila, rinichi, respectiv, prostata. La prostata mi-a spus ca este putin calcifiata. Am inteles din auzite ca nu sunt remedii sau tratament pentru aceasta problema. Mai mult decat atat am inteles ca se face un test la sange care se nemeste SPA, si daca nu ma incadrez in aceste valori, este si mai naspa. Vreau din suflet daca se poate o parere si daca exista ceva remedii sau tratament naturist la aceasta problema. Sunt putin speriat ca am inteles ca mai tarziu pot sa fac cancer de prostata de la aceasta calcifiere, si ca se face anual testul pentru depistatrea markerilor tumorali. Adica daca se poate sa aflu mult mai multe detalii deespre, ce si cum se poate trata, daca se poate si mai exact ce se poate face pentru a preveni. Multumesc din suflet pentru sprijinul acordat.
Cu aleasa consideratie!
4 comentarii
1
13-07-2012, ora 17:02
verner
Nu este medic/terapeut
verner
Am 47. De aproape un an mi-am descoperit si eu o calcificare a prostatei. La mine din pacate simptomele sunt foarte suparatoare. Am un discomfort aproape insuportabil in penis cu o zvacnire lenta care creste in intensitate de la baza spre varful penisului. Se repeta la 5 - 10 secunde. Este ceva intre durere, mancarime, caldura de genul celei pe care ti-o da o atingere cu ardei iute in zone sensibile ale pielii. Si pe langa asta o senzatie permanenta de nevoie de urinare sau senzatie de prezenta a unui corp strain la baza penisului. Bineinteles ca degeaba vreau sa urinez, pt ca nu vine aproape nimic. Activitatea sexuala nu mi-a fost afectata, aceasta mentinandu-se la o medie de 2 ori pe saptamana. Oricum la varsta asta cred ca este normal.

As vrea sa stiu daca mai are cineva astfel de simptome si ce masuri se pot lua pentru evitarea lor. Multumesc.
0
13-07-2012, ora 18:38
verner
Nu este medic/terapeut
verner
Revin cu o completare.

Foarte ciudat la simptomele mele, este faptul ca iritatia se manifesta doar pe jumatatea din dreapta a penisului, si radiaza uneori si spre rect, tot numai pe dreapta, si este insotita de senzatie de corp strain in uretra. Acuma, tinand cont ca la ecograf calcifierea imi apare pe mijlocul prostatei, pe traseul uretrei, este foarte ciudat ca discomfortul apare doar pe laterala dreapta a uretrei.

Pe de alta parte, daca aceste simptome nu sunt provocate de calcificarea din prostata, atunci mi-am pus intrebarea, cine le provoaca?

Cu ceva vreme in urma am aflat ca unele simptome referitoare la anumite boli, inclusiv cele acuzate de mine, pot sa-si aiba sursa in coloana vertebrala, pe traseul nervilor corespondenti care sunt pensati de vertebre degenerate. In cazul meu vertebra Lombara L4.

Accesati link-ul de mai jos si apoi plimbati cursorul Mouse-ului peste fiecare vertebra si aveti in stanga descrierea zonei controlate si simptomele cauzate de nervul ciupit intre vertebre.

http://www.chiroone.net/why_chiropractic/interactive-spine.html

Remediul consta in gimnastica coloanei.
Cautati pe internet "Scoala spatelui" si "Exercitii Williams" pentru toate cele 3 zone ale coloanei: C-cervicala, T-toracala, L-lombara. Aceste exercitii nu strica niciodata, deci voi incerca si remediul prin gimnascica coloanei.

Astept si alte pareri. Sanatate tuturor!
0
15-02-2016, ora 08:35
georgian7
Nu este medic/terapeut
georgian7
Am calcifieri la prostata ! Miam facut PSA, spermocultura, toate sunt in buna regula ! Intrebarea mea este : se poate face cancer din asta ? Ce trebuie sa fac? Ce sa evit ? Nu pot sa iau antiinflamatorii iar in cazul acesta ce se foloseste?
0
24-07-2023, ora 12:56
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Buna ziua !
Calcinatele la prostata pot fi consecinta dupa o inflamatie la prostata sau dupa o perioada lunga de abstenenta sexuala !
Nu are nici o legatura directa calcinatul la prostata si cancerul de prostata ; plus la toate virsta la care facem obligator PSA si excluderea oncopatologiei de prostata, este 40 ani si mai mult...
Cel mai importanta este sa intelegeti, ca fiecare pacient trebuie abordat individual si ca raspunsuri pentru toti si rezolvari pe google nu sunt eficiente.

Un barbat cu o frica de a face cancer sau cu semne clinice respective, merge la urolog, face investigatii si obtine un rezultat care este caracteristic doar pentru el !!!

SANATATE SI SUCCESE !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
  •