Caderea parului

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Mi se intampla ceva ciudat rau si nu gasesc o explicatie!!!
De cand am intrat la facultate si am stat cu un tip in camera care avea probleme cu parul imi cade parul foarte tare. s-a rarit foarte tare. Nu imi vine sa cred, aveam un par superb si de invidiat!! Tipul asta avea probleme cu parul. Facea niste coji la radacina siun fel de cosi la radacina patului. Ca urmare ii cadea parul. A ceea ce era mai important este ca avea o mancarime ingrozitoare, se scarpina in cap f des. In doi ani a chelit aproape de tot. Cand il intrebam spunea ca tatal lui este chel si pp ca etse ereditar. Nu am bagat in semaa. Dar mai apoi am vazut ca incep sa am si eu aceleasi simptome. Era o senzatie ciudata de mancarime la nivelul pielii capului, o mancarime care ducea spre usturime, n fel de brobonele de sebuum, in timp firul cadea cu tot cu ele. Am cerut sfaturi de peste tot, am urmat zeci de tratamente cu tot felul de prostii, ca in final disperat m-am tuns chel si am ajuns la medic. Un medic care lumea spunea c a este foarte bun. Aici mi s-a zis asa pe un ton foarte calm. E cauza genetica. La barbati androgenia difuza este foarte intalnita. Da. nu stim ce sa-ti spunem. Exista tratamente, vom incerca ceva, mi-a dat ceva cu alopexy, care a tinut cat am facut tratamentul si nu mai cadea chiar asa de tare. insa dupa ce am terminat tratamentu a inceput din nou calvarul. Mi-a zis ca e din cauza stresului. Eu nu cred asta. E ceva vreo bouala, vreo ciuperca ceva. A. am uitat sa sun ca foarte multi colegi din caminu unde stau la facultate au aceleasi probleme. Toti doctorii spun acelasi lucru. Vreti va rog sa-mi dati o idee un sfat. Sunt disperat si nu sunt singurul, nu-mi vine sa cred ce se intampla, e ca un cosmar.
5 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Raspunsul D-nei Conf Dr Anca Zbranca, medic specialist dermato-venerologie, colaborator ROmedic
-
Se pare ca sunt amestecate doua diagnostice, acela de "Alopecie difuza androgina " cu cel de "dermita seboreica".Ambele trebuiesc tratate de catre medicul dermatolog, obligator dupa efectuarea citorva investigati de laborator.Un examen micologic, un bilant biologic.Alopecia androgina poate beneficia atit de medicamente pe cale orala cit si cu aplicatie locala care opresc caderea stimuleaza cresterea parului.Ele nu pot fi eliberate fara retea.Pentru dermita seboreica, daca este cazul se prescriu si antimicotice si antiseboreice si keratolitice.Din nefericire nu pot da sfaturi in scris deoarece nu cunosc exact pacientul.E important insa sa stie ca miile de produse cosmetice "gen sampon pentru caderea parului si "solutii in fiole contra caderii parului"care se gasesc prin parfumerii sau raioane de cosmetice NU AJUTA !
0
29-05-2008, ora 00:00
loredana20
Nu este medic/terapeut
loredana20
Eu si cu prietenul meu ne confruntam cu o problema destul de deosebita, si as vrea sa va cer un sfat in legatura cu acest lucru.
Prietenul meu are 33 de ani, si de la varsta de 23 a observat o usoara cadere a parului care s-a accentuat pe parcursul a 10 ani, ajungand astfel sa ramana fara par in partea de sus a capului. A suferit o interventie chirurgicala de implant de par in Budapesta in februarie anul acesta insa nu a reusit sa acopere toata acea bucata fara par, numai o parte, o noua operatie fiindu-i permisa abia peste un an. De un an jumate a observat ca pielea capului i se ingrasa foarte tare, problema cu care pana atunci nu se confrunta, dimpotriva, avea pielea uscata. Am dori sa va intrebam pe dumneavoastra ce e de facut in acest caz, cu ce am putea trata acest exces de sebum deoarece e o problema destul de neplacuta pentru el, cu atat mai mult cu cat inainte nu a avut acest gen de probleme.
Va multumesc din suflet si astept raspunsul dumneavoastra.
0
01-06-2008, ora 00:00
loredana20
Nu este medic/terapeut
loredana20
Am primit un e-mail cum ca mi-ati fi raspuns la comentariu insa mie nu imi apare absolut nimic.
Daca intr-adevar ati raspuns, atunci va rog din suflet daca puteti sa il postati inca o data deoarece nu imi arata nimic.
In cazul in care nu ati raspuns, atunci va rog daca puteti sa imi raspundeti.
Va multumesc
0
16-07-2009, ora 12:11
catalliin
Nu este medic/terapeut
catalliin
mai baieti va spun din experienta proprie ca singurele solutii care impotriva calvitiei si pt regenerarea partial(acolo unde mai exista firicele de par ) sunt MINOXIDIL(solutie de uz extern cu concentratie maxima de 0, 5mg) si AVODART(medicament pt uz intern).FOLOSITI IN ACELASI TIMP ACESTE DOUA PRODUSE, INSA CITITI CU MARE ATENTIE ISI RESPECTATI NDICATILE DE PE PROSPECTELE ACESTORA, efectul se va observa dupa cel putin 2-3 luni dar de recomandat sa se foloseasca 6 luni, dupa care faci paute de alte citeva luni si iar revii...DE MENTIONAT CA LA AVODART ARESI ECFECTE SECUNDARE RESPECTIV IPOTENTA PARTIALA SI TEMPORARA CARE SE FACE SIMTITA IN PRIMELE 2 SAPTAMINI DE TRETEMENT DUPA CARE INCEPE SA DISPARA TREPTATIAR DUPA TERMINAREA TRATAMENTULI LA 3-4 LUNI DISPARE COMPLET ACEST EFECT NEDORIT DACA ESTI TINAR FARA VICII SI FARA ALTE PROBLEME SEXUALE POTI STA LINISTIT CA NU VEI RAMINE CUN ACESTE EFECTE SECUNDARE CITITI SI RESPECTATI CEEA CE SCRIE IN PROSPECT IN REST MULTA BAFTA SI RETINETI SUNT SINGURELE MEDICAMENTE EFICIENTE PT PROBLEMA NOASTRA MASCULINA CU CADEREA PARULUI VA SPUN DIN EXPERIENTA PROPRIE
0
04-03-2015, ora 10:14
cornelyacos
Nu este medic/terapeut
cornelyacos
Caderea parului are foarte multe cauze, cele mai multe dintre ele fiind de natura bilogica. Existenta unor deficiente de vitamine sau proteine din corp pot sa genereze o cadere a parului, dar mai sunt si celelalte cauze de natura psihica. Unele traume suferite sau stresul spre exemplu.
Din fericire exista acum tot felul de remedii de la pastile la sampoane care pot opri caderea parului sau care chiar pot sa ajute la regenerarea parului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mătreața
  • Căderea părului
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • Modificările părului în sarcină, post-partum și menopauză
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Oamenii de știință au identificat gena implicată în albirea părului
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  •