Cadere excesiva a parului!Nu gasesc tratament!

17-09-2010
Fireflie
Nu este medic/terapeut
Fireflie
De aproximativ 4 ani imi cade parul.Acum vreo 2 ani am mers la dermatolog care mi-a dat sa fac o serie de analize.Toate au iesit foarte bune si doamna doctor mi-a zis ca parul o sa se opreasca din cazut.Dar nu s-a oprit.Am incercat tot ce se putea: tratamente naturiste (masti cu ou, miere, otet, ulei de ricin), sampoane care promiteau marea cu sarea ( sampoane impotriva caderii parului), tratemente de la fermacie (cu ulei de ricin-timp de 3 luni).m-am spalat pe cap cu sapun de casa, am luat multe vitamine.Am incercat chiar si un tratament cu ulei de ricin+ petrol+ alcool (timp de 4 luni).Nu am observat nicio ameliorare, din contra parul cadea din ce in ce mai tare.
Am mers si la endocrinolog, am facut ecografie la tiroida (care a iesit foarte buna), am facut analize (din nou) si Testosteronul si TSH-ul mi-au iesit normale.
Sincer, sunt disperata!Nu mai stiu ce analize sa mai fac, ce tratamente sa mai iau!As vrea va rog sfatul unei persoane care a trecut prin ce am trecut eu sau a unui doctor care mi-ar putea recomanda niste tratamente care sa functioneze!
Multumesc anticipat!
19 comentarii
0
17-09-2010, ora 20:53
unombun
Nu este medic/terapeut
unombun
Foloseste sampon cu extract de propolis, il gasesti la farmaciile naturiste, ultima data costa 11 Ron si este foarte bun.Eu am folosit si altele foarte scumpe de peste 50 RON flaconul de 250 gr dar degeaba...tot imi cadea...dar dupa asta a incetat sa-mi mai cada, si ma tund scurt mereu.
0
18-09-2010, ora 18:05
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
O ecografie de ovare ati facut?
Calcemia, sideremia, sunt in limite normale?
0
18-09-2010, ora 19:08
Fireflie
Nu este medic/terapeut
Fireflie
Nu am facut ecografie la ovare.Calcemia, sideremia sunt in limitele normale.Nu am lipsa de vitamine.Toate analizele au iesit normale.
0
03-10-2010, ora 15:21
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar trebui sa faceti si o ecografie de ovare pentru a vedea daca nu aveti ovare polichistice.
0
04-10-2010, ora 19:30
roxana2002
Nu este medic/terapeut
roxana2002
Mai jos un remediu general pt. femei de la Hildegard von Bingen:

Boli de păr şi pielea capului
Caderea părului la femei, mătreaţă, păr stricat (numai la femei)
Cenuşă de lemn de prun, apa

"Fă cenuşă din scoarţă de prun şi din frunzele prunului fi amestec-o cu apă. Şi când ai mătreaţă sau părul se ofileste, spală-l des cu acest lichid şi părul va deveni frumos şi sănătos şi multe fire de păr sănătoase vor creşte". Această reţetă este numai pentru femei, vezi reţeta urmatoare pentru barbaţi.

Sursa: ---*

(*modificat de admin)
0
10-10-2010, ora 16:26
Andreea1993
Nu este medic/terapeut
Andreea1993
buna ziua!Am 17 ani si am acceasi problema cu parul.Mi-am fct analizele si nu am lipsa de vitamine, dar am fct sh ecografie si intradevar am ovare polichistice dar care nu se maresc.Ati putea sa imi spuneti ce legatura are?Multumesc.
0
17-10-2010, ora 18:14
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
E mai mult de explicat, asa ca va sfatuiesc sa mergeti la un consult dermatologic unde veti primi toate raspunsurile.
0
18-01-2011, ora 12:29
oana85
Nu este medic/terapeut
oana85
Buna ziua. Si eu ma confrunt cu aceeasi problema: imi cade parul foarte mult, nu il mai vopsesc de 2 ani, iar firul a devenit foarte subtire si fin. Il ingrijesc mult, cu produse naturale, dar nu pare sa se recupereze. Am ovare polichistice si probleme hormonale (testosteron) si am facut tratamente cu Diane 35 timp de 2 ani si jumatate, dar nu au avut nici un efect asupra parului, ci m-am ingrasat 20 de kilograme... Medicul mi-a prescris Androcur combinat cu Diane 35 (3 pastile pe zi timp de 2 ani), dar nu le-am luat din cauza kilogramelor. Mentionez ca inainte de tratament aveam 46 de kilograme, iar acum am 70.
Ultima data cand am fost la medic, in luna septembrie, mi s-a spus ca nu exista nici un tratament in cazul meu si ca ar trebui sa ma epilez cu laser... In ceea ce priveste podoaba capilara nu se poate face nimic. Ma puteti ajuta cu vreun sfat?
Multumesc anticipat.
0
05-02-2011, ora 19:36
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Cred ca in general, parul lung care mai mult decat cel tuns scurt..Ideea cu samponul de propolis e foarte buna si cu orice produse naturiste in general
Eu vreau sa incerc acum un tratament cu Revalid sau Nizoral..Nu imi cade mult, dar totusi..ramane ceva pe perie
0
14-05-2015, ora 10:16
camilla1
Nu este medic/terapeut
camilla1
Caderea parului e mai frecventa la populatia barbateasca. Apare de regula la varste mai inaintate din cauza lipsei anumitor vitamine si minerale.
0
22-05-2015, ora 12:17
cristina maria dima
Nu este medic/terapeut
cristina maria dima
Pt caderea parului se ia seleniu si zinc impreuna! Cu siguranta parul va inceta sa cada! Va garantez!
0
17-09-2015, ora 10:00
vendis
Nu este medic/terapeut
vendis
Pentru oprirea caderii parului poti folosi Revalid sau Follixin. Apoi grija mare la alimentatie, fa mult sport si nu te mai stresa.
0
06-10-2015, ora 16:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Chel Stop de la Hofigal.
0
11-11-2015, ora 11:43
camilla1
Nu este medic/terapeut
camilla1
Asa este. Zincul este excelent in astfel de cazuri.
0
21-08-2016, ora 18:04
Medril
Nu este medic/terapeut
Medril
Ce se intampla daca folosesti uscatorul de par timp de 4 ani dupa fiecare spalare, de 4-5 ori pe saptamana? Perioada (2012-2016)

L-am folosit eu si sunt baiat. Parul l-am avut maxim 10 cm lungime. De vreo doi ani ( in 2014 ) am constatat ca mi se cam rareste, iar cand ma uitam in chiuveta dupa ce ma uscam in fata oglinzii, vedeam cateva fire de par (undeva la 20 in total). Apoi, incet, incet, in 2015 mi s-a rarit considerabil, cand trageam usor de par sa vad situatia, ramaneam cu 5 fire in mana, insa n-am renuntat la foehn. Am inceput tratament cu Alpecin C1 in octombrie 2015 + am inceput sa iau zilnic multivitamine efervescente de la Doppel Herz. Dupa cam o luna jumatate, caderea s-a ameliorat. Tot n-am renuntat la foehn. Din noiembrie 2015 nu a mai cazut asa rau. Insa cadea, usor, usor. In mai anul acesta (2016) am inceput tratament cu Vichy Aminexil Pro si concomitent am renuntat la uscator dupa ce, surpriza, parul era mai rar in zonele unde insistam cu foehnul si anume: partea staga de langa crestet ( pentru ca eu de acolo il uscam spre partea dreapta ). Ce observ acum, in august, e ca in partea aia nu prea s-a indesit ( sunt doar 3 luni de atunci ), in schimb parul a capatat o mai mare stare de sanatate pentru ca era si foarte degradat. Am uitat sa precizez ca tot in 2014 m-am apucat de fumat, iar acum 5 saptamani m-am lasat, sa vad daca e si asta o cauza a caderii parului. Tot acum 5 saptamani am inceput sa iau si vitamine speciale pentru par, tot de la Doppel Herz. Acum, sincer, testez in fiecare zi parul prin scuturare asupra lavoarului, scuturare destul de dura si nu cad decat 2 fire ( doua, la propriu ).

Intrebare mele sunt: 1. Cand, ce perioada si daca se va regenera in partea aceea stanga de care vorbeam si 2. Care este sau a fost, sper, cauza, cauzele principale pentru situatia in care inca trec, cat de cat.
0
22-08-2016, ora 07:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sapun lichid vegetal + Chelstop de la Hofigal, 30 lei amandoua, opresc caderea parului si in timp il fac sa creasca. Nu il mai agresa cu phoenul zilnic. Logic.
Sanatate multa!
0
29-08-2017, ora 14:28
Ioana2394
Nu este medic/terapeut
Ioana2394
Buna ziua, și eu am aceiași problema. Sunt disperata și nu mai știu ce pot face. In urma cu 2 ani am făcut o ECO și nu am primele de chisturi la ovare asta e clar.. dar de câțiva ani îmi tot cade fără întrerupere. Am încercat cu uleiuri și nimic, am încercat cu șamponul de cal a dat mici rezultate. Ideea este ca acum 3 luni am luat hotărârea de a face un mic tratament cu vitamina A și E timp de o luna.. cei drept am rămas surprinsă de rezultat. A oprit căderea parului considerabil și in acea perioada am decis sa nici. U îl mai vopsesc sa îl las sa se degenereze (vopsea ptr par brunet fără amoniac) am fost foarte fericita sa observ ca parul meu căpătase Din nou volum și se simțea și mai des la atingere. Acum o luna după ce am venit din vacanța am zis sa ii bag iar un brunet sa ii redau un Luciu ptr ca se decolorate ff tare de la soare, dar după acea vopsire ușor ușor iar a început sa cada... am zis Aolo Aolo iar cade.. am zis ca este ceva trecător.. dar in momentul asta sunt foarte disperata a început iar sa cada foarte rău. Fac baie îmi cad fire întregi peste 20, ma pieton cade la fel. Efectiv dacă drag de el ușor trag ff multe fire de par parca ar fi parul de la o peruca care nu este bine prins. Am cumpărat o cutie de tablete cu zinc, iar am început un tratament cu vitamina A și E..și voi începe iar cu șampon d cal sau alpecin sau parusan.. nu știu care din ele. Va rog un sfat ceva o alta alternativa.. e clar ca problema este din interior.. Am uitat sa precizez ca am fost și la dermatolog specialist la o clinica privată și mi'a recomandat un șampon dar fără rezultate. Mulțumesc !
0
21-12-2017, ora 02:31
Mimosa
Nu este medic/terapeut
Mimosa
Cand incepe sa ne cada parul ?


1. Atunci cand nu ne place de el fiindca coafeza ne-a tuns sau vopsit prost sau cand ne este uscat sau gras sau cineva face o aluzie urata la parul nostru sau chiar ne blesteama (lasa ca o sa faci si tu chelie ca si mine!).

2. Dupa ce ne-am desparit de cineva care obisnuia sa ne mangaie pe cap datorita mortii sau plecarii (mama, prietena, bunica, unchi, etc)

Daca ne impacam cu cazutul parului sau eliminam suferinta acestea inceteaza sa mai cada.
Daca insa facem o problema din caderea parului atunci ajungem din nou la punctul 1 si incepe sa ne cada din nou sau nu se mai opreste. Caci atunci se face un cerc vicios. Solutia este purtarea unui fes sau tunsul zero si evitatul oglinzilor ceva timp si a ganditului la par. De indata ce a inceput sa creasca din nou cercul vicios e spart si speranta invinge. Asta-i tot legat de par. E ceva pur pshic si nimic legat de hormoni sau alte teorii gresite.
0
19-06-2019, ora 10:19
Rov19
Nu este medic/terapeut
Rov19
Si eu ma confrunt cu aceasi problema, imi cade parul de 2 ani de zile cu perioade lungi in care cade in exces. Am fost la foarte multi dermatologi, am facut analize, am incercat toate tratamentele pe care mi le-au dat si degeaba. Luna aceasta am facut o ecografie a ovarelor si mi s-a spus ca am ovare micropolichistice, urmeaza sa fac si analizele necesare pentru a vedea daca am sindromul ovarelor polichistice. Intrebarea mea este, in cazul acesta, având ovare micropolichistice exista vreun tratament care cel putin sa încetinească aceasta cădere a parului ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  •