CUM SCAP DE GIARDIA

15-09-2010
nicior67
Nu este medic/terapeut
nicior67
AM FOST DESCOPERITA CU GIARDIA. AM LUAT HERMIFLORES, APOI ALBENDAZOL SI ULTERIOR LAMBLIA SI CINA (HEMEOPAT) DAR NU AM SCAPAT DE GIARDIA. CE TRATAMENT IMI RECOMANDATI! AM 13 ANI. VA MULTUMESC!
4 comentarii
0
15-09-2010, ora 22:32
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Lambliaza (sau giardioza, cum preferaţi) merita tratată dacă şi numai dacă este o boală adevărată pentru dv sau pentru un colocatar şi nu o simplă infecţie, adică rezultatul unui buletin de laborator.
În continuare dezvolt în ideea că aveţi şi semne de boală:

Prescrierea de lamblia si Cina ar putea sugera posibilitatea (dar nu şi certitudinea) unui consult homeopatic mai superficial, iar insuccesul dupa Albendazol sugereaza reinfecţie (focar). Pe de altă parte, cura de Albendazol este riscant a se repeta la intervale prea scurte.
Avand in vedere aceste observaţii adoptaţi următoarele măsuri:
Luati tinctura de propolis in doza de 12 picaturi in putina apa, o data pe zi, preferabil dimineata pe nemancate, timp de 2 saptamani pe luna, timp de 3 luni consecutiv.

In paralel adoptati masuri drastice de igiena si epidemiologie, avand in vedere calea de transmitere a acestei boli, care este fecal-orala. Astfel:
-toţi cei cu care locuiţi împreună să îşi facă un test de Giardia.
-comunicaţi cabinetului şcolar caz de Giardia spre luarea măsurilor care se impun.
-fiecare persoana din casa trebuie sa aiba propriul prosop, aşezat fiecare pe stativul lui, astfel încât să nu se atingă. Prosoapele se schimbă des şi se dezinfectează prin oricare din următarele 3 procedee: fierbere, clor sau fier de călcat.
-fiecare persoană trebuie să se spele pe mâini după folosirea toaletei, după intrarea din exterior în casă şi înainte de masă, timpul de contact cu soluţia de săpun fiind de cel puţin 10 secunde.
-se dezinfectează cu soluţie dezinfectantă (de departe cea mai ieftina fiind cloramina in doza de cel putin 5 tablete la litrul de apa calduta): WC-ul, capacul lui si manerul care actioneaza apa dupa defecare si albia dupa dus.
0
27-10-2010, ora 17:06
andreeat69
Nu este medic/terapeut
andreeat69
Am suferit si eu de giardia vreme de 2 ani. Am depistat tarziu cauza durerilor de cap si a lipsei poftei de mancare. Am tot presupus ca este oboseala si stres. In fine, cand am obtinut diagnosticul corect, am folosit, la indicatia medicului de familie, produsul Nikvorm, un sirop cu mod de administrare foarte usor, doar doua zile. Prima zi, cate 30 ml dimineata si 30 ml seara, apoi pauza o saptamana si am repetat din nou inca 1 zi, in acelasi mod. Eu am scapat din prima, de aceea ti-l recomand si tie. Poti citi multe informatii despre el pe diferite site-uri, in plus am retinut ca lumea nu e dezamagita de produs. Mult noroc!
0
24-11-2010, ora 11:15
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
andreea69, alte simptome nu ati mai avut?diaree si crampe abdominale?
0
24-11-2010, ora 13:26
Alice-bv
Nu este medic/terapeut
Alice-bv
Am avut giardia si-am urmat "n" tratamente fara niciun rezultat.intr-o zi, am citit in revista "Formula AS" urmatorul remediu: cumparati de la farmacie tinctura de propolis 30% si luati inainte de fiecare masa un numar de picaturi calculate in functie de greutatea dvs: respectiv jumatate din numarul de kilograme pe care il aveti.exemplu: eu am 60 kg si am luat cate 30 de picaturi).picaturile e bine sa le puneti pe putin miez de paine(pt ca in apa precipita).faceti o cura de 3 saptamani si repetati analiza.chiar daca giardia a disparut, e bine sa mai repetati cura inca de vreo doua ori in lunile care urmeaza.
La mine a dat rezultat din prima luna si n-a mai recidivat niciodata(si sunt peste 10 ani de-atunci).
Va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici