CT torace si abdomen

18-11-2013
marina2
Nu este medic/terapeut
marina2
In urma unui CT am primit urmatorul rezultat: TORACE- Tirioda aspect CT in limite normale. Fara leziuni evolutive pleuro-pulmonare. Trahee si bronsii libere. Mici bule de emfizem centrolobular la nivelul lobilor superiori. Absenta ADP mediastinale si axilare cu caracter patologic. ABDOMEN - Ficat cu dimensiuni crescute( LDH=185 mm, LHS=100 mm), steatozic, neomogen, fara leziuni focale. Colecist fara calculi radioopaci. VP=14mm, permeabila. CBP, CBIH-nedilatate. Absenta lichidului liber peritoneal.
Am 50 ani, si o tuse (fara febra) cu expectoratie de aprox. 4 ani. Cu 2 ani in urma am facut radiografie la plamani si nu s-a observat nimic, spirometria normala, alte investigatii la gastro si OPL dar nu s-a gasit cauza tusei. Acum medicul de la interne mi-a recomandat CT insa este in concediu si pana se intoarce am mers la medicul de familie cu rezultatul si mi-aprescris cefuroxinum 7 zile, teofilina si singulair. Nu inteleg ce boli rezulta conf. acestui CT si daca este cazul sa mai fac alte investigatii. Bronsii libere inseamna ca nu sunt inflamate? Daca am astm bronsic nu ar fi indicat sa fac si teste pentru alergie sau poate fi de alta natura si nu are legatura cu alergia? Poate fi tusea de la bule de emfizem, tratamentul scris este potrivit ? Multumesc mult pentru orice lamuriri.
2 comentarii
0
19-11-2013, ora 09:19
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Draga Doamna, sunteti sanatoasa tun dupa CT, cred ca este vorba de un reflux gastic, consultati un medic enterolog.
Sanatate..
0
20-11-2013, ora 08:32
marina2
Nu este medic/terapeut
marina2
Multumesc, am fost la gastro, am facut si endoscopie si nu este reflux, de asemeni am fost si la cardiologie dar nu sunt probleme, totusi tusesc si expectorez in continuare desi am deja 6 zile de tratament cu antibioticul, singulair si teofilina prescrise.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: