Crize de spasmofilie

22-10-2008
mika_miha2001
Nu este medic/terapeut
mika_miha2001
Multumesc pentru raspunsul despre boli genetice.Am o mica nelamurire "ce este pasmofilia si care sunt cauzele ei?"am fost acum un 1 si ceva la un control si mi s-a spus ca am pasmofilie si ca trebuie sa fac tratament cu calciu, dar nu mi s-a spus defapt din ce cauza am asa ceva si defapt cum s-a ajuns la aceasta boala."Vreau doar sa imi spuneti cum se manifesta, cat de grava este si din ce cauza mi s-a pus acest diagnostic?"pentru ca analize nu mi s-au facut iar diagnosticul mi s-a pus din simtomele care le-am avut iar doctora a fost convisa ca este pasmofilie.Am citit despre aceasta boala si am inteles ca defapt aceasta boala apare in lipsa calciului si a magneziului sub limita, dar as vrea mai multe detalii despre aceasta boala cum am specificat mai sus.Ma simt mult mai bine acum, nu mai am probleme dar totusi as vrea sa stiu si o alta opinie.Crize nu mai am, dar am mai ramas doar cu niste mici ameteli, as vrea sa ma lamuriti.Nu am fost la alti doctori pentru ca fiecare are fel si fel de raspunsuri si opinii, totusi as vrea sa aud opinia dumneavoastra.multumesc!
2 comentarii
0
22-10-2008, ora 12:34
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Spasmofilie asa se zice, n-ai inteles tu bine.
Si asa e, se manifesta prin crize( ameteli, batai de inima neregulate, nod in gat, tremurat al corpului, lesin, transpiratii etc) datorate lipsei de calciu si de magneziu in organism.
Eu am facut calciu injectabil intravenos 10 zile cate o fiola de calciu cu B1, B6, B12 pe zi. M-am simtit in putere si cu mai multa forta, nu ajunsesem la crize, la mine era din cauza stresului prelungit si oboseala.
In continuare am luat, iau si acum Magne B6, calciu lactic sau Vitamax c-am odata la 3-4 luni depinse de cat sunt de obosita. Imi fac foarte bine.
Poti sa intrebi medicul de familie si sa iei si tu.
Te pup,
Aliss
0
22-10-2008, ora 12:34
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
spasmofilia este dată de lispa de calciu. în momentul scăderii calciului sub o anumită valoare, se produc fenomene precum contracţii musculare violente, se contractă şi rămân aşa degetele de la mâini, limba este amorţită, sunt mici spasme musculare cum ar fi al pleoapelor, obrajilor. eventual probleme de respiraţie, vomă etc. trebuie luat calciu şi în momentul unei crize se recomandă şi tratament non-medical de genul respirat într-o pungă de hârtie- acest lucru va reeechlibra calciul din sânge şi opreşte criza. nu e gravă şi e tratabilă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: