Contraceptivele Yaz si efectele adverse

03-11-2009
ioana-ana
Nu este medic/terapeut
ioana-ana
Buna tutoror,
in 28 septembrie am mers la medic si mi-a recomandat contracptivele YAZ, am inceput sa le beau din prima zi a ciclului menstrual cu regularitate la aceiasi ora. Am inceput sa am efecte adverse prcum dureri de cap, dureri de sini, medicu mia zis sa continuu sa le beau pina cind organismul meu se adapteaza. Azi sint la ultima pastila alba si inca ciclu nu mia venit, nu pot intelege de ce, pentriu ca in prospect scrie ca menstra tre sa apara la a 24 paslia de culoare roz. Am facut test de sarcina si a iesit negativ. Sint ingrijorata. Ce ar putea fi ? Va multumesc din suflet.
8 comentarii
0
04-11-2009, ora 02:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Asemenea probleme apar frecvent, mai ales la inceputul tratamentului hormonal. Totusi, daca durerile de sani persista, este recomandabil sa intrerupeti anticonceptionalele.
0
04-11-2009, ora 10:47
ioana-ana
Nu este medic/terapeut
ioana-ana
Va multumesc mult pentru receptivitate, si sper sa fiu bine.
0
27-11-2009, ora 15:15
apetreianca
Nu este medic/terapeut
apetreianca
am facut greseala sa incet contraceptivele JAZ din a 3 zi a ciclului menstrual nu stiu daca din cauza asta pot avea probleme.sunt foarte ingrijorata.am aproape 4 luni de cand le iau iar ciclu imi vine la 21 pastila roz si se termina in ziua cand incep urmatorul blister.m-am lasat de cafea pt ca am probleme cu inima de cateva saptamani.oare sa fie din cauza contraceptivelor?pana acum nu am vut probleme de la cafea, nu fumez.inainte sa incep sa iau contraceptivele am fost la doctor, am facut un ecograf ovarian si mi sa spus ca am chisturi ovariene. mi-a dat tratamen pt un an de zile cu JAZ ai FLUTASIN (4pastile pe zi).mi-au crescut sanii si ma dor.am observat ca de 2 zile am niste scurgeri de culoare inchisa si ma doare (nu f tare )un pic mai jos de burta dintr-o parte in alta.nu cred ca ar trebui sa-mi vina ciclu pt ca sunt la a 12 a pastiluta.sper ca am putut sa ma fac cat de cat inteleasa.va rog frumos sa-mi raspunde-ti, sunt f ingrijorata.vreau sa stiu ce trebuie sa fac.va multumesc.
0
27-11-2009, ora 19:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu este nici o greseala sa incepeti in ziua a 3-a a ciclului. De asemenea, unele tulburari de "ciclu" sunt frecvent intalnite si considerate normale, nu impun renuntarea la pilule. Durerea in sani, insa, este o reactie adversa importanta, care arata ca o continuare a tratamentului ar putea avea consecinte in viitor, de aceea va sugerez sa opriti tratamentul hormonal la sfarsitul actualei folii. Pentru eventuale chisturi ovariene ar fi bine sa urmati un tratament homeopatic.
0
28-11-2009, ora 15:31
apetreianca
Nu este medic/terapeut
apetreianca
va multumesc frumos ca mi-ati raspuns.vreau sa stiu daca durerea de inima este din cauza contraceptivelor asa mi-a spus cineva, asta ma pune cel mai tare pe ganduri.si e adevarat ca nu pot ramane insarcinata din cauza chisturilor ovariene?va rog daca vreti sa mi spuneti ceva despre tratamentul homeopatic.va multumesc din suflet
0
09-02-2010, ora 12:02
ancaf31
Nu este medic/terapeut
ancaf31
Buna ziua. In luna mai 2009 am nascut un baietel pe care l-am alaptat pana la 8 luni, adica pana in jurul datei de 17 ianuarie 2010. Dupa un control la ginecolog acesta mi-a recomandat sa iau anticonceptionale yaz. Am luat din prima zi de menstra (sangerare) dar sangerarea nu s-a mai oprit dupa 3-4 zile ca de obicei ci am scurgeri in continure desi iau deja de 2 saptamani anticonceptionalele. Este o reactie de acomodare a organismului sau trebuie sa intrerup tratamentul? Precizez ca primul ciclu menstrula l-am avut cad avea bebelusul 4 luni si jumatate. Multumesc.
0
30-04-2010, ora 15:55
all3csa
Nu este medic/terapeut
all3csa
lamuriti-ma si p mine va rog frumos.am inceput sa iau anticoncetionale yaz de 2 zile la recomandarea medicului ginecolog.le-am luat din prima zi de menstruatie sh la aceasi ora.eu as vrea sa stiu daca este posibil sa imi creasca sanii de la ele.deoarece eu am sanii mici si as vrea lucrul asta.care ati mai folosit yaz va rog frumos spuneti-mi si mie ce reactii au avut la voi.
va multumesc
0
21-11-2010, ora 12:32
io cichita
Nu este medic/terapeut
io cichita
buna am o intrebare la dv am inceput sa iau anticonceptionale sub denumirea franceza yazmin dar denumirea romana au aceasi concentratie se numeste yaz nu am pb cu varsaturi sau dureri de cap sau ceva de genul deci nu ma simt rau de ele intr-un cuv pb este ca de la terminarea menstruatiei astept sa imi vina menstruatia cum se spunea regulat dar mia intarziat cu cateva sapatamani bune si nici acum nu mi-a venit tangenete sexuale nu am avut se poate sa foie o dereglare hormonala sau ma rog.si inca ceva este posibil sa ramai insarcinata cu aceste anticonceptonale yaz
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  •