CMV la bebelus... Ajutor!

10-11-2011
v.corina
Nu este medic/terapeut
v.corina
Buna ziu!
am un copil de 8 luni si am dat analiza la CMV si a iesit ca are IGM negativ si IGG pozitiv. Are probleme cu dezvoltarea:nu sta inca, nu se tirie, imi e frica ca nu se va dezvolta. Ficatul este putin marit si sau depistat depuneri de calcar pe creier (nu multe).
Spuneti-mi va rog se poate de tratat aceste urme ale bolii sau este vreun tratament pt ca copilul sa se dezvolte mai departe normal.Ajutati-ma var rog ca nu mai stiu ce sa fac...am nevoie de un sfat.
Va multumesc!!!
6 comentarii
0
12-11-2011, ora 09:04
DocHope
Nu este medic/terapeut
DocHope
Ia-i dat cumva vigantol, vitamina D sau calciu ? Daca da, de acolo se trage.
Trebuie sa mergi la un medic homeopat bun caci in homeopatie exista remedii care regleaza asimilarea calciului in celule, care este problema la astfel de copii. Cu orice alte medicamente acest lucru nu este posibil si vigantolul,
calciu si vitamina D sunt contraindicate ducand la calcifierea creierului si depuneri daunatoare de calciu deoarece
se produce exces de calciu neasimuilabil.
0
12-11-2011, ora 09:44
v.corina
Nu este medic/terapeut
v.corina
Da, am primit decind sa nascut cite o pastia pe zi, aceste au fost indicatiile medicului...am citit insa ca poate sa se formeze de la virusul CMV aceasta fiind caracteristip pt acest virus. Sau unicul motiv e doar ca a primit acest viganatol?
Daca se regleaza asimilarea calciului atunci se va dezvolta copilul mai deprate normal indiferent ca avem CMV?
Mutumesc mult pt raspuns!!!
0
12-11-2011, ora 10:59
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Mai mult ca sigur infectia CMV este cea care a cauzat acele microcalficari in creier- de altfel asa se si manifesta. Faptul ca IgG este cel crescut si IgM nu, sugereaza ca este o infectie din trecut, care a trecut. Ar trebui un consult la un neurolog pediatru, ecografie transfontanelara daca se mai poate si un program de recuperare stabilit de acesti specialisti. Si ramane de vazut in timp cum va evolua copilul.
Nu credeti tot ce auziti pe forumuri, vigantolul se recomanda 2 picaturi pe zi pana la 18 luni, nefiind nevoie de calciu in plus. Daca ati depasit aceasta cantitate pe termen lung, atunci trebuie sa va faceti griji- primul organ afectat in acest caz fiind rinichiul. Daca nu ati dat mai mult, atunci nu e cazul sa va faceti griji.
0
12-11-2011, ora 11:09
v.corina
Nu este medic/terapeut
v.corina
multumesc mult! Exista in general tratamente pt aceasta boala sau vreun medicament? avem pe 2 dec. programare la MRT si vom vedea cite calcificari sunt si de care. Dar pina atunci ce pot sa fac...? poate boala sa progreseze? sau odata ce a trecut nu mai progreseaza? doar trebuie de recuperat?
0
12-11-2011, ora 16:33
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
îmi este foarte greu de spus în acest moment...mai ales când vine vorba despre creier. De progresat nu mai poate fi vorba, pentru că în acest moment boala a trecut, infecţia nu mai este acută
0
14-11-2011, ora 20:24
papushyka
Nu este medic/terapeut
papushyka
Buna ziua, am un bebelus de 7 luni, ii dau vigantol, 2 picaturi /zi, si are intoleranta la lactoza, asadar nu ii dau iaurt, branza de vaci.Dr, mi-a spus sa ii dau calciu 5 ml/zi in toate lunile cu "r".Parca mi se pare prea mult.Dumneavoastra ce spune-ti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  • Ficat mărit - implicații, riscuri, recomandări
  •