CHIRURGIE RECONSTRUCTIVA DUPA OPERATIE ABDOMEN

25-01-2010
RALUCA ABR
Nu este medic/terapeut
RALUCA ABR
Buna ziua,

Am 26 de ani si am suferit la varsta de 10 ani 2 operatii, una de apendicita si imediat dupa, in urma unor complicatii, peritonita.
Tinand cont ca modul in care am fost cusuta nu este unul tocmai plauzibil, de atunci am ramas cu o cicatrice foarte mare, de aproximativ 10 cm lungime si 3 cm latime, pielea ramanand foarte subtire in acea zona. Am discutat cu diversi doctori care mi-au spus ca in conditiile in care as dori sa raman insarcinata, este posibil ca grosimea pielii sa nu permita dezvoltarea sarcinii. Alt doctor mi-a spus ca muschiul nu a fost prins cum trebuie si de aceea nu s-a refacut acea zona, in sensul de a avea grosimea normala a abdomenului.
As vrea sa va cer un sfat orientativ cu privire la operatia pe care ar trebui sa o fac, desigur ca se va stabili cel mai clar in urma unui consult de specialitate.In ce masura credeti ca in urma operatiei s-ar reface tesutul si operatia nu ar mai fi vizibila si cam care este timpul de refacere, am auzit variante de 6 luni, fara expunere la soare.

Multumesc,
1 comentarii
0
30-01-2010, ora 19:48
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Daca exista suspiciunea ca sub piele peretele abdominal nu este integru, ar trebui sa consultati un serviciu de chirurgie generala. Asta deoarece poate exista riscul aparitiei unei hernii la nivelul zonei slabite, iar incidenta acestei patologii intra sub incidenta chirurgiei generale.
Cat despre piele nu aveti de ce sa va faceti griji. In cazul sarcinii pielea se tensioneaza treptat si orice cicatrice stabila se va adapta.
In cazul reviziei cicatricei este necesara o perioada de circa 3 luni pana la maturarea ei. Expunerea solara in aceasta perioada nu afecteaza vindecarea, dar poate provoca tulburari de pigmentatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul