Ceai negru cu ghimbir

18-03-2010
santasofia
Identitate neconfirmată
santasofia
Ceai verde nu este recomandat toamna si iarna, deoarece scade temperatura corpului fizic dar scade si starea energetica a organizmului. Ca sa va simtiti bine in perioada toamna, iarna va recomand ceaiul negru cu ghimbir. El va intensifica starea energetica a organizmului Dvs. Vara si primavara ceaiul verde va ajuta sa aveti o protectie impotriva caldurii excesive.
Cu stima, Svetlana
5 comentarii
0
18-03-2010, ora 20:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ciaiul verde este facut din aceeasi planta ca si cel negru. Este o planta toxica si atat ceaiul verde cat si cel negru este toxic. Ceaiul negru contine chiar si cofeina si este mai toxic decat cel verde. Ceaiul alb este flacut din florile aceste plante si este deasemenea nesanatos.

Regula 1 este : tot ce-i la moda este daunator. Fie ca este iaurt probiotic, ecografie, ceairi exotice...

Ghimbirul este un condiment nesanatos. Hildegard von Bingen a scris de la Dzeu despre el asta
"La un om gras sau sănătos ghimberul aduce daune căci el face omul neconcentrat şi prost, lenes şi comod. Numai cine este foarte slab şi cu sănătatea aproape la pământ poate să ia un pic de praf de ghimber pe stomacul gol sau din când în când pe pâine şi îi va merge mai bine. De îndată însă ce se simte mai bine să nu-l mai mănânce, ca să nu aibă pagube de la ghimber" (PL 1135 D)
0
18-03-2010, ora 22:35
santasofia
Identitate neconfirmată
santasofia
In Ayurveda ghimbir este considerat ca cel mai benefic condiment ( Ayurveda are in jur de 5000 de ani) Este deasemenea numit ca "medicament universal" - visvabhesadj. Se recomanda ca analgezic, antiemetic, aromatic, afrodisiac, carminativ, diaforetic, digestiv, expectorant, tonic, stimulant, diuretic. Este indicat in tratarea bolilor parazitare. Ghimbirul ofera protectie fata de efectele hepatotoxice ale acidului valproic. S-a mai observat ca, folosit zilnic, imbunatateste nivelul unor enzime ale ficatului. Uscat, are efect de incalzire mai puternic decat proaspat. Ghimbirul este util mai ales in bolile digestive si ale aparatului respirator, in artrite si este un foarte bun tonic cardiac, etc.
Bineinteles ca trebuie sa stim ce tip are persoana (vata, pitta sau kapha), dar si fara aceste amununte in cantitati moderate este foarte bun. La fel si ceaiul negru trebuie sa fie calitativ si corect preparat (2-5 min). Ce este legat de influenta benefica a ceaiului negru cu ghimbir asupra campului energetic, intradevar au fost facute cercetari in Japonia si Rusia care au dovedit acest lucru.
0
20-03-2010, ora 20:25
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Intre ayuverda de acum 5000 de ani si ayuverda de acum este o uriasa diferenta care se poate observa cu usurinta la prostiile care le fac indienii zi de zi in alimentatie. Ghimbirul nu are cum sa fie un condiment atat de vindecator caci altfel ar fi fost planta vindecatoare si nu condiment, asa cum este de ex. ginsengul.
Iar la ceaiul negru daca ignoarati pana si lucrurile elementare stiute despre substantele continute in el il puteti transfroma bineinteles si aceasta planta toxica intr-un elixir. As dori sa vad persoana care se vindeca cu ceai negru si ghimbi de ceva...
0
24-03-2010, ora 14:19
santasofia
Identitate neconfirmată
santasofia
In secolul XVI la Londra a murit a treia parte din toata populatie din cauza ciumei. Henric al VIII-lea a fost curios de ce totusi unii muriau si altii nu. Si au observat ca din cei care au ramas in viata consumau mult ghimbir.
In medicina traditionala chineza 70% din medicamente contin ghimbir (in cazul daca nu va lace Ayurveda)
Este dovedit ca extractul din ghimbir in timp de 4 ore a imobilizat 90% din larve anisakis (ruda japoneza a ascaridei) si dupa 16 ore i-a distrus complet.
In Tailanda ghimbirul este folosit aproape in toate preparate culinare.
Am citit si lucrarile domnului Isihara Iumi (din pacate nu stiu cu corect se scrie numele dumnealui ca am citit cartile lui in rusa). Este un professor in medicina, are foarte mare centru de medicina naturista in Tokyo, este autor a 180 carti. El scrie ca a observat utilitatea ghimbirului si ciaiului negru cu ghimbir lucrand cu pacientii din centrul dumnealui.
Eu personal pot sa vad cum reactioneaza corpul meu energetic inainte si dupa ce consum aceasta planta. Pot verifica si pe altii ce reactie are organismul la aceasta planta. Pur si simplu trebuie sa fim atenti cand, cat si cum consumam ghimbirul. Nici ciai negru nu este atat de daunator cum spuneti Dvs.
Si daca veti citi foarte atent primul mesaj nimeni nu a spus ca vreau pe cineca sa vindec cu ceaiul negru si ghimbir. Am spus ca in timpul rece este foarte benefic pentru ca ridica temperatura corpului si mareste campul energetic, ce inseamna ca iti da o stare mult mai buna, mai multa energie si ajuta sistemului imun
0
27-03-2010, ora 00:30
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Trebuie sa intelegeti mai intai ca stati de vorba cu un profesionist in domeniu care nu se multumeste in
a categoriza o planta ca fiind buna sau rea, folositoare sau nu, etc.
Este vorba de mai multi factori la folosirea unei plante, chiar fie si f. vindecatoare, ceea ce din pacate despre ghimbir in sine nu se poate spune, iar chestia cu Henric este probabil un mit ca multe alte despre astfel de plante.

In medicina chinezeasca si ayuverda si chiar si in medicina calugaritei Hildegard von Bingen se foloseste cu adevarat ghimbirul. Insa nu se foloseste simplu ci se foloseste intotdeauna in niste combinatii f. exacte.
Este vorba despre anumite amestecuri in care rolul ghimbirului este acela de a aduce focul necesar in mixtura pt. ca ghimbirul contine mult foc. Intre un amestec vindecator pt. o anumita boala si pt. un anumit tip de bolnav care contine ghimbir este tot asa de mare diferenta ca intre folosirea unei roti si a unei carute.

Bineinteles ca ghimbirul va incalzeste daca este focos dar daca luati putin piper, un ceai de menta, scortisoara sau un pahar cu vin rosu cu sau fara scortisoara fiert veti remarca acelasi efect de incalzire care provine de la elemetul foc din aceste substante. In plus nu prea aveti cum sa simtiti ca va face rau - mai ales daca beti ceai negru - cand luati ghimbirul iar efectul lui depinde si de constitutia organismului.

Efectul negativ si cel pozitiv depinde nu numai de remediu in sine ci si de constitutie si de starea actuala, de faptul daca aveti nevoie de el sau nu si daca gaseste ceva in corp contra caruia sa actioneze.
Practic orice remediu oricat de bun are un efect daunator atunci cand nu gaseste in corp nimic contra caruia sa actioneze si nu trebuie luate deloc remedii in mod preventiv asa cum sugerati dvoastra.

Lucrurile nu sunt deloc asa de simple cum le crede lumea.

Tarile asiatice sunt niste tari care au ajuns sa foloseasca fara cap si rost aproape tot ce exista pe lume ca aliment sau condiment. Daca ne luam dupa iei ne stricam si mai rau sanatatea. Afirmatiile acelui profesor sunt la fel de aberante ca si zecile de mirodenii folosite simultan in bucataria tailandeza care pt. sanatate nu sunt deloc bune atat de des, atat de amestecate si in mod zilnic.

Ceaiul negru contine cofeina iar cofeina este supra dovedita ca fiind una din cele mai daunatoare toxine si deci este imposibil sa spuneti ca ceaiul negru nu ar fi toxic si sa aveti dreptate, mai ales ca nu v-ati ocupat in detaliu cu aceste teme ci le preluati de pe ici si colo ca si mai multi oameni. Medicina naturista, vindecarea si efectul plantelor sunt lucruri mult prea adanci si complicate ca sa fie invatate din ilustrate si din auzite si exista f, putini oameni pe lumea asta care le inteleg cu adevarat, chiar si printre cei mai mari vindecatori.

-
Despre cafea

Intr-un test facut de cercetatori de la NASA pe paianjeni cu mai multe droguri şi otrăvuri s-a constatat că cofeina a avut cel mai rău efect asupra pănzelor pe care acestia le fac. S-au testat medicamentul clorhidrat (folosit ca narcotic pt. animale şi ca medicament şi somnifer pt. oameni), marihuana, LSD, Ecstasy şi cofeina.

Efectul cofeinei asupra pajanjenului a fost printre cele mai rele, după cum se vede in poza :
http://caffeineweb.com/?p=15

Si nu din intamplare, caci cofeina afecteaza enorm nervii.

Singura pagina critica scrisa de doctori si oameni de stiinta pe cu privire la cafea din internet care am gasit-o in web este aceasta: http://www.caffeineweb.com

In rest se gaseste numai reclama in toate revistele si ziarele despre efectele benefice ale cafelei: ar proteja de cancer, ar proteja ficatul, reduce bolile vasculare, ajuta memoria, ajuta la batranete, etc. Chiar si pentru gravide ar fi buna dupa multi "oameni de stiinta" daca nu se beau mai mult de 4-5 cani zilnic. Toate aceste lucruri sunt bineinteles minciuni. Este pura propaganda bazata pe inventii si in care oamenii cred numai pentru ca o citesc pe undeva.

Daca ar fi sa dam crezare la toate aceste stiri mincinoase, consumand cafea zilnic oamenii nu s-ar mai fi bolnavi de nimic si ar trai 100 de ani. Realitatea este insa cu totul alta.

Faptul ca cei mai multi doctori si oameni de stiinta sunt dependenti de cafea explica si faptul de ce toti lauda si nimeni nu
critica cafeaua.

Pa siet-ul caffeineweb.com se explica ca cele mai multe boli psihice sunt induse de efectul cofeinei asupra nervilor.
Efectul negativ al cofeinei este mai puternic la femei si copii, din cauza ca nervii acestora sunt mai sensibili.
Copii care beau cola si pepsi des risca sa primeasca probleme psihice si boli de nervii.
Aceste bauturi au fost special concepute sa distruga omenirea. Trebuie reamintit ca la inceput in coca cola se gaseau si ingrediente din planeta coca din care se face cocaina. Intre timp au fost interzise, insa cofeina si alte toxine au ramas si este bautaura numarul 1 in lume pt. copii !

Traducere pe pe CaffeinWeb.com

Psihiatrii, alergologii si toxicologii de la CaffeinWeb.com avertizeaza de potentialui cofeinei de a induce boli psihice in oameni sanatosi

Aproape 80% din populatia globului folosesc ocfeina si 25% din populatie este diagnosticata cu o dereglare mintale.
Studii clinice au aratat ca persoanele bolnave mintal sunt de fapt numai intoxicate de la cofeina. Cofeina mareste deasemena suferintele organice ale pacientilor care nu sufera de boli mintale.

Ca una din substantele solubile in lipide, cofeina este una din putinele substante care pot sa depaseasca bariera creierului si este capabila sa afecteze gandirea si comportamentul pacientului, cateodata la un nivel alarmant.

Din cauza ca cofeina afecteaza mai intai capacitatea de auto-observatie si discernamant, victimile cofeinei nici macar nu vor suspecta ca sunt bolnavi si ca aceasta substanta este cauza problemelor lor.

Acest site are ca scop sa alerteze populatia de pericolul ingurgitarii de cofeina si sa adreseze comunitatii medicale recomandarea de elimina cofeina din viata pacientului inainte de a diagnostica probleme psihiatrice ca anxietatea, ADD/ADHD, manie, depresie, schizofrenie sau tulburari de personalitate.

Renuntarea la cofeina sa se faca treptat. Bautorii de cafea sa o mixeze cu cea decofeinizata si sa reduca cantitatea consumata treptat pe o perioada de cateva saptamani ca sa evite simptome ca dureri de cap sau ameteli.

Despre cafea direct de la Dumnezeu

Iisus scrie prin scribullui Jakob Lorber in anul 1850 despre influentele nefaste ale cafelei asupra organsimului uman:
(extras din cartea "Despre puterea de vindecare a luminii soarelui")

"Cafeaua este de departe cea mai rea plantă pe care omul şi-a găsit-o din lumea plantelor. Acesta fructă a fost creeată numai pentru cai, măgari, cămile şi animale similare cărora le întăreşte nervii. La oamenii care o consumă însă, această fasole are exact efectul opus, strică îngrozitor sângele, încălzeşte organele genitale şi atunci când lor nu se aduce o satisfacţie imediată, atunci se creeza din asta o nesimţire completă în organele excitabile ale corpului omenesc. Şi aceasta îi dă sufletului mult de lucru, pentru că potenţele grosolane din cafea au fost creeate numai pentru animale mari iar sufletul trebuie să le dea afară din corp, ceea ce îl face obosit, plin de inerzie (lene), indiferent, întunecat, trist şi cârcotaş. EU vă spun: o ceaşcă de băligar cu zahăr este mult mai sănătoasă decât supa asta maronie din hrana vitele mari.

V-am arătat dăunele cafelei numai din cauza ca Eu văd doar bine şi ştiu cât de mult ţin femeile la această hrană de magar şi nimic nu este mai dăunator pentru natura femii decât savurarea acestei băuturi. Şi nimic nu face un trup mai nesimţitor - în special cel femeiesc - la un remediu vindecător, decât tocmai cafeaua asta. De aceea trebuie să se evite complet cafeaua, căci remediul nu-şi va face efectul absolut deloc ! »

Cafeaua, ca orice alta toxina poate avea efecte extreme in ambele directii, deci poate atat supraexcita sexual cat si produce frigiditate la femei.

In Germania cantitatea de cafea consumata pe cap de locuitor a intrecut atat berea cat si apa !

Intre timp cafeaua se gaseste si iaututuri si sampoane.

Aici este o lista imensa cu bauturile care contin cofeina:
http://www.caffeineawareness.org/calcu.php

Cofeina este prezenta in cele mai multe antinevralgice. O cafea tare este in stare sa excite nervii asa de tare incat durerea de cap nu mai este simtita pe o bucata de timp.

Multi doctori recomanda la oamenii cu tensiune slaba sa bea cafea. Tensiunea poate creste temporar din cauza supraexcitarii nervoase, insa in acelasi timp sunt distrusi nervii si este otravit corpul. Se ajunge de la tensiune slaba la probleme cu nervii, probleme care sunt mult mai grave.

Cofeina si vindecarea
Cine bea zilnica cafea este greu de vindeca cu mijloace naturale caci cofeina are un efect energetic atat
de puternic incat anuleaza efectul vindecator al tuturor remediilor naturiste sau homeopate. Remediile homeopate din cafea - Coffea cruda - si care sunt diluate enorm ajung deja pentru a antidota alte remedii.
In plus asa cum descrie Isus, sufletul care este responsabil de intretinerea si vindecarea trupului consuma foarte mult timp si energie numai pentru a anihila si elimina aceasta toxina din corp asa ca nu mai ramane energie pentru a-l vindeca in acelasi timp. Nu se poate distruge si repera ceva in acelasi timp asteptand si progres. De aceea pasul nr. 1 pentru oamenii care doresc sa se vindece trebuie sa fie renuntarea treptata si definitiva la cafea.

Unde mai este cofeina
Cofeina se mai gaseste in ciocolata, ceai negru, ceai verde, ceai alb, care folosesc ca baza aceeasi planta toxica, planta numita ceai. Din pacate si aceasta planta este consumata foarte mult. Ceaiul verde poarta, ca si cafeaua mitul ca ar fi sanatos dar nu este. Si guarana, o planta si bautura din Brazilia sau taurina din laptele praf si bauturi energizante are efect similar cu al cofeinei sau chiar mai puternic.

Ce sa bem in loc de cafea ?

Cafeaua boabe se poate inlocui cu cea de năut sau de cereale, în special cea din grăunţe de grâu, grau spelta, orz, care sunt chiar sănătoase şi dau trupului multe minerale necesare.

Dar cafeaua decofeinizata ?
Contrar parerii oamenilor, cafeaua decofeinizata inca contine pana la 20% cofeina. In plus aceasta cafea contine chimicale toxice cu care aceasta cofeina a fost indepartata si deci aceasta cafea este si mai toxica decat cea naturala

Diferente intre modul de preparare
Cea mai daunatoare este cafeau de filtru facuta cu masini cu ajutorul aburilor. Se pare ca cafeaua turceasca asa cum se facea inainte contine mai putina cofeina decat cea facuta de masini.

Dar cafeaua "3 in 1 "?
Aceasta este un mixaj de toxine chimice si cofeina si este ca urmare mai daunatoare decat o cafea normala

-

Toxicologists: Caffeine poisoning masquerades as anxiety, manic depression, schizophrenia
"Caffeine-induced psychosis, whether it be delirium, manic depression, schizophrenia, or merely an anxiety syndrome, in most cases will be hard to differentiate from organic or non-organic psychoses....

The treatment for caffeine-induced psychosis is to withhold further caffeine."

Renowned allergist: Thousands are in mental institutions because of caffeine

"Thousands are in mental institutions today because of no greater matter than that of the use of caffeine. Psychiatrists are now publishing articles indicating that there are numerous cases of depression and anxiety in mental institutions who need no other treatment than to be taken off caffeine. It would seem that with such a simple remedy available, many thousands of people could be returned to their full usefulness promptly.

"However, the use of caffeine is so traditional and firmly entrenched that it is almost impossible to remove caffeinated drinks from the diet of patients in the mental institutions. Soft drink machines, coffee dispensers, and the traditional coffee break are common pastimes in mental institutions, and with those who are mentally ill at home."
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru mai multa energie
  •