Carcinom ductal invaziv

20-04-2012
ketyy
Nu este medic/terapeut
ketyy
MAMA MEA IN VIRSTA DE 84 DE ANI CU TROMBOEMBOLISM PULMONAR IN ANTECEDENTE (STABILIZAT)., IN TRATAMENT CU CLEXANE.in timpul investigatiilor, pt.tromboemolism s-a descoperit la sinul drept ne stadializat momentan (tumora avind 2cm_stabilit de CT )SI POSIBIL AFECTARE GANGLIONARA DREAPTA.am fost trimisa la Fundeni UNDE S-A CONFIRMAT DIAGNOSTICUL IN URMA PUNCTIEI+IMUNOHISTOCHIMIEI AM PRIMIT REZULTATUL URMATOR:CaderinaE_pozitiv difuz , 'ER'pozitiv~95% ; 'PGR'pozitiv~70%; CerbB2negativ(fara reactie membranara semnificativa); 'ki67'pozitiv~5%.itrbarea mea este daca acest tip de cancer ar putea fi operat, si ce sanse sint daca nu este operat. ce terapie ar fi cea mai recomandata.
8 comentarii
0
22-04-2012, ora 12:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
tratamentul in acest caz tine foarte mult de starea generala a mamei tale, cat si de stadiul bolii. avand in vedere ca este o persoana ATAT de invarsta, cu alte boli asociate, ba chiar relativ complicate, desi poate fi vorba de un stadiu mic al tumorii, este foarte posibil ca operatia sa nu fie indicata. asta pentru ca din start nu se poate spera la prelungirea supravietuirii ca la o persoana de, sa zicem, 50 de ani. totusi riscurile unei operatii destul de mari sunt si ele semnificative. posibil ca medicii vostri sa considere ca riscul unei operatii este mult mai mare decat beneficiul adus, deci, in aceste conditii.

pe baza informatiilor pe care le furnizezi, oricum exista tratamente foarte bune, cel mai probabil combinatii de RADIOTERAPIE cu TRATAMENT HORMONAL, mai ales la cum spui ca arata imunohistochimia. sansele sunt ca, astfel, tumoarea ar regresa si nu ar supara-o timp de chiar ani de zile.

medicul vostru oncolog ce a zis ?
0
22-04-2012, ora 23:03
ketyy
Nu este medic/terapeut
ketyy
multumesc frumos
- pentru raspunsul rapid.medicul oncolog cu care am vorbit este si chirurg. raspunsul d-lui doctor a fost clar -NU datorita" virstei si tromboembolitei, si altor probeme " atasez acum si rezultatul tomografiei pulmonare:.artera pulmonara dreapta cu tromb ce ocupa 50%din lumen si se extinde pe ramul intermediar si pe arterele lobare medie si inferioara.artera pulmonara stinga prezinta trombce ocupa aprox.60%din lumence si se extinde pe ramura lobara inferioara si pe citeva segmentare.plamini expansionati la peretele toracic.in segmantul posterioral LSDexista un nodul calcificat cu aspect sechelar.bazal periferic se evidentiaza benzi opace de fibroza pleuro-septala.lichid pleural, in cantitate usor mai mare pe stinga.LA NIVELUL SINULUI DREPT SE VIZUALIZEAZADOI NODULI CU IODOFILIE NEOMOGENA SI CONTUR NEREGULAT ECO CORDA AD48 si vd45 paps 47 la internare 22 feb 2012 am mai efectuat o serie de analize in data de 7 martie eco cord AD33_ VD33 GRAD SISTOLIC VD/AD 27. INCLUSIV CK, CK-MB=29 TROPONINA T=0, 01, proBNP219.(DE LA 8554) LA INTERNARE.. INCA ODATA VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSUL RAPID . nu stiam sigur sa interpretez imunohistochimia. am uitat sa mentionez ca mama a fost operata la virsta de 80 de ani de o tumoare intradurala extra medulara la T11...poate de aici speranta...oricum cancerul ete altceva.am scris toate aceste date medicale si penru a va ruga sa imi spuneti daca radio terapia are efecte negative in situatia ei sau daca pot sa o ajut cumva Deocamdata se simte destul de bine in afara de o durere sub sin ( poate sa mearga.chiar si la piata)dar mai oboseste.
0
22-04-2012, ora 23:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
problemele cardiovasculare (trombembolia cardiaca, insuficienta cardiaca, etc) sunt de departe pe primul loc, ca niste conditii medicale ce par sa-i ameninte viata pe termen cu mult mai scurt decat poate sa o faca respectivul cancer de san. ele trebuiesc intai rezolvate si controlate foarte bine inainte de a se putea lua in discutie orice forma de tratament oncologic, fie el cu radioterapie sau tratament hormonal. de chimioterapie nici nu are rost sa se discute acum.

in alta ordine de idei: nu confundati CHIRURGUL oncolog (chiar daca titulatura poate induce in eroare) cu ONCOLOGUL, care este specialistul in tratamentul ne-chirurgical al cancerului; el nu are legatura cu chirurgia iar chirurgul nu are nici o legatura cu partea de ONCOLOGIE MEDICALA. el este persoana cu care trebuie sa vorbiti din acest moment incolo, vis-a-vis de problema de la san, dupa ce vor fi controlate problemele cardiovasculare, sau chiar concomitent.
0
22-04-2012, ora 23:56
ketyy
Nu este medic/terapeut
ketyy
VOI FACE CONTROLUL CARDIOLOGIC. puteti sa imi recomandati ce ar trebui sa verific ( pentru a nu uita ceva)
eu m-am gindit sa ii mai fac odata CT, O ECOGRAFIE DE CORD
0
23-04-2012, ora 11:08
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu recomand ca investigatiile sa fie facute din propria initiativa a pacientului ci numai in urma unor consulturi medicale. iar o discutie pe internet un poate tine locul unui consult.
0
23-04-2012, ora 17:00
ketyy
Nu este medic/terapeut
ketyy
am fost azi la oncolog.miine sint programata sa merg cu mama.din mica discutie am inteles ca :intii vrea sa o vada pe mama, pe urma urmeaza o serie de analize si dupa aceea decide dinsa tratament hormonal(tind sa cred ca fara radio terapie)..multumesc pentru raspunsul de ieri.desi am lasat sa se inteleaga ca decid eu ce analize sa fac..doar imi notez ce trebuie sa urmaresc, ce trebuie sa intreb, (este un domeniu nou depre care nu stiu mai nimic)..pe de alta parte faptul ca am putut sa citesc din analizele mamei la spital, dupa care am incercat sa inteleg ce inseamna m-a ajutat foarte mult..ce pot sa va spun ca medicul care a internat-o o plimba pe culoar ca sa-i demonstreze ca poate merge foarte bine si ca i se pare ca se sufoca? ca se preface? 3 zile ?.este adevarat ca nu scuipa singe, , doar 'simtea ca i se inmoaie picioarele. "si respira greu ". eu i-am raspuns ca dinsul nu o cunoaste.si ca nu se poate ca dintr-o persoana care face gimnastica in fiecare dimineata si mers pe jos cel putin o jumatate de ora pe zi sa se trezeasca ca nu poate"" sa respire pt. ca e batrina si inima e obosita".de ieri pina azi. ceva s-a intimplat . si-a mai trecut o zi timp in care am intrebat ce inseamna D-dimeri=20, hematii4190000 etc.dupa care mi sa sugerat sa vorbesc cu dl- doctor si de posibilitataa unui tromb. Am avut aceasta discutie cu dinsul pe care pur si simplu nu a crezut-odar multumesc lui dumnezeu ca a trimis-o si la un control cardiac.(perpedes in alt corp de cladire ).si asa cei de la cardiologie nu au mai lasat-o nici sa vorbeasca,.dupa care a trebuit da decid in 20 de minute intre streptokinaza sau clexane(sper ca am scris bine). ceea ce nici acum nu stiu daca am facut bine.
0
23-04-2012, ora 20:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
si ai ales tu intre streptokinaza si clexane ? din faptul ca nu a murit, mi sie pare ca ai ales foarte bine! nu stiu daca se indica streptokinaza la 84 de ani... e cel putin riscant.
0
23-04-2012, ora 22:39
ketyy
Nu este medic/terapeut
ketyy
multumesc. voi reveni cu informatii noi probabil miine.va doresc o noapte buna.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aerosolii țigărilor electronice pot cauza modificări celulare și moleculare în plămâni
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •