Cancer de prostata | Forumul Medical ROmedic

Cancer de prostata

26-11-2009
GRIGORE LOREDANA
Nu este medic/terapeut
GRIGORE LOREDANA
In luna iulie i-am efectuat tatalui meu un psa a carui valoare a fost psa total = 300; free psa 30 la spitalul panduri unde am mers i s-a efectuat biopsie. rezultatul: adkp prostatic gleason 9, fara metastaze la distanta dar cancerul a depasit capsula prostatica. i s-a propus tatalui meu castrarea chirurgicala sau castrarea medicamentoasa. ca orice barbat care tine la barbatia lui a optat ptr cea medicamentoasa.
eu nu pot sa hotarasc in locul lui.
face o injectie subcutan cu eligard 22, 5 mg la 3 luni si o pastila de casodex 50 mg pe zi.dupa 6 luni de tratament psa total este 12 , psa free este 5. starea generala buna. urineaza bine o data sau de doua ori pe noapte.
vreau sa va mai spun ca el nu stie adevaratul diagnostic ptr ca sunt fata lui si stiu ca l-ar darama psihic. eu nu stiu ce sa fac acum sa mergem in continuare cu tratamentul hormonal sau sa merg cu el la operatie. parerile sunt impartite daca merg la oncolog imi spune sa raman pe tratament da ca merg la urolog imi recomanda operatia. va rog din suflet sa-mi da-ti macar un sfat ptr ca eu nu mai stiu ce sa fac. Va multumesc anticipat si astept un sfat.
Lori
26 comentarii
0
10-12-2009, ora 19:05
angst
Nu este medic/terapeut
angst
si tatal meu are ADK prostatic moderat diferentiat, G2, cu acini glandulari mici si mari, prezenta invazie perineurala, scor gleason 3+4=7. a inceput de o luna tratamentul cu o injectie la trei luni si pastile flutan 3 pe zi. nu are nici un fel de simptome specifice prostatei. are o usoara "jena" la testicule, care se inflameaza din cand in cand. nu mai mananca cu carne decat de pui si peste. voi luati ceva naturist? eu sper sa fie bine. as vrea sa vb daca vrei. daca stie cineva ceva naturist va rog sa-mi spune-ti.
0
10-12-2009, ora 22:28
GRIGORE LOREDANA
Nu este medic/terapeut
GRIGORE LOREDANA
IN AFARA DE CEAI DE GHIMPE SI PUFULITA CU FLORI MICI 2 CANI PE ZI NU MAI FOLOSESTE ALTCEVA .MA INTERESEAZA DACA RADIOTERAPIA , METODA HIFU SAU INTERVENTIA CHIRURGICALA AR FI UTILE. STAREA GENERALA TATALUI MEU ESTE BUNA, URINEAZA BINE APROX 2000 ML IN 24 ORE.SI EU SPER DIN TOT SUFLETUL SA FIE BINE.MA ROG LA DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE PARINTII MEI PE CARE-I IUBESC F MULT , SA AIBA GRIJA SI DE COIPLUL MEU SI DE SOTUL MEU CARE SUNT TOTUL PTR MINE .
0
11-12-2009, ora 20:21
angst
Nu este medic/terapeut
angst
loredana, tata ia si el ceai de pufulita.pt ca are invazie nu poate fi operat. de aceea face numai acest tratament. si el se simte bine si suporta bine tratamentul. medicul a spus ca poate trai asa cu acest tratament si 10 ani, iar dr oncolog a zis ca are pacienti si de 20 de ani cu acelasi tratament. totul depinde de organism.si sa nu faca metastaze. de asta mi-e foarte frica. am inteles ca cel mai des se fac metastaze osoase. nu ai scris nimic de biopsie. ce rezultat a iesit? ne rugam si noi toata familia sa fie bine. daca vrei sa mai vb da mesaj pe tel 0721695901. ma cheama dana. oricum iti multumesc ca mi-ai raspuns.
0
12-12-2009, ora 09:15
GRIGORE LOREDANA
Nu este medic/terapeut
GRIGORE LOREDANA
PTR DANA : NU AM SCRIS NIMIC DESPRE BIOPSIE PTR CA ESTE CEL MAI CUMPILT BULETIN DE ANALIZA PE CARE L-AM CITIT VREODATA :GRAD IV MOSTOFI, S.GLEASON IX, INVAZIE IN TESUTUL FIBROADIPOS PERIPROSTATIC SI INVAZIE PERINEURALA. ASTA SCRIE IN BULETNUL HISTOPATOLOGIC. AS VREA SA STIU DACA TATAL TAU A FACUT RADIOTERAPIE . EU AM FOST LA I.O. FUNDENI AM VORBIT ACOLO CU PROF.RODICA ANGHEL SI MI-A SPUS CA SE POATE FACE RADIOTERAPIE EXTERNA DAR DUPA CE SCADE PSA . DAR EU NU L-AM PUTUT DUCE PE TATAL MEU ACOLO IN MEDIUL ACELA DE LA FUNDENI PTR CA SI-AR FI DAT SEAMA DE CE SUFERA (mama si tatal meu nu stiu adevaratul diagnostic dumnezeu sa ma ierte ca i-am mintit dar nu am avut taria sa le spun )SI DECI NU AM FACUT RADIOTERAPIE .SI TATAL MEU SUPORTA BINE TRATAMENTUL IAR PSA A SCAZUT F MULT =12.MA ROG SA-I FIE BINE IN CONTINUARE . ORICUM POT SA SPUN CA DIN LUNA IUNIE CAND AM AFLAT ACEST DIAGNOSTIC MA OBSEDEAZA ADORM SEARA CU EL IN MINTE , VISEZ F URAT TOATA NOAPTEA IAR DIMINEATA MA TREZESC TOT CU EL .IMI FACE F BINE SA COMUNIC CU TINE PTR CA IMI INTELEGI DUREREA .EU NU VB DECAT CU SOTUL MEU CARE STIE ADEVARUL DAR EL NU SIMTE CE SIMT EU.
0
12-12-2009, ora 09:15
GRIGORE LOREDANA
Nu este medic/terapeut
GRIGORE LOREDANA
PTR DANA : MULTUMESC FRUMOS
0
12-12-2009, ora 21:24
angst
Nu este medic/terapeut
angst
-*...ma bucur f mult ca am gasit pe cineva cu care sa pot vb. nici eu nu le-am spus parintilor ce are tata.stie doar ca e cancer dar benign. nu am putut sa-i spun mai mult. oricum cred ca isi da seama dar nu zice nimic. tata a inceput tratamentul doar de 2 sapt.probabil de aceea sunt atat de disperata. medicul nu a spus ce o sa urmeze. sparam sa scada PSA. nu mai consuma carne decat de peste si piept de pui o data pe saptamana, multe legume si fructe.satii ca medicul oncolog a spus ca tratamentul merge si la cancer mai avansat. totul e sa nu se mai intinda. sa speram ca o sa fie bine. Dumnezeu sa ii ajute.

(*modificat de administrator)
0
13-12-2009, ora 12:50
GRIGORE LOREDANA
Nu este medic/terapeut
GRIGORE LOREDANA
ptr.Dana: As fi vrut sa stiu daca tatal tau a facut radioterapie . Mi s-a recomandat, dar ti-am spus motivul ptr care nu am mers la fundeni ;am citit si despre metoda cu ultrasunete focalizate dar parerile sunt impartite se spune ca sunt doar metode de a manca banii oamenilor disperati.Noi in afara tratamentului hormonal nu am facut altceva . Eu am fost la inst. onco. fundeni si am venit bolnava de acolo .daca l-as duce pe tatal meu sunt sigura ca la fel s-ar intampla;dar nu asta e principalul motiv :am citit si am aflat de la alte persoane si de reactiile adverse ale radioterapiei si mi-e teama sa nu-i fac mai mult rau . Si eu ma rog sa fie bine .
0
13-12-2009, ora 13:02
angst
Nu este medic/terapeut
angst
nu a facut radioterapie. am aflat despre boala abia acum o luna. am citit si eu foarte multe. fiecare zice altfel. medicul a zis ca spera sa stopeze boala prin acest tratament. la fel si oncologul. am hotarat sa asteptam pana la primele analize la trei luni de la tratament. nu stiu daca facem bine sau nu. noi suntem din timis si vreau sa mergem in ianuarie si la cluj sa vedem acolo ce ne spune. vreau sa incercam si un tratament naturist-nu stiu inca ce.oricum o sa fin niste sarbatori ca niciodata-tot acolo ma gandesc.eu sper sa traiasca cat mai mult -are 62 de ani. asteptarea asta este f grea. speram sa fie bine.
0
02-01-2010, ora 12:18
eugen49
Nu este medic/terapeut
eugen49
Pt DANA.Buna, ma numesc Eugen, ti-am mai scris pe FORUM dar n-ai raspuns, de aceea ma vad dator sa-ti mai scriu. FEci, repet :Pe data de 15 06 2009 am fost diagnosticat de catre Conf Dr Viorel Jinga de la Spit Panduri si de Prof Ionel Sinescu de la Fundeni ca ADK de Prostata avansat, scor GLEASON 4+4=8 Totul a picat ca un TRASNET data fiind si varsta, 49 ani. Am putut trece, cu ajutorul celor doi adavarati profesionisti peste acele zile de cosmar despre nu vreau sa mai vb ci sa le uit de tot. Am primit un tratament asemanator (hormonal) adica, CASODEX si LUCRIN DEPOT iar in plus fata de tatal tau mai fac si ZOMETA pt oase. In urma cu aprox 30 zile am term 33 sedinte de radioterapie la Fundeni(Dna Prof ANGHEL). PSA-ul a scazut de la 30.000 la4, 72 dupa aprox 40 zile de tratament iar la ultimile anajize PSA-ul este ZERO ! Peste aprox osapt voi merge la contrlol pt o ultima evaluare si pt a sti ce pasi mai am de urmat ; deci. DANA te rog sa nu disperi pt ca sigur, tatal tau va reusi sa INVINGA ! Astept sa mai vb.
0
02-01-2010, ora 12:24
eugen49
Nu este medic/terapeut
eugen49
Mesajul este si pt GRIGORE LOREDANA (mesajul catre DANA).
0
02-01-2010, ora 12:28
angst
Nu este medic/terapeut
angst
pt.eugen. nu am mai scris pt ca vroiam sa te sun. am mai vorbit la telefon. saptamana viitoare vrem sa mergem la cluj pt un control si analize. sper sa fie bine. tata are o luna de tratament. se simte bine... mai acuza cate o usoara jena la testicule sau anus. cred ca de la tratament(sper). nu are probleme la urinare. nu mai mananca carne, bea ceai de pufulita si multe legume( rosii, varza, brocoli) si soia. ma rog numai sa nu faca metastaze. de asta mi-e cel mai frica. de aceea vreau parerea la inca un specialist. oricum medicul la care mergem e f bun (agapie-timisoara). sper sa fie bine. ma bucur pt tine. sa dea D-zeu sa invingi boala. iti multumesc ca mi-ai scris. ajuta foarte mult aceste discutii cu altii care trec prin acelasi lucru. va doresc sanatate tuturor.
0
02-01-2010, ora 14:44
eugen49
Nu este medic/terapeut
eugen49
Pt Grigore Loredana, te rog sa citesti msj-ul adresat azi 02 01 2010 catre DANA.
0
12-01-2010, ora 20:43
vlad19
Nu este medic/terapeut
vlad19
Buna ziua! Vreau sa pun niste intrebari in legatura cu bunicul meu in varsta de 72 de ani. In cursul zilei de 28.12.2009 nu a mai putut urina, astfel ca am mers la Spitalul Judetean. Acolo i s-a pus o sonda care o are si in ziua de astazi (aceeasi sonda). A fost trimis sa faca testul PSA si examenul cardiologic in vederea operatiei.Examenul cardiologic ii confirma rezistenta la operatie, dar ceea ce este ingrijorator este valoare exagerata a rezultatului din urma testului PSA. Indica o valoare de 60 ng/mL (valorile normale variind intre 0-4.4 ng/mL). Am repetat testul la acelasi laborator si s'a constatat tot o valoare mare. Astazi (12.01.2010) ne'am prezentat la un alt laborator pentru inca un test PSA in speranta ca va iesi un rezultat cat mai apropiat de valorile normale. Rezultatul celui de al 2-lea test indica o valoare tot de 60 ng/mL. Am mers la medicul ce urmeaza sa-l opereze. Dna. Dr. ne-a prezentat 2 solutii: 1. un fragment din prostata taiat cu laserul si extras prin uretra ce urmeaza a fi trimis in vedera biopsiei, iar apoi o operatie la testicule; 2. operatia propriu-zisa de prostata prin care se extirpa prostata si trimiterea unui fragment din prostata tot in vederea biopsiei. Avand in vedere nivelul ridicat al PSA, ar fi mai bine sa ramana cu sonda urinara tot restul vietii ( si va rog sa'mi spuneti daca este posibil ), fara a mai suporta vreo interventie chirurgicala?! Astept parerile dvs. Va multumesc anticipat!

P.S. : Din convorbirea de mai sus am inteles ca exista tratament medicamentos pentru scaderea nivelului de PSA. As vrea sa mai stiu si daca tratamentul se face inaintea biopsiei sau dupa aceea.
0
20-01-2010, ora 20:36
angst
Nu este medic/terapeut
angst
eu am inteles din ce ai scris ca nu a facut biopsie. tata are PSA 15 si invazie perineurala. de aceea nu poate fi operat. ia tratament pentru stoparea cancerului in aceasta faza. eu cred ca trebuie sa faceti biopsie sa vedeti sigur despre ce e vorba. imi pare rau ca nu am scris pana acum. sa ne scrii cum sunteti.
0
20-01-2010, ora 20:42
vlad19
Nu este medic/terapeut
vlad19
nu e nici o problema ca nu ati scirs pana acum. Mama ma intreba zilnic daca mi s'a raspuns...nu putem comunica pe mess? as avea mai multe detalii
0
20-02-2010, ora 14:45
GRIGORE LOREDANA
Nu este medic/terapeut
GRIGORE LOREDANA
BUNA ZIUA. NU AM MAI VB DE MULT .POATE PTR CA VROIAM SA MA DETASEZ PUTIN DE DIAGNOSTICUL ASTA URAT .DAR NU REUSESC...
AM MERS LA BUCURESTI LA IOB SI AM HOTARAT SA-L DUC PE TATL MEU LA RADIOTERAPIE ...
LA PROF RODICA ANGHEL .IMI ESTE ASA DE GREU DAR ASTA SIMPT ACUM CA TREBUIE SA FAC SI LUCRUL ASTA ..
PTR TOTI CU CARE AM VB PANA ACUM : MAI SFATUITI-MA CE SA FAC .
PTR D EUGEN CARE A FACUT RADIOTERAPIE :CE REACTII ADVERSE ATI AVUT , ATI STAT INTERNAT ACOLO...?
EU NU VREAU SA-L LAS ACOLO .VOM FACE NAVETA SUNTEM DIN TARGOVISTE .
NU STIU CUM VA SUPORTA DAR VOI INCERCA SI LUCRUL ASTA ...
AM FOST SI LA PROF SINESCU CARE MI-A SPUS CA E NECESARA SI UTILA RADIOTERAPIA ...
O VOM FACE ..
NU STIU CUM SE PROCEDEAZA ACOLO ...
POATE MA AJUTATI CU SFATURI ...VA MULTUMESC ...
0
21-02-2010, ora 11:58
angst
Nu este medic/terapeut
angst
am scris pe alt topic ca la tata dupa 3 luni i-a scazut psa de la 14 la 0, 16. ia in continuare injectia la 3 luni si flutan dar 2 pe zi, m-am gandit si eu la radioterapie. vrem sa mergem la cluj in martie. te rog sa ne spui cum este. sanatate.
0
21-02-2010, ora 12:05
vlad19
Nu este medic/terapeut
vlad19
Buna ziua. Vreau sa va spun ca bunicul meu a fost operat la Tg. Mures de Dl. Prof. Dr. Osan Gheorghe. E o luna de la operatie si se simte foarte bine (cel putin asa spune el). A scapat si de sonda. Problema este ca totusi inca urineaza des (3-4 ori/noapte). Acum ne temem metastaze. Cam la ce perioada de timp pot aparea dupa operatie? Se pot face si intr'o perioada mai indelungata? Ni s-a spus ca daca nu face metastaze, va muri de batranete si nu de cancer.
0
21-02-2010, ora 21:09
vlad19
Nu este medic/terapeut
vlad19
A sosit si rezultatul biopsiei. Ni s'a comunicat telefonic. Scor Gleason: 4 + 3 = 7. Este ingrijorator?! Ni s'a mai spus sa mergem la oncolog.
0
01-04-2010, ora 20:49
merijn
Nu este medic/terapeut
merijn
Buna ziua! In februarie, tatului meu (64 ani) i s-au gasit doua tumori pe oase, una pe osul sacru si una pe osul pubian stang! La biopsie s-a aflat ca sunt metastaze carcinomatoase. Diagnosticul Anatomo Patologic : Aspaectele morfologice sunt concludente pentru o metastaza de adenocarcinom prostatic slab diferentiat ( G4+5). Rezultatul PSA 57.4
La spitalul de oncologie inca nu a fost acceptat pentru ca mai trebuie o punctie biopsie prostatica pentru a stabili scorul Gleason (sper ca am scris bine). Aceasta analiza a fost facuta ieri si asteptam reziltatul de la Anatomie patologica.
Va rog mult sa imi spuneti, din experienta dumneavoastra, care ar fi urmatorii pasi. Ce credeti ca ar mai putea fi facut pentru a imbunatati calitatea vietii? Se poate trai cu asa ceva? (scuzati intrebarea poate nepotrivit de copilareasca)
Va rog sa ma scuzati dar nu prea pot sa ma exprim bine! Doar eu stiu adevarul si e ca o povara ingrozitoare. Cel mai mult ma doare cand pleaca din spital (si a fost la cateva pana acum) si spune ca pleaca iar fara nici un tratament si el se misca ca la 80 de ani. (are dureri mari de oase).
VA multumesc!!
PS Am fost la Mostele Sfantului Nectarie, l-am dat cu mir, si de atunci durerile nu mai sunt asa de atroce. (iese din casa, merge fara carja)
Dumnezeu sa ne ajute!!
0
06-12-2010, ora 09:20
edinutza_87
Nu este medic/terapeut
edinutza_87
buna ziua.imi pare bine ca am si eu unde sa imi scriu necazu.sotul meu e mai in varsta un pic decat mine.are 52 de ani.in august au inceput sa ii apare propblemele de prostata.am fost in italia iau facut un control si iau spui ca are prostata inflamata, iau dat un tratament si am venit in tara.dupa terminarea tratamentului a inceput sa sa simta iar rau.s-a dus sa-si faca psa-ul acum 3 luni si avea rezultatul foarte mare 49.a luat tratament si tot nu se simtea bine.sapt tracuta am fost la urolog si el a zpus ca are suspenct de cancer.urmeaza sa faca biopsia saptamana viitoare.medicul spune ca daca are cancer ve trebui sa ii faca prostectomia adica extirparea prostatei si ca exista riscul sa ramana incontinent sau impotent.sunt disperata ca practic ii iau viata asa.nu stiu ce sa ma fac.
0
07-12-2010, ora 09:13
edinutza_87
Nu este medic/terapeut
edinutza_87
mi-a scris si pt mine edinutza_87 un sfat?.astept sfaturile voastra
0
18-05-2011, ora 10:37
edinutza_87
Nu este medic/terapeut
edinutza_87
Buna ziua eu am mai scris pe forum.Sotul meu a fost operat cu tumoare la prostata.Stie cineva daca exista ceva solutii impotriva impotentei in caz ca se va intampla lucrul asta neplacut.astept raspunsurile voastre
0
28-09-2012, ora 22:43
papety
Nu este medic/terapeut
papety
Pe 26 septembrie am facut testul PSA -rezultat - 8.114 si Free PSA -0.844, am 68 de ani, iar de 7 ani facand aceleasi analize aveam in jur de PSA - 3.Din cand in cand mai foloseam ceai de Pufulita si ceva medicament de la plafar.Acum incep iar a consuma ceaiul respectiv de doua ori pe zi ( Dimineata si seara inainte de masa ) - Nu am dureri sau jena, noaptea urinez odata. Rugamintea mea fiind singur mama si sotie decedate iar singurul copil fiind in Canada intreb cat de grav este si ce ar trebui sa mai fac ca tratament.Acum mai urmez si cu un tratament (capsule naturale ) din Canada trimise de fata mea sa le am la nevoie ( nu dau nume sa evit reclama ).Multumesc pentru orice raspuns si D.zeu sa ne ajute pe toti.
0
01-07-2013, ora 17:10
ioancos56
Nu este medic/terapeut
ioancos56
Cancer de prostata : scor GLEASSON: 3+4;inainte de punctie psa a fost 5, 89:dupa 3 luni de tratament psa este de 4, 57x2=9, 14. Medicul urolog imi recomanda prostatectomie totala. Va rog un sfat ! Multumesc IOAN.
0
01-07-2013, ora 17:12
ioancos56
Nu este medic/terapeut
ioancos56
Cancer de prostata : scor GLEASSON: 3+4;inainte de punctie psa a fost 5, 89:dupa 3 luni de tratament cu duodart, psa este de 4, 57x2=9, 14. Medicul urolog imi recomanda prostatectomie totala. Va rog un sfat ! Multumesc IOAN.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică È™i cancerul de prostată
  • CompuÈ™ii din roÈ™ii ar putea preveni afecÈ›iunile prostatei?
  • IMC-ul È™i circumferinÈ›a abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă È™tiinÈ›a?
  • BărbaÈ›ii înalÈ›i ar putea fi predispuÈ™i la apariÈ›ia unei forme agresive de cancer de prostată
  • Obezitatea la bărbaÈ›i creÈ™te riscul de recidivă după prostatectomie radicală
  • Screeningul PSA (pentru cancerul de prostată) unic la bărbaÈ›ii fără simptome nu salvează vieÈ›i
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  •