Buze foarte uscate PERMANENT

28-03-2010
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Salut toti membrii acestui forum, pe cei care ajuta dar si pe cei care doar citesc.

Sunt un baiat de 17 ani si am o problema care persista de 3 ani, este groaznic.Buzele mi se usca exagerat, se formeaza o crusta foarte rezistenta, arata ca si cum as fi stat in vant puternic si nu as fi baut apa de 1 luna.De asemenea sunt si o idee umflate, nu exagerat.O sa incerc sa sintetizez tratamentele urmate pana acuma pentru a va face o idee :

- Strugurel de toate felurile inclusiv TIS
- Ir-uri profesionale( Carmex, Bioderma, Uriage, Vichy)
- Ceralip
- Locoid, Elocom
- Diprophos inj 2 luni
- Crema cu Vit.A + E, Crema preparata cu antibiotice, Crema preparata cu Antiinflamatoare

NICI un tratament nu a avut efect radical, doar o simpla imbunatatire pe moment.

Sunt constient ca nu e bine sa umezesc buzele, si nici nu o fac.Beau 2 LITRI de apa pe zi, nu mai consum sucuri acidulate.
Mentionez ca respir aproape in totalitate pe gura, pe nas nu pot pentru ca am avut polipi si deviatie de sept, polipii i-am scos dar nu s-a produs absolut nicio imbunatatire(banuiesc ca respiratia pe gura usca si mai tare buzele).

Diagnosticele pe care mi le-au pus "specialistii" de-a lungul celor 3 ani sunt : Macrocheilita granulomatoasa Miescher, Cheilita, Macrocheilita.

As fi recunoscator daca cineva mi-ar raspunde cu o solutie, un tratament sau macar sa ma incurajeze, am lipsit si de la scoala mult din aceasta cauza.Sau poate cineva a trecut prin ce trec eu.Multumesc.
28 comentarii
0
28-03-2010, ora 14:33
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cauza este in interiorul organismului, poate fi o dereglare minora dar cu efect mare - un exces de caldura la nivelul gurii cauzat de ceva facut gresit - si oricat ai incerca sa o repari cu creme, strugureluri si ce ai incercat mai sus, din afara, nu are cum sa dea roade caci astfel de tratamente sunt simptomatice si nu cauzal.
Te poti vindeca, chiar foarte usor, insa numai cu o medicina care vindeca cauza bolii si acest tip de medicina este homeopatia. In alopatie asa ceva este aproape imposibil, mai ales la asa ceva.
Mergi deci la un medic homeopat cu experienta care practica homeopati clasica (de ex. Dr. Silvia Nedelcu sau Dr. Ileana Randasu in Bucuresti) si daca nu ai posibilitatea scrie-mi mie un email.
0
28-03-2010, ora 15:44
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Multumesc pentru raspunsul foarte bun.

Este un medic homeopat foarte bun la care vin oameni din toata tara chiar intr-un oras apropiat.O sa merg curand.
0
28-03-2010, ora 19:22
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Daca mai are cineva o parere noua sau o idee despre ce as putea sa fac, este bine venit.
0
04-04-2010, ora 09:10
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Dignosticul pus de medicii dermatologi care v-au examinat este intr-adevar de "Cheilita", adica de inflamatie si uscaciune a buzelor. Si tratamentele recomandate sunt corecte! Nu inteleg, de ce trebuie sa puneti intre ghilimele cuvantul specialistii ???
Dupa cum singur ati remarcat, problema este legata de respiratia pe gura! Fluxul de aer datorat respiratiei produce o deshidratare a epidermului buzelor, avand drept urmare craparea si iritatia.
Eu cred ca ar trebui se gasiti in primul rand un bun specialist ORL care sa va rezolve problema respiratorie si abia apoi sa tratati problema de la buze!
0
04-04-2010, ora 15:15
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Buna ziua domnule doctor..Da, diagnosticul este bun, sunt convins de asta, la fel si tratamentele.Dar explicati-mi o treaba : La varsta de 17 ani este normal ca un "specialist" dermatolog sa "bage" in tine peste 10 infiltratii cu Diprophos fara vreun efect, iar el sustinea ca trebuie sa mai continuam? Noroc ca m-am trezit la timp si am oprit "tratamentul" inchipuit.

Eu respir pe gura de cand ma stiu, dar cheilita a aparut doar de 2 ani.Cum va explicati? De asemenea, dimineata buzele sunt foarte umflate, tot de la respiratia pe gura ?

M-am gandit inainte si la un ORL-ist bun, am programare pe 15 luna aceasta la dr.Marcel Cosgarea din Cluj, multi spun ca este cel mai bun.

Multumesc pentru raspuns si sper ca cineva sa ma ajute sa scap de aceasta boala, anormalitate sau ce o fi.
0
07-05-2010, ora 22:05
Elenacrys
Nu este medic/terapeut
Elenacrys
Buna Radu. Ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare. De 6 ani mi-a fost pus acest diagnostic cheilita. La inceput a fost destul de grav. La fel aveam si eu niste coji foarte groase pe buze dupa care am fost pe la diversi dermatologi, s-a ameliorat putin dar nu s-au vindecat. La 2 ani dupa ce a debutat aceasta boala am fost si mi-am facut un exudat faringian iar rezultatul a fost un stafilococ auriu foarte rezistent. am luat niste antibiotice(zinnat) iar efectul s-a cunoscut si la buze dar tot asa: fara o vindecare totala. Eu am asociat aceasta cheilita cu stafilococul auriu. Ma gandeam ca asta ar fi cauza pentru ca acest stafilococ nu dispare niciodata. Mi-a disparut o perioada si acum mi-a reaparut iar.
Cert e ca nici pana azi nu am reusit sa gasesc un remediu. Inca mai am niste cojite be buze pe care din 2 in 2 zile le rup la dus cand pielea mi se inmoaie.
Unele dintre cremele pe care le-ai folosit tu le-am folosit si eu, balsamurile de buze le-am incercat pe toate dar nu am obtinut nici un efect radical. Acum as vrea sa incerc sa merg la un medic homeopat. Tu ai incercat si homeopatia? Te-ai vindecat definitiv? astept raspuns. Multumesc!
0
15-05-2010, ora 15:42
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Salut adicrys.

Am fost si la homeopat, fara nicio rezolvare, aceeasi pierdere de bani si timp.

Din experienta iti spun ca dieta e cea mai importanta in cazul meu cel putin.Mananc legume si fructe care contin acid salicylic(aspirina) care scade inflamatia, beau 2L apa.La mine nici macar la dus nu se inmoaie buzele, sunt foarte tari majoritatea timpului.Si spre bucuria mea, am perioade(max.1 sap) in care buzele imi sunt aproape normale, dupa care daca mananc mult junk food e foarte rau.

Dintre cremele pe care le-am incercat cea mai buna a fost surprinzator, Unguentul de Galbenele, mult mai bun decat IR-uri si cortizon.Multa bafta iti doresc si daca te vindeci vreodata astept si eu un semn:)
0
16-05-2010, ora 12:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Doresc sa fac o precizare: Aspirina nu este acid salicilic, ci acid acetilsalicilic!
Multi fac aceasta confuzie!
Acidul acetilsalicilic este antiinflamator.
Acidul salicilic are efecte antiinflamatorii mai reduse, insa este keratolitic, adica indeparteaza stratul cornos de la suprafata pielii.
0
17-05-2010, ora 18:47
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Da, imi cer scuze, am omis diferenta.

Domnule doctor, credeti ca ar fi bine sa iau 1 aspirina/zi pentru efectul antiinflamator, sau as avea parte de efecte secundare pe termen lung?
0
19-05-2010, ora 18:28
hui-andreea
Nu este medic/terapeut
hui-andreea
buna ziua domnule doctor.ma numesc andreea, actualmente locuiesc in italia si de mai bine de 10 ani ma lupt cu problemele dermatologice.am urmat nenumarate tratamente: prednison, sotret, xyzal, aerius, unidox...etc, dar degeaba, absolut degeaba.ultimul diagnostic a fost urticarie acuta iar tratamentul ar fi un pic evaziv ptr ca mi s-a zis ca apogeul urticariei este intre 25-35 de ani.mancarimile deja sunt la ordinea zilei, inainte aveam perioade in care ma umpleam de tot felul de bube cu o mancarime groaznica iar acum problema este zilnica.ma intereseaza f mult regimul alimentar in astfel de cazuri, mai exact ce anume trebuie evitat la maxim, ca sa nu zic interzis.deja cred ca sunt bolnava de stress din cauza problemei asteai care ma apasa de mai bine de 10 ani, recunosc, sunt cu nervii la pamant si am ajuns sa ma crizez cand mai vad o buba, mi se pare ca sunt dizgratioasa, mi se pare ca toata lumea se uita la mine, ma feresc sa ma imbrac cu maneca scurta, sunt atat de obsedata incat sunt in stare sa ma acopar toata cand ies in societate. cred ca a devenit si o problema psihica pana la urma. multumesc ca ati avut rabdarea sa imi cititi mesajul si sper sa ma indrumati in vreun fel. multa sanatate!
0
20-05-2010, ora 15:50
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Pop Radu:
Aspirina poate provoca ulceratii si hemoragii la nivelul mucoasei gastrice, mai ales in cazul utilizarii de lunga durata.
0
20-05-2010, ora 16:05
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru hui-andreea:
Urticariile cronice, mai ales cele care evolueaza de ani de zile, sunt destul de dificil de tratat.
In general, in Romania, pentru astfel de cazuri se interneaza pacientul.
0
22-05-2010, ora 01:00
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Andreea, intrebarea ta nu are nicio legatura cu subiectul topicului, trebuia sa deschizi un topic nou unde puteai primi mai multe raspunsuri la problema ta.
0
04-06-2010, ora 18:54
Elenacrys
Nu este medic/terapeut
Elenacrys
Buna Radu. As vrea sa te intreb ce fel de medicamente ti-a recomandat medicul homeopat la care ai fost... sau macar ti-a zis care ar fi cauza uscarii buzelor?
Ce-ai mai facut in acest timp? te-ai mai tratat cu ceva?
eu incerc acum si varianta homeopata...Imi poti spune in cateva cuvinte cum a fost vizita ta la medicul homeopat?
0
04-06-2010, ora 19:08
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Salut adicrys.

Am aflat si eu de curand pe propria piele ca majoritatea "medicamentelor homeopate" sunt apa de ploaie, adica sunt diluate si nu au practic nici un efect, benefic sau rau.Nu cred ca o sa mai merg la vreun homeopat in viitorul apropiat.Mi-a spus ca e cauza genetica dar nu il cred.

Nu vreau sa te descurajez, iar daca ai fost deja la homeopat si ti-a dat un tratament, urmeaza-l pentru ca nu se stie niciodata.

Acum ma simt destul de bine, acceptabil.Folosesc Elocom(doar seara) + Epitelin de cateva ori pe zi, iar pe parcursul intregii zile buzele arata ok si nu mai sunt asa de complexat.Insa, cum am spus si in postul anterior, DIETA este cheia rezolvarii acestei probleme.

Imi propun acum in vacanta, sa incerc 1-2 saptamani sa nu mai aplic nimic pe buze, sa vad ce se intampla.

Iti doresc multa sanatate si sa ma tii la curent cu ce mai faci.
0
01-09-2011, ora 21:00
nightmare
Nu este medic/terapeut
nightmare
Te rog frumos spune'mi cum ai scapat de chestiile astea la buze! am aceeasi problema de 2 ani si nu stiu ce sa mai fac.daca vezi ce'am scris te rog raspunde'mi:(
0
19-11-2011, ora 13:29
Elenacrys
Nu este medic/terapeut
Elenacrys
buna radu! ce-ai mai facut cu problema buzelor? s-a rezolvat ?
0
10-12-2011, ora 14:25
deeutza2003
Nu este medic/terapeut
deeutza2003
Buna ziua, am si eu o problema asemanatoare cu a celor expuse mai sus; mai exact cam de o jumatate de an ma confrunt cu o problema in ceea ce priveste buzele; in momentul in care mananc ceva mai sarat si cu otet (muraturi de exp, sau nu numai) mi se declaseaza pe buze mici basicute, buzele se inrosesc, simt ca ma ard si dimineata ma trezesc cu ele f uscate si umflate, daca nu ma dau cu strugurel simt ca mi se rup(mentionez ca sunt dependenta de strugurel); am fost la medicul de familie si mi-a recomandat analize pt candida si stafilococ si mi-au iesit negativ; mi-a recomandat niste pastile pt alergie si vit A, insa problema a revenit dupa vreo 2 luni; Mentionez ca nu ma confrunt cu aceasta problema mereu ci la o anumita perioada mi se declanseaza si nu stiu care este cauza (buzele uscate le-am avut din totdeauna si am folosit strugurel)
Multumesc
0
10-12-2011, ora 17:03
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere
Cavitatea bucala inclusiv buzele fac parte di aparatul digestiv, deci prin urmare condittile buzelor pot sa reflecte conditiile functionale ala aparatului digestiiv.
Cu cuvinte simple, buzele uscate pot fi manifestarea unei hiperfunctii a stomacului, mai ales daca aceste manifestari sunt insotite de constipatie cu materii fecale dure.
0
12-12-2011, ora 21:12
PopRadu
Nu este medic/terapeut
PopRadu
Va salut cu respect, Imi cer scuze ca n-am mai scris de atata timp.S-au intamplat multe de atunci, printre care si o imbunatatire majora in problema mea.Va pot spune akm, dupa atatia ani si atatea "boli inchipuite", care erau cauzele:

0.Dependenta de IR/creme : Sunt bune, dar nu trebuie utilizate in exces, chiar si acestea pot afecta buzele, primul lucru care trebuie facut este rarirea nr de aplicari.
1.Respiratia pe gura : Dl.dr de mai sus avea dreptate intr-o mare masura! M-am operat de rinita si acum pot sa zic ca respir destul de bine pe nas, putini realizeaza cat de important e sa respiri pe nas!
2.Umezirea buzelor(tic) : Eram constient ca am ticul acesta, dar nu e usor sa te dezveti de un lucru care il faci tot timpul.
3.Hidratarea proasta : Recomandarea de 2L pe zi nu este valabila pentru oricine, este generala, minima, cantitatea optima depinde de multi factori.
4.Depresia : Cand te gandesti mult timp la un lucru rau, acel lucru tinde sa se agraveze, in plan psihic dar si fizic.

In prezent folosesc o crema preparata in farmacie, o singura data pe zi, seara.Nu o folosesc zi de zi, doar la nevoie.E mult mai buna decat orice am incercat pana acum.E un amestec de 3 creme, imi pare rau ca nu mai stiu exact cum se numesc, dar daca are cineva nevoie de reteta o sa incerc sa o gasesc.

Acum mi-as permite sa fac niste recomandari pentru cei care se confrunta/se vor confrunta cu o problema asemanatoare.Stiu ca informatiile despre genul acesta de probleme sunt putine si superficiale :

- In primul rand, daca suferi de depresie, tratati-va! Folositi orice mijloace necesare, nu o sa rezolvati nimic si nu o sa va simtiti bine chiar daca va vindecati de o boala fizica, daca sunteti depresiv.
- Rezolvati problemele ORL(polipi, cornete inferioare, deviatie de sept ).
- Faceti analizele de sange : hemoleucograma, VSH, PCR, ASLO.Nu sunt scumpe si sunt importante, veti putea definiti daca suferiti de o boala sistemica sau de o manifestarea locala.
- Teste alergologice : Alergia are niste manifestari distincte, dar daca vreti sa fi-ti sigur, puteti face testele.
- Faceti un exudat faringian si un test micotic pentru depistarea prezentei ciupercii candida albicans respectiv a unui streptoccoc.
- Faceti analiza de sange pentru antigenul Helicobacter Pylori.Aceasta bacterie cauzeaza in principal gastrite, esofagite de reflux si ulcere, dar exista si cazuri in care reflux-ul poate afecta buzele.
- Nu in ultimul rand, urmati o dieta curata, nu regim sau ceva de genul, doar o dieta de bun simt, fara excese, junk food.
- Iar daca sunteti in situatia mea si tot ce am enumerat aici au dus exact niciunde, mai mult ca sigur faceti aceleasi greseli ca si mine, greseli care le-am precizat mai sus.

Eu personal ma consider "vindecat", pot sa imi desfasor activitatile zilnice fara sa ma gandesc absolut deloc la aceasta problema, si asta ma multumeste.Sanatate si numai bine!
0
19-09-2012, ora 16:41
jeleu
Nu este medic/terapeut
jeleu
Se poate vindeca definitiv aceasta candida?
0
18-11-2012, ora 09:29
elena andrei
Nu este medic/terapeut
elena andrei
Buna Radu
Spune-mi te rog si mie reteta din cele 3 creme pe care ai folosit-o tu sau daca o mai folosesti si acum. Am si eu aproximativ acceasi problema ca si tine cu buzele de 5, 6 luni si nu vreau sa se agraveze. Analizele recomandate de tine le-am facut si sunt ok.
Astept rapunsul tau.Multumesc!
0
20-01-2013, ora 14:23
Marius15
Nu este medic/terapeut
Marius15
Buna ziua, ma numesc Marius si am fost diagnosticat cu cheilita cronica semimucoasa buzelor de contact.

In urma cu vreo 3 ani de zile am cumparat din comert 2 pungi de 100 gr de seminte care erau foarte sarate si am reusit "performanta" sa-mi "ard" buzele. De atunci buzele imi sunt foarte uscate, daca nu ma dau zilnic cu balsam de buze mi se formeaza o crusta/coaja iar daca incerc sa deschid gura larg imi crapa buzele si curge sange. De durut nu ma doare, cand mananc accidental ceva mai sarat incepe sa ma usture buzele...evident, din acel moment am scos sarea din alimentatia mea ca sa nu agravez "arsura", dupa parerea mea mi-am ars vreo 2-3 straturi de piele de pe buze.

Am fost la vreo 2 dermatologi care mi-au dat un tratament asemanator: vitamina A, vitamina E, Zinc, Seleniu, sa beau 2 L de apa pe zi, plus cate un balsam de buze dar fara niciun rezultat. Mentionez ca am incercat toate variantele de balsamuri de buze care sa gasesc in farmacii de la toti producatorii, am luat cele mai scumpe produse, cele din gama premium sperand ca sunt mai bune...la mine n-au avut niciun efect.

Nu am alte probleme de sanatate cu am citit mai sus, de ex cu sinusurile, noaptea respir pe nas, nu beau sucuri acidulate, defapt nu beau niciun suc din comert, nu mananc la fast food sau mancaruri picante.

Oare ce variante de vindecare mai am? Operatie? un transplant de piele la nivelul buzelor se poate? sau exista vreo crema minune care sa-mi regenereze pielea arsa de pe buze.

Va multumesc frumos.
0
24-01-2013, ora 19:43
Marius15
Nu este medic/terapeut
Marius15
Nu exista niciun medic dermatolog binevoitor pe forum asta sa ma ajute si pe mine in problema ridicata mai sus?
0
09-02-2013, ora 18:46
scsdark
Nu este medic/terapeut
scsdark
Si eu am aceeasi problema de 2-3 ani.. sunt fumator de iarba iar aceasta problema a aparut cam dupa perioada in care m-am apucat de acest viciu prostesc.. sunt sigur ca e doar o problema de respiratie si de cavitate bucala.. va pot spune ca m-am apucat de sala la un moment dat (efort fizic, apa, mancat ok) cu alte cuvinte ceva mai sanatos.. si problema cu buzele a disparut.. va pot sfatuii sa mergeti sa alergati in fiecare seara 10-15 minute.. evident sa beti si niste apa.. si cu siguranta o sa dispara.. dar eu prefer sa mi le rod :))))) asa ca nu e panica.. e doar ambitie si ceva sanatate in plus ! lasati tigarile si beti apa.. cremele nu ajuta chiar agraveaza deoarece inmoaie buzele atunci cand le folosesti cand ai botu uscat crapt si uracios ;)

evident problema esti tu.. cum am vazut si mai sus.. junk food un cui niste bere.. viata frumoasa.. dar buze crapate

daca te resimti pe undeva astept o confirmare.. m-am straduit sa fac cont pe acest forum deoarece sunt un pic incordat si eu :))))
0
09-02-2013, ora 18:56
scsdark
Nu este medic/terapeut
scsdark
si vreau sa stiu va rog.. eventual sa confirmati daca sunteti fumatori sau nu..
0
12-02-2013, ora 12:58
Marius15
Nu este medic/terapeut
Marius15
Salut Mr Nick am postat in 20.01.2013 un comentariu, oare ma poti ajuta cu vreun sfat in problema mea?, multumesc frumos!
0
20-03-2016, ora 21:33
adiadison
Nu este medic/terapeut
adiadison
Vreau sa raspund topicului introdus de hui-andreea mai sus in legatura cu urticaria suparatoare si persistenta cu care se confrunta. Din pacate nu vin cu o solutie la problema ci doar cu o experienta asemanatoare din care se pot trage eventuale concluzii.

M-am confruntat cu o astfel de problema si eu, in momentul in care am ajuns in Anglia la munca. Mai fusesem in Anglia in primavara cand am stat in gazda la o familie de englezi foarte de treaba. Acolo nu am avut nici o problema de sanatate. Dupa o pauza de 2-3 luni in romania, am revenit in toamna in UK de data asta stand intr-o alta gazda, o casa in care eram doar noi, chiriasii, fara proprietar. Mentionez ca am urmat acelasi regim alimentar ca si la prima venire in UK, fiind vegetarian, imi faceam salate de fructe dimineata, beam ceaiuri, si tot ce se poate fara carne: mamaliga cu branza, supe de legume, orez, etc, toate cumparate din supermarket.
Inca din prima saptamana m-am confruntat cu probleme, un fel de eruptie alergica, mi-au aparut urticarie (un fel de unflaturi rosiatice, dar fara puroi) pe maini, antebrate, pulpe, inclusiv laba piciorului. Aceasta eruptie destul de violenta si suparatoare a persistat cam o saptamana, timp in care am banuit orice se putea din alimentatie: fructele kiwi, ananas, si la un moment dat chiar si apa de baut pe care o cumparam din supermarket. Am eliminat rand pe rand kiwi si ananasul din salatele de fructe, dar fara un rezultat imediat. Eruptia a trecut incet incet peste inca o saptamana, deci a durat per total aproximativ 2 saptamani. Dupa acest episod, am ramas cu senzatie de mancarime (fara bubite sau alt fel de eruptie pe piele) pentru tot restul perioadei de 5 luni pe care le-am petrecut in UK. Mancarime persistenta dar nu suparatoare, mai ales pe solduri, coaste, si brate. Am crezut ca mancarimea este de la vestimentatie dar nu pot sa confirm acest lucru. Intre timp am reintrodus special in salate kiwi si ananasul pe care le credeam declansatoare de alergie pentru a vedea daca revin simptomele, si spre surprinderea mea, nu s-a repetat episodul eruptiei. Si iata cum nu am reusit sa depistez declansatorul acestei eruptii alergice cum as numi-o eu.
In primavara, imediat ce am revenit in Romania am scapat complet de aceasta mancarime ca si cum nu ar fi fost. Mentionez ca in Anglia am lucrat ca sofer multe ore pe zii. O alta cauza la care m-am gandit, ar fi faptul ca la 20 de metrii de-o parte si de alta a casei noastre treceau 2 magistrale (stalpi + fire) de inalta tensiune. Nici aceasta ipoteza nu o pot verifica din moment ce in aceeasi casa mai locuiau inca 4 persoane care nu se plangeau de aceste simptome, ca sa nu mai spun de zecile de case de pe strazile vecine pe deasupra carora treceau aceste fire de inalta tensiune.
Nu stiu daca acest raspuns este de vreun folos din moment ce nu vine cu nici o solutie dar poate veti regasi indicii asemanatoare din experienta dumneavoastra.

Referitor la topicul principal, simptomul buzelor uscate, intr-adevar cum ati spus conteaza foarte mult dieta/alimentatia.
M-am confruntat in trecut cu aceasta problema pe perioade scurte de cateva zile, considerand ca fiind ceva trecator, si nu am dat atentie la acel moment. Recent insa, fiind mai atent la ceea ce mananc am constatat ca un posibil factor declansator al simtomului buzelor uscate in cazul meu ar fi portocalele. Insa din nou nu pot da vina pe acest aliment, din moment ce nu doar el ar fi putut contribui la declansarea simtpomului, intotdeauna fiind mai multi factori posibili. In cazul meu au mai fost: stat si dormit mai multe zile in frig, muncit la camp, alimentatie insuficienta si neglijarea orelor de masa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Estetica buzelor - corectarea buzelor, remodelare si marire buze
  •