Bursita la cot

25-04-2009
Sandri
Nu este medic/terapeut
Sandri
Anul trecut am fost operat cu cotul drept
Acuma am aceiasi problema si cu cotul drept
Eu sunt programator si as dori sa va intreb ca boala asta poate fi, , accident de munca, ,
Lucrez zilnic 12 ore in fata calculatorului
Cu multumiri
11 comentarii
0
21-08-2009, ora 00:40
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt. Sandri
Bursita de cot - forma banala, neinfectata - este o afectiune obisnuita pentru cei care folosesc abuziv cotul ca sprijin. Pozitia de la calculator favorizeaza in mod evident aceasta evolutie, daca nu se iau masuri. Sfatul meu este sa intrerupeti lucrul pentru cateva minute la fiecare ora sau periodic sa efectuati un masaj usor al membrelor superioare, care sa cuprinda si zona coatelor (la 45-60 min). De asemenea, evitati sprijinul direct pe suprafete dure (masa), folosind cotiere sau sprijin pe suprafete mai moi (chiar covorase de mouse). Bursitele banale nu se opereaza si in general nu recidiveaza dupa punctia evacuatorie, urmata de infiltratia cu 1 fiola Dyprophos, care nu trebuie repetata mai devreme de 1-11/2 luni. In cazul suptainfectarii, abordarea chirurgicala (incizie evacuatorie) si tratamentul antibiotic sunt inevitabile.
Din datele disponibile, nu cred ca poate fi interpretata ca "accident" de munca, desi alte afectiuni, ca de pilda sdr. de tunel carpal, pot beneficia de o asemenea incadrare.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
23-04-2010, ora 20:43
lucas31
Nu este medic/terapeut
lucas31
buna
tatal meu are o problema asemanatoare adica bursita la cot datorata efortului fizic(a sapat in gradina cu harletul).are o mica umflatura la cot de circa 3 sapt. si nu i se trage.
ce credeti ca trebuie facut?
0
28-04-2010, ora 23:38
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimate Domn
trebuie intai lamurit daca acea umflatura este tot o bursita de cot, caz in care unele dintre sfaturile de mai sus ar fi valabile. bursita de cot nu se opereaza, daca nu este infectata. In general, am obtinut rezultate bune prin punctie evacuatorie asociata cu administrarea in cavitate de corticoid topic, (Diprophos), recidivele fiind rare. Evident ca trebuie ca tatal Dvs. sa fie vazut de un specialist ortoped, care va hotara cea mai buna solutie.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
07-06-2010, ora 09:24
waly
Nu este medic/terapeut
waly
BUNA ZIUA,
NUMELE MEU ESTE VALENTIN SI IMI PLACE FOARTE MULT SA JOC TENIS DE CAMP. DE LA O VREME INCOACE SIMT O DURERE DESTUL DE ACUTA SI DERANJANTA LA COTUL MAINII DREPTE. AS DORI SA STIU DACA TRATAMENTUL CU DYPROPHOS MA POATE AJUTA IN ACEASTA SITUATIE. MULTUMESC.
0
03-07-2010, ora 22:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil aveti asa numita "epicondita a tenis-man-ului", de fapt o tendinopatie peri-insertionala.
Nu v-as sfatui sa procedati la asemenea infiltratii cortizonice (de tip Diprophos), care sunt nu numai inutile, dar si periculoase la nivelul cotului.
Solutia este limitarea tenis-ului pe perioada suferintei (1-2-3 ani).
Oricum, inainte de orice tratament este indicat un consult ortopedic specializat.
Dr. Marius Uscatu, Chirurg Glezna si Picior
0
28-08-2010, ora 14:52
bil89
Nu este medic/terapeut
bil89
Buna ziua

Am bursita la cot, am fost la ortoped, mi-a extras lichidul, dupa extragere nu am pus gheata sau sa folosesc vreun unguent(nu am stiut), iar dupa doua luni a incepun sa ma doara mana, s-a umflat cotul(bursita). In acest moment cotul e tare si pielea e rosie in jur imprejur si nu ma doare.
Doctorul a spus ca trebuie operat.
Nu stiu ce sa fac sa ma operez sau sa fac tratament.
Va multumesc
0
16-04-2011, ora 19:12
remus_occ
Nu este medic/terapeut
remus_occ
buna ziua! am si eu o intrebare in legatura cu bursitele. practic box de 2 ani de zile, anul trecut am cazut la antrenament pe cot si a fost necesara 1 sutura. de 3 luni de zile mi-a aparut bursita si nu am fost imediat la medic decat acum 2 saptamani. mi s-a extras cam 0.5 mg de continut si restul era fibrozat deja. mi s-a administrat dexometazona si pansament compresiv cu fasa elastica iar a 2 zi era retrasa. dupa 4 zile am facut niste exercitii usoare si iar a recidivat. medicul spune ca trebuie excizata daca nu se retrage in 2 saptamani. mentionez ca folosesc sindolor. dar intrebarea mea este ca daca se retrage si nu o excizeaza, nu se poate reface din nou la efort?
0
11-06-2011, ora 12:52
dinno4949
Nu este medic/terapeut
dinno4949
pentru bursite in orice parte a corpului, procedati astfel: cu policele unui deget va plasati in partea inferioara a bursitei, la mijlocul ei si efectuati o miscare mediala( spre mijlocul corpului), tragand pielea usor in acea directie. Reveniti la mijlocul bursitei si efectuati o miscare laterala(in directia opusa primei miscari). Apoi va plasati deasupra bursitei repetand cele 2 miscari indicate mai sus. Acestea sunt proceduri din terapia Bowen
0
22-06-2011, ora 11:50
cammy85
Nu este medic/terapeut
cammy85
Buna ziua, am si eu o intrebare, tatal meu a fost operat la cot acum 3 saptamani de bursita, dar la o zi dupa ce i-au scos firele a inceput sa-i curga un lichid rozaliu...si din cate am observat nici operatia nu s-a prins foarte bine... Cat de grav este? Si ce urmari poate avea operatia de bursita la cot?
Va multumesc!
0
03-02-2012, ora 20:31
Toader Mihai
Nu este medic/terapeut
Toader Mihai
Am cazut in cotul stang si am facut o bursita.Am o umflatura cam cat o nuca cu lichid dar care nu ma doare. Medicul care m-a consultat mi-a spus ca trebuie operata.Ce tratament este mai indicat pentru a putea evita operatia?
0
03-02-2012, ora 21:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este suficient sa cititi comentariile pertinente de pe acest topic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cotul jucatorului de tenis - primul ajutor
  •