Buna ziua!

25-06-2012
Marian1985
Nu este medic/terapeut
Marian1985
Am nevoie foarte mult de sfatul D-stra, deoarece pe data de 28 iunie 2011 am avut de suferit un accident de circulatie, unde m-am ales cu o fractura deschia a ambelor oase gambei drepte, mai drept spus ( fractura deschisa de tibie) si fractura de pironeu. La scurt timp dupa accident am fost operat si pe picior mi-a fost instalat un aparat de tip Ilizarov cu fixatoare. Aproximativ peste 9 luni de zile de la operatie in urma unor radiografii roentgen mi-sa comunicat ca ritmul de consolidare a oaselor este suficient de lent si este necesar de facut inca o operatie cu aplicarea de transplant de os din creasta Iliaca si totodata aplicarea de lambou in locul pe unde a iesit osul tibiei innafara pielii.
Dupa ce am fost operat au trecut deja trei luni si vreau sa va comunic ca ranile deja sau tamaduit, deja incerc sa calc pe picior cu o greutate de pina la 30 kg, insa atunci cind ma aflu mai mult pe pozitie verticala se inflameaza piciorul si am dureri in regiunea broselor, insa culoarea piciorului nu se schimba ar arata ca un picior sanatos !
Tin sa adaug ca dupa a doua operatie la fel pe picior mi-sa instalat un alt aparat de tip ilizarov cu fixatoare ( 10 la numar).
Vreau sa va intreb ca in cazul expus ar fi vorba de o tromboza venoasa sau un alt motiv care ar duce la inflamarea piciorului in timpul mersului sau chiar cind stau pe scaun pe asezate si tin piciorul in jos!
Totodata mai pot spune ca sunt fumator !
La intrebarea mea de medicul care am fost operat, care ar fi motivul inflamarii piciorului? Dinsul mi-a comunicat ca motivul este distrugerea tesuturilor musculare in urma operatiilor efectuate !
Rog sa imi acordati putina atentie celor expuse si sa imi dati careva sfaturi ce sa fac pentru a preveni o tromboza si care ar fi cea mai eficienta cale in cazul meu pentru a se prinde oasele!?
Luind in consideratie faptul ca sunt economist si nu cunosc prea multe din medicina rog sa ma intelegeti deoarece am vrut sa fiu cit mai explicit !
Va multumesc din suflet !
1 comentarii
0
27-06-2012, ora 14:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este un caz extrem de complex si un raspuns complet va putea fi elaborat doar de chirurgul care v-a tratat, avand toate datele necesare.
Trombo-profilaxia (prevenirea trombozei) necesita oprirea imediata a fumatului si tratament specific, care va va fi prescris in functie de starea vasculara locala: fie molecule heparinice, fie anti-vitK, fie anti-agregante.
Este infinit preferabil sa opriti imediat fumatul, care impiedica si consolidarea osoasa...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul