Buna ziua!

19-08-2010
joanna89
Nu este medic/terapeut
joanna89
As avea o intrebare in legatura cu negi vaginali...am fost la medic am primit tratament si voi merge pentru cauterizare insa as dorii sa intreb daca este posibil ca partenerul meu sa fi contactat de undeva, sa mi-l transmita mie si lui sa nu ii apara nimic???doar mie??va rog mult sa imi raspunde-ti!o zi buna!
1 comentarii
0
31-08-2010, ora 10:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Negii genitale sunt produsi de un virus numit HPV.

Da, se poate ca partenerul sa o fi contactat de undeva, sa v-o transmita iar la el sa nu se manifeste. Dar se poate si ca dumneavoastra sa o fi contactat de undeva si sa i-o transmiteti lui mai ales in cazul relatiilor sexuale neprotejate. Care daca au existat, sigur aveti amandoi.

Virusul HPV nu se ia numai prin contact sexual.

Simptome si mod de transmitere

HPV infecteaza celulele de la nivelul pielii si al mucoaselor - genitala, bucala, anala, respiratorie. Unele tipuri ale virusului Papilloma uman determina aparitia verucilor cunoscute si sub denumirea de negi. De obicei, verucile aparute la nivelul pielii nu sunt periculoase. Aceste modificari celulare pot aparea pe mucoase sau pe alte portiuni ale pielii, pe maini, pe picioare sau inghinal. Modificarile de la nivelul pielii pot lua diferite forme, de la mici umflaturi, la pete colorate intens ori nepigmentate. Pot, de asemenea, sa se prezinte sub forma unor inflorescente. În cele mai multe cazuri, însa, singurul semn al infectarii cu HPV este un rezultat anormal la testul Papanicolau. În cazul în care testul Papanicolau arata modificari celulare anormale, medicul ginecolog va recomanda teste suplimentare, colposcopia si testul HPV. Virusul se transmite foarte usor pe cale sexuala, prin orice fel de contact cu suprafata genitala infectata. E bine sa stii ca HPV se poate transmite chiar si prin petting, nu doar prin penetrare (contact sexual vaginal, oral sau anal). Riscul infectiei cu HPV creste în cazul schimbarii repetate a partenerului sau al începerii vietii sexuale la o varsta frageda. O modalitate de transmitere mai rar întalnita este cea de la mama la fat. Pentru ca riscul este redus, în cazul unei infectii necomplicate cu HPV a mamei, nu se recomanda, de obicei, nasterea prin cezariana. La barbati, HPV se manifesta prin aparitia unor veruci în zona anala, perianala sau pe penis si uneori chiar pe interiorul uretrei, fiind astfel foarte dificil de depistat laun examen clinic. În unele cazuri apar si scurgeri, usturimi sau mancarimi, mai ales la urinare. Diagnosticul se poate afla pe baza examenului clinic sau, în cazul leziunilor de pe interiorul uretrei, printr-o uretroscopie sau o biopsie.

Cum te protejezi

Cea mai buna cale de a evita infectarea cu HVP este sa folosesti prezervativul la fiecare contact sexual. Semne vizibile ale infectiei pot sa nu apara deloc sau se pot ivi la distanta de cateva saptamani sau luni de la data actului sexual neprotejat. Astfel, persoana infectata nu are cum sa stie ca este purtatoare de HPV, prin urmare nu va putea sa-si protejeze partenerul în mod constient.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.