Buna ziua!

19-08-2010
manuela 84
Nu este medic/terapeut
manuela 84
Mama mea in varsta de 59 de ani sufera de dureri la nivelul soldului. Totul a inceput in urma cu cativa ani, initial a avut dureri in regiunea lombara care treptat au coborat pe piciorul drept. La inceput se mai putea misca, dar in ultima perioada nu mai poate sta in picioare, durerile sunt insuportabile, piciorul fiind uneori amortit. A consultat la inceput un neurochirurg crezand ca este vorba de hernie de disc, a facut RMN rezultatul fiind:
-chisturi periradiculare S1-S2 bilateral;
-discopatie incipienta L3-L4, L4-L5 bilateral;
-modificari inflamatorii la nivelul versantului sacrat al articulatiei sacro-iliace drepte.
A facut si fizioterapie dar fara rezultate. Osteodensiometria (- 3, 2). In urma unui consult oropedic se constata ca nu este vorba de o coxartroza si i se recomanda repaus absolut la pat, FARA Fizioterapie si FARA TRATAMNET BALNEAR. Un alt medic ortoped, in urma unei radiografii este de parere ca totusi ar fi o coxartroza. Deci nu mai stim unde sa apelam, peste tot pareri diferite si cel mai grav este ca are dureri foarte mari, nu se poate mobiliza. Tratament medicamentos cu Arcoxia, Zaldiar, Gabaran, Tramadol a fost luat o perioada dupa care a foat intrerupt din cauza efectelor adverse (greturi, varsaturi). Intrebarea este ce este de facut, unde sa mai mearga, chiar nu se poate face nimic pentru ameliorarea durerilor?
1 comentarii
0
20-08-2010, ora 11:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Relatarea D-voastra este incompleta, lipsind tocmai singurul detaliu relevant: nu ati precizat diagnosticul neurochirurgical si conduita prescrisa de detra neurochirurg. D-voastra relatati doar rezultatul examenului RMN, care NU ESTE UN DIAGNOSTIC!!
Astept sa precizati rezultatul consultului neurochirurgical. D-voastra relatati simptomele tipice sindromului compresiv lombar (hernie de disc, stenoza canalului lombar), prin urmare trebuie insistat asupra acestui aspect.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.