Buletin histopatologic

11-02-2013
dichiseanu
Nu este medic/terapeut
dichiseanu
In atentia dlui/dnei oncolog: Ce puteti spune despre acest diagnostic, ce se poate face, este vorba despre o femeie in varsta de 76 ani.
Microscopie: Fragment de glanda mamara neorientat, cu proliferare neoplazica invaziva de 5, 5/2cm de celile atipice mici, uniforme, discoezive, dispuse liniar, targetoid sau solid, cu aspect histopatologic de carcinom lobular invaziv de tip clasic si solid cu grad 2 de diferentiere histologica(formare de tubi=3, pleoformism nuclear=1, mitoze atipice=2, scor=6(puncte); se asociaza aspecte de neoplazie lobulara-carcinom lobular in situ si atrofie mamara cu glande dilatate chistic; invazie angio-limfatica prezenta;stroma cu fibroza variabila, cu zone de necroza si hemoragie; fara limite chirurgicale
DIAGNOSTIC: Carcinom lobular invaziv cu pattern clasic si solid cu grad 2 de diferentiere histologica, asociat cu neoplazie lobulara-carcinom lobular in situ-pTx C50.1 m8520/32
Astept raspunsul dv!!
Va multumesc !
3 comentarii
0
11-02-2013, ora 19:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
are deci un cancer de san. din pacate trebuie o stadializare si numai in functie de asta se poate spune care e cel mai corect tratament, plus un examen IMUNOHISTOCHIMIC din proba de biopsie din tumora din san. altfel variantele dintre care se poate alege tratamentul sunt aceleasi: chirurgie, chimioterapie, radioterapie, hormonoterapie, etc.
0
13-02-2013, ora 13:31
dichiseanu
Nu este medic/terapeut
dichiseanu
Va multumesc pentru rapsuns!
Este posibil un tratament cu rezultate optime fara a fi nevoie de vreunul din clasicele tratamente:chirurgie, redioteratpie, chimioterapie, etc???
Astazi, dna cu diagnosticul mentionat, a fost astazi la dr de specialitate si i a spus sa trimita din proba de biopsie la examinare (probabil e e vb de acel examen IMUNOHISTOCHIMIC) apoi urmeaza o internare de 3 zile pentru alte analize( o fi vb de acea stadializare de care spuneati), pt a se urmari un tratament adecvat.
Daca nu e cu deranj, astept din nou raspunsul dv.
Multumesc!
0
13-02-2013, ora 20:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu, nu este posibil niciun rezultat fara chirurgie sau radioterapie sau chimioterapie. totusi, in functie de stadiu se poate stabili cu exactitate care e varianta absolut optima. daca de pilda boala este extrem de avansata, chiar metastatica, iar la imunohistochimie se descopera receptori hormonali pozitivi, atunci e posibil sa faca numai hormonoterapie; totusi nu as incadra aceasta situatie ca "optima". sa asteptam aceste informatii, va rog !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.